Poradna duly
Jana Čurdová
NInko to je děsný, je hrozný kolika lidem se tohle stane
ach jo
tak hodně štěstíčka do dalšího pokusu ![]()
Nino je to smutné
držím palečky, neboj příště to určo donosíš
Nino je mi to líto. Kdy jsi to zjistila?
Jituško, děkuji za optání, měla jsem jít k zubaři tento pátek, ale ležím doma. Dnes jsem byla u obvoďáka a mám chytlé průdušky, tak jsem až d příštího pátku na neschopence.
Jo a Petulo k tem povodnim, je to hruza, jsem taky z Moravy a vse se tady toci kolem nas. Je to smutné. Už přestalo pršet, tak snad už se žádá další řeka víc nerozlije.
Z duchodvního hlediska se říká, že dochází k očistě, ale je tady toho čím dál tím víc a to se říká že Morava je nejenergičtější místo.
ankar, a jste tím nějak hodně zasažený jako vy osobně??
je to děsný já jsem z toho hrozně špatná, tím že jsem od mala zvyklá lidem pomáhat mi tohle nedělá moc dobře ![]()
Ninko, též mi to mrzí ![]()
Ankar, máš pravdu, z duchovního pohledu je MOrava lépe energeticky „zásobená-čistá“ než ostatní části čr.
holky, opatrujme se, mně též od včera bolí ten podbřišek z těch stresů v práci, asi vážně dám na mojí obvoďačku, která mi řekla, ež bych měla být doma na rizikovém a netrajdat do práce, tak to v červnu dr. řeknu a doufám, že mi neschopenku napíše, abych byla v klidu doma a nestresovala se.
Peti, ne ne nás to naštěstí nezasáhlo, tady to bylo loni.
Je to šílené, člověk něco buduje celý život a během chvilky to je pryč. Ale myslím si, že přírodních katastrof nás do budoucna podle mě čeká víc a víc. Nechci přivolávat, ale cítím to tak. Tak jak se chováme k planetě my, tak tak nám to oplácí.
Jak chodím na tu kliniku soukromou, tak jak mě řekli cose stalo tak jsem se ptala (blbší dotaz mě nenapadl) jestli zase musím do nemocnice. Pan ředitel říkal že ne, že to udělají u nich na sále.
Tak jsem šla o poschodí výše a tam to udělali, pak mě uložili do krásné postýlky, vzbudili mě a manžel byl už u mě. Pak jsem ležela asi hodinku a odešla domů.
Jak se mi to stalo předtím a musela jsem do nemocnice, nechápu proč mě tam vždycky drželi týden. To byly muka
Nino, taky je mi to líto a přeju brzké miminko ![]()
Jituš kámoška měla taky stresy v práci a byla na nemocenské už od 2. měsíce… Řekla dr. že má v práci stresy a ta jí to hned napsala… Takže být tebou, jestli jsou stresy až tak že tě bolí bříško, šla bych hned.
Jinak jsem taky z Moravy, co vidím ve zprávách je děs, nás osobně se to nedotklo jsem z Hrabůvky a tam se to nikdy neprojevilo, ale na některá místa v Ov se nedá nebo nedalo dostat, a je mi strašně líto těch lidí co už opět přišli o barák, já teda nevím co bych dělala ![]()
Dál jsem se vás chtěla zeptat… Popíšu svou situaci. Chodím ke gyndaři na Pískových dolech kdo zná, dole je doktorka, nahoře doktoři, já chodím nahoru, jsem se teď dověděla že je to soukromá ordinace… Platím tam po každé co tam jdu 80,– ani nevím za co jako, předtím mi to bylo jedno, když jsem tam byla jednou za půl roku, ale teď to už hodlám řešit, nicméně kamarádka chodí dolů, platí za zrcátka (když se dělají stěry) 30,– a za fotečku z UTZ 50,–/ks já platím za zrcátko asi těch 80,– s tím, že pochybuju že mi teď dělá při každé kontrole stěry… No další věc co mě trápí je co bude následovat… bavila jsem se s kamarádkou co už má dvě děti a chodí k tomu co já, platila u jednoho dítěte ten screening v I.trimestru 600,– u druhého dítěte platila na začátku těhu 1.000,– s tím, že už pak celé těhotenství neplatila nic a veškeré vyšetření atd. vč. fotek měla zadara… jenže se mi zdá proč bych měla platit za vyšetření, když kámoška dole u té doktory za ten screening neplatila nic !!! Rozdíl péče asi taky nebude co se soukromé a nesoukromé ordinace týče, protože jí ta doktorka dělá při každé kontrole UTZ, veškeré testy co se mají dělat a tak dále a vše ZADARMO tak proč já bych za tu samou péči měla platit??? Další věc je pojišťovna ona má hutní, já bratrskou, a tak jsem se vás holky chtěla zeptat, jestli máte některá bratrskou a měla jste screening zadarmo? Páč uvažuju o tom, že bych přešla dolů k paní doktorce, teď budu šetřit každou korunu a nechci platit něco co nemusím. Akorát nevím, jestli to nemůže být i pojišťovnou, tak kdo má zkušenosti poraďte ![]()
Jej to jsem se zas rozepsala ![]()
Těhotenskou poradnu by Ti měla platit pojišťovna. Mám RBP a u mojí doktorky neplatím ani 30 Kč za návštěvu ordinace. Platím jen 50Kč za fotku, jinak nic. A na screening mě poslala na specializované pracoviště a tam jsem platila 1500.
Já moc neporadím
. Ale taky mi to vrtá hlavou. Platím pokaždé 30,–, za fotku UTZ 100,–. Na NT Screening mě vůbec neposlali ani o něm neinformovali. Dělají jen nějaký z krve - v 11. a ve 14. týdnu.. Mám VZP. Bohužel moc neporadím. Co se u té doktorky rovnou zeptat?