TP prosinec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3776
20.5.10 09:04

No já volala na pojišťovnu, říkala že pokud je to standartní věc, že to pojišťovna proplácí a že jestliže to po mě doktor bude přesto chtít, že je to pak na jeho morálce nebo co… ještě mi dala bezplatné číslo na revizního lékaře RBP ale dneska tam maj nějakou schůzi takže budu volat až po 12té ten by mi měl sdělit zda-li se jedná o standart nebo ne… nicméně jestli ano a dr. to po mě bude chtít, jdu pryč, a takové doktory by měli zavírat, páč neinformovaných pacientů je fůra a oni na nich takhle rýžujou :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
20.5.10 09:09

Je úplně jedno,jakou má která žena pojišťovnu,kontroly v těhotenství jsou ze zákona osvobozené od poplatku 30kč,takže jestli vaše sestra vybírá…buď to neřeší a bere od všech nebo spoléhá na to,že to maminky neví. Já neplatím nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.5.10 09:13

Já teda taky neplatím nic a za první fotečku na UTZ jsem taky neplatila. Nevím jak je to dál, ale i na pohotovosti jsem nic neplatila, Dr. řekl, že těhotné nic neplatí.
Radši bych se zeptala, ať z tebe zbytečně netahají penízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
20.5.10 09:21

No právě, co slýchám, tak nikde nikdo nic neplatí, po mě se tam chce pokaždý 80,– a děsím se co po mě budou chtít právě za ten screening, který má být asi taky bezplatný, proto se zde ptám, na kontrolu jdu sice až 31.5. ale to už chci být plně informovaná :)

Jinak kdybych přešla jinam, musím to oznámit svému stávajícímu dr., nebo už tam prostě nemusím přijít a můžu jít jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
20.5.10 09:22

Tak já chodím taky soukromé a platím vždycky 30 za prohlídku a 30 za zrcátko ,ale teď od 12.týdne už budu prý braná jako do poradny,tak nebudu platit.Fotky z utz jsem si ještě nenechala dávat,ale taky se za ni platí ,ale nevím přesně kkolik.a na screening jsem objednaná do fn olomouc a taky se to neplatí,říkala teda kámoška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
20.5.10 10:35

Tak jsem na netu našla toto: Výběr způsobu provedení skríninkového testu stejně jako i režimu jeho financování (pojišťovna, přímá platba) záleží zcela na Vás, ošetřujících lékařích.
Tak nevím proč je to takto, jakože si lékař zvolí jestli to protáhne přes pojišťovnu nebo přímo přes pacienta, to mi příjde fakt ujetý jako, tak na co si sakra platím to zdravotní???
Nicméně u svého stávajícího lékaře asi zůstanu páč dr. co jsem k ní uvažovala že přejdu má plno a nové pacienty nepřijímá a já v těhotenství nehodlám riskovat a přecházet k jinému dr. když ani nevím jaký bude, s mým jsem max. spokojená co se péče týče akorát ty finance no… ale co už, raději to, než abych přešla k někomu cizímu, měla všechno zadarmo ale nebyla bych spokojená s péčí, což je pro mě teda prioritní, každopádně děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
20.5.10 11:50

Taky mě to štve, člověk platí pojištění a daní a všeho, a pak poprvý chce péči a všude je to jinak, nic neřeknou, všechno aby si člověk pozjišťoval a ještě nenalít reklamám co mu sestra „nacpe“. No zkrátka GRRR :cert:
Na druhou stranu, pořád máme asi o dost lepší péči než před 100 lety, to se asi nedá srovnávat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.5.10 12:35

No to je pravda, žádné vitamíny v tabletách předtím nebyly, nebylo žádné UTZ vyšetření a miminka se rodila zdravá. Je dobré aby žena se naučila poslouchat sama sebe, aby věděla (spíš cítila) jestli je vše pořádku. Já se snažím, ale zatím to moc nejde, snad se to ještě zlepší.
Holky jaké máte pocity teď? Já bych se za ty moje nálady někdy vyliskala.
Přítel dělá pvní poslední a já se chovám šíleně, by měl dostat nobelovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.5.10 12:37

Jo a Jituš, s prací si to neber, pokud to nedělá dobrotu, řekni to a odejdi na nemocenskou, za ty nervy to nestojí. Musím říct, že si užívám to, že jsem doma a moc se mi nechce zpátky (to jen kvůli tomu, že je teď toho víc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
20.5.10 12:43

Já se cítím dobře, vlastně se ani ještě necítím těhotně teda krom těch občasných nevolností a psychicky se s tím ještě tak nějak neumím srovnat, je to moje první, vyšlo nám to napoprvé, nečekali jsme to tak rychle ale máme samozřejmě radost, ale nějak mám obavy, aby bylo všechno v pořádku když tady některé holky píšou že nebilo srdíčko nebo tak něco, já se pořád uklidňuju tím, že jsem zdravá, nikdy jsem se spodkem problémy neměla, ani v rodině nejsou tak že by mělo být všechno v pořádku, todle mě uklidňuje i přesto, že vím, že se to stává i zdravým holkám a netuším proč :( Mám obavy z mé další návštěvy aby tam už :srdce: bylo a bilo tak jak má :) Prý to jsou ty počáteční obavy a až odezní vše co se v prvních třech měsících musí přetrpět budeme se prý cítit skvěle tak jsem moc zvědavá :) Už si to chci začít v klidu užívat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
20.5.10 14:03

Casiopeo, taky jsem se ze začátku, do :srdce: , bála, teď už mám takový nějaký pocit, že to mimi už vede tak nějak svůj boj a já mu do toho jen nesmím moc mluvit - a že to bude tak, jak to má být.
ANkar, tuhle jsem se málem rozbrečela před přítelem. Hrůza. Jednak se občas dojmu z nějaký blbinky, nebo naopak mi nějaká blbinka přijde tak líto.. to jsem nezažila - ale je to naštěstí jen chvilkový. Třeba že mi s ničím nepomůže. Přitom se to dá buď říct v klidu, anebo to udělat.. A co jsi provedla přítelovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.5.10 14:15

No jsem moc protivná, vše mi vadí a pak zase na druhou stranu ho za něco sprdnu, co přitom vůbec nebylo hrozné, pak mi to je líto. Sama bych si nafackovala. Přitom on je zlatíčko, dělá první poslední, ale někdy je t už i na něho moc. Dneska jsem četla na nějakém webu, že to je normální, ale to přece nemůže trvat dlouho. Jsem přecitlivělá, pořád ze všeho vystrašená, nevím co můžu jíst atd. Teď jsem nemocná, tak nevím co můžu za bylinky a sama se pořád uvádím do nějakého presu. Zjišťuji, že hodně těhotných si to spíše užívá (kromě :poblion: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.5.10 14:16

Já jsem platila 30kč jen do té doby než mě doktorka vystavila těhotenskou průkazku a to po čtvrté návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.5.10 14:42

Holky posílám odkaz, kde jsou natočené i porody, ale tento je co vše dělají s miminkem hned po porodu…co na to říkáte? Já mám z otho husí kůži a přemýšlím o porodu doma
http://www.videomix.cz/…j3qUpvb8LBI/
Vím, že je ještě brzy, ale toto mě prostě dostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
20.5.10 14:54

ahoj holky,já od chvíle kdy mi dr.potvrdila těhu neplatím nic,je to asi fakt na doktorech!! v pondělí jdu na screening do Olomouce tak jsem zvědavá,kolik budu platit,je to soukromá klinika,znám tam letmo jednoho dr.tak mě vezme…ale taky čekám tak 1000Kč. Hlavně at je vše v pořádku,to je nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí