Poradna duly
Jana Čurdová
Dneska budu zjišťovat březosti sonem, tak mrknu i na svoje bříško, jen to nebude taková kvalita ![]()
Ne sondu si dám na břicho a bude ve sterilní rukavici tak jako u jiných vyšetření dodržím všechny hygienické podmínky ![]()
Ze sonografie mám zkoušky ![]()
Ty jo tak to se máš, taky bych doma chtěla ultrazvuk
I když jak se tu psalo prý není zdravé se sonovat často, a jak já se znám sonovala bych se každý den ![]()
jj, presne tak. clovek by nejradsi porad koukal, jak je miminko v poradku.
k té TOXO -
já ji jistě také budu mít pozitivní, ale to nevadí, s kočkama a pejskem jsem v kontaktu od mala, u holky z chalupy by to asi ani jinak nešlo:-). Takže až půjdu 2.6. na další ultrazvuk, tak mi o té toxo určitě sestřička řekne. Ale nic by se nemělo miminku stát, právě proto, že již mám vytvořené protilátky. Horší by prý bylo, kdbybych ji neměla a v průběhu těho mi ji teprve zjistili, to by prý bylo horší. Takže možná si ji někde chytla dřív, ani nevíš kde a už máš prostě protilátky v těle. Tudíž by žádný problém snad neměl být.
Také bych pořád koukala na ultrazvuk, kdby to šlo, ale myslím si, že když tam jdeme 1× za měsíc, tak se mimi za tu dobu zase oklepe od ultrazvuku:-).
pa, Ji
Ahojky holky,já jdu na genetiku zítra už jsem z toho dost nervozní jak to dopadne?S tou toxoplazmozou je to uj me tak ,že když mi bylo 6 let tak mi byla zjištěna toxokoréza což je něco podobného jen je to z koček chytla jsem to asi z výkalů z písku ,14 dní jsem s tím ležela na infekčním.Tak jsem zvědavá jak mi vyjdou výýsledky z kkrve nyní.
Ahoj o Ostravských porodnicích jsem celkem informovaná díky zkušeným kamarádkám. Já budu volit buď Vítkovice, nebo Fifejdy. Ve Vítkovicích je ale pořád plno. Kamarádka tam jela rodit a poslali jí pryč kvůli plného stavu. A to to tam měla domluvené. V Porubě ti zase nedají po porodu oddechnout a hned ti dají dítě na pokoj a už ti ho tam nechají.Já porod ještě nezažila, ale myslím, že oddech po porudu by bodl ![]()
Ahoj maminky taky se hlásím po delší době,včera jsem byla na genetice jdu 9 .6 na plodovou vodu ,a 25 .6 budu vědět výsledky ,pak mě prý ještě pozvou na nějaký ultrazvuk ve 20 týdnu kde budou podrobně kontrolovot všechny orgány miminka tak bych ve 20 týdnu měla vědět na 99% jestli je mimi zdravé.Jinak ta plodovka je na 100% vrozených vad a riziko 1% problému .Jsem ráda že ty vyšetření všechny podstoupím ,kdysi to nebylo a měla jsem nervy až do konce těhu jestli je vše v pořádku ,Jsem ráda že jsou tady jen dobré zprávy a miminka rostou a jsou v pořádku,Bříško o tom ani nemluvím ale u mě je to tím že už mám po dvou dětech tak dělo se rozšiřuje víc ani si neumím představit jaké bříško budu mít v 9 měsíci .všechny moc pozdravuji držím palečky ať je vše v pořádku zatím Pa ![]()
Leni já jdu na fifejdy ,tak ti pak dám vědět jak to tam chodí jdu a 3 týdny dřív než ty ,Rodila jsem tam už kdysi obě děti a byla jsem spokojená
A to je bezne vysetreni plodove vody?
ja slysela ze se to pry moc nedoporucuje nebo co…
Jinak ja volim Vitkovice nebo Porubu
Na Fifejdy jsem slysela spoustu kritiky tak tam ne e ![]()
Já jsem se ve Fifejdách taky narodila ![]()
Akorát nevím jestli a kdy bych tam měla zajít a domluvit se s nimi. ![]()
Casii, nevím jestli je to běžné vyšetření, ale já jdu už proto ,že mi je 38 let ,každý doktor má na to jiný názor ,je to celkem bezpečné vyšetření a máš tam 100% výsledek vrozených vad ,Do poruby bych nešla, před měsícem tam rodila kamarádka vzali jí dítě do inkubátoru, neřekli jí vůbec důvod a nechali jí celý den na pokoji stresovat ,až její přítel udělal rachot ,tak se páni doktoři uráčili sdělit proč je v inkubátoru a to byla jen podchlazená nedělali jí žádné vyšetření ,prý tam na tebe úplně prdí ,sestry jsou arogantní a to jsem slyšela od víc lidí .jsem z poruby, ale jedu na fifejdy
To ti řekne dr na poradně kdy se máš jít objednat a jít se do porodnice podívat aby si věděla jak to tam vipadá a jak to tam chodí