Poradna duly
Jana Čurdová
Jééé holky, tak to jsou pro mě novinky, mě ty testy ve 12tt dělali úplně zadarmo, myslela jsem, že to si člověk neplatí, až o tom 3D vím, že si ho člověk musí zaplatit, ale zase je to individuální skrz žádanku. Doktor má dělat nějaké rozšířené testy ve 20 týdnu, ale pokud se jedná o 3D, tak se posílá do Centra prenatální diagnostiky, a to se platí a zpětně to prej z části proplácí pojišťovna. Doposud mě těhotenství stálo 100,– Kč, to za 2 fotky. Tak mě řekněte jak někdo platí a druhý nemusí!! ![]()
@veupeu Aha, tak to je divné, vím, že ten kombinovaný screening v tom prvním trimestru se hradí. Co jsem ještě v ostatních skupinách, tak všechny holky to platili.
Každá jinak, ale od 1.000,– nahoru. Tak nevím, to buď ráda, že jsi neplatila nic ![]()
@Marťulin89
to samozřejmě jsem. Brali mě krev a když jsem pak dostala průkazku, tak už tam tyhle kolonky - HIV, Syfilis, kr. skupina atd. byly vypsané, takže mě ani nenapadlo se ptát dr. zda něco nedlužím ![]()
@veupeu Ale za toto já také neplatím nic. Platila jsem za prvotrimestrální screening, né za tyto testy, co mi dělali min. týden. To jsem byla na jiné klinice, né u svojí doktorky, zjišťovali tam zda dítě nebude poškozeno Downůvým syndromem nebo rozštěpovými vadami. Kombinace krevních testů a UTZ. Za toto jsem platila. ![]()
@Marťulin89
Mě berou krev každou návštěvu, takže když jsem se naposledy ptala na jaké vyšetření mi berou krev, tak říkali, že na Downův syndrom atd. a taky si nic neúčtovali
Bylo to pořád u jednoho doktora, nikde jsem nepřejížděla.
@veupeu Jo takhle, tak to má asi každý doktor jinak
Ve finále to je všechno stejné
Až na to, že některá jsme byli o 1500,– lehčí… Ale pro svůj klid, bych za to zaplatila i kdyby to stálo 3.000,–
![]()
@Marťulin89
to určo, prachy v této situaci nehrají roli, když jde o zdraví miminka v bříšku ![]()
@Marťulin89
no když je RH faktor rodičů rozdílný, tak se musí hlídat protilátky v krvi matky, protože je vysoké procento, že miminko má krevní skupinu po otci a tak by mohlo prý dojít k tomu, že by tělo matky mohlo proti miminku začít bojovat, vypuzovat ho z těla = potrat. U prvního to bývá všechno prý v pořádku, protože krev matky a miminka se nemá jak spojit, prý až při porodu a tam už je to jedno, takže většinou pak dají po porodu injekci s protilátkami. Ale u druhého už to může být problém a musí se to řešit od úplného začátku.
Mě to nejdřív vyděsilo, ale ted už jsem klidná, když mi to budou hlídat ted při každém odběru. ![]()
Kočandy a co první pohyby?
Já nevím co to je, ale přijde mi, že už to asi cítím, nevím jestli to nemám jen vsugerované, ale je to jakoby mi tam něco občas zabublalo, nebo jakoby tam plavaly „rybičky“, vždycky chvílema
je to hrozně legrační. Skoro až to lechtá
Myslíte, že už by to mohlo být ono? Začínám 18.tt
@Tesička Myslím, že jo
Mě se zdálo, jako bych něco cítila cca v tom 16 tt, a teď poslední dobou nic. Taky začínám 18 tt
My to vlastně máme stejně, že?
Jinak jsem dneska byla u doktorky a všechny testy by měly být v pořádku, jen mi zjistili, že jsem chudokrevná, málo železa (tomu asi odpovídají i mé vlasy a zuby), takže jsem dostala nějaké tabletky, které teď budu baštit. Ohl. těch rozštěpových vad si budu volat na výsledky až v pátek, ty tam ještě nebyly, tak snad bude všechno v pořádku.
Musí. Jinak jsem zase malinko klidnější, dva dny mě pobolívalo břicho, tak jsme se dneska na prcka mrkli a vše bylo naštěstí v pořádku
, těhu probíhá bez problémů, tak jsem moc ráda ![]()
@Marťulin89
No vidíš, já říkala, že to bude dobré
No na to magnézko se chci doktora taky zeptat, přijde mi, že ho mám taky málo.. Kupuju si zatím neochucenou magnézii.
My jdeme na kontrolu 17. k mému gynekologovi. Už se nemůžu dočkat až prďouska zase uvidím a ted tím, že teda asi fakt cítím pohyby, jsem hrozně šťastná, že vím, že tam prostě je a žije!
Když člověk ještě nic necítí a je odkázaný na ultrazvuky jednou za měsíc, to je hrozný strach!!! Ted teda za týden na běžnou kontrolu a pak toho 30. na velký screening do genetického centra
Já jsem tak šťastná, to je krásný ráno! Jdu si to hned zapsat, kdy to začalo, volala jsem i mamce a ta mi řekla hned, jo to je ono
JUPÍÍÍÍ
@Tesička Ty se máš, já zatím nic moc necítím.
Nebo nic moc, není to zatím žádná intenzita. Doktorka mi říkala, že spíš kolem toho 20 tt. JJ to věřím, když už prcky ucítíme, budeme vědět, že jsou v pořádku, a že
bijí.
Já jdu na velký UTZ 29.7., a pak s výsledky hned 30.7. na kontrolu ke své doktorce.
Už ať je konec července
A co na dovču, chystáte se někam?
@Marťulin89
no jelikož jsem na rizikovém a mám omezené vycházky, tak nic neplánujeme. Rádi bychom si užili poslední dovolenou u moře, ale nejde to. Jednak nejsou penízky, jak stavíme ten baráček, tak manžel má málo dovolené (šetří si jí až bude prďousek venku) a riskovat s bříškem jet někam pryč, se mi také moc nechce. Já bych vyrazila klidně po ČR někam třebas na prodloužený víkend, ale manžel prohlásil, že tam kde mu lidi rozumí si neodpočine
Takže u nás asi dovolená nehrozí ![]()