Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zvědavé Kukátko mám to samé..včera mě začalo škrábat v krku dneska ucpaný nos a krchlam…všecko mě bolí. Naklusala sem do lékárny koupila medicínu (nějaký sirup na kašel a paralen horký nápoj co muzou těhotný/kojici) a doufám že to do čtvrtka nějak zaženu…v pondělí mám ještě poradnu takže uvidím jak mi bude přes víkend a kdyžtak v pondělí zavolám že je problém. Zítra vyklopim holku u babičky a budu se přes víkend hezky potit…
Tak holky já začínám stresovat od vcera večera mám nepravidelně poslíčky a začala mi odcházet zátka tak doufam ze pres víkend sa už dockam 🙏
@Ennela Klid, hlavne se nestresuj. Kazdou kontrakci (i poslickama) jsi bliz a bliz miminku.
![]()
@Ennela píše:
Tak holky já začínám stresovat od vcera večera mám nepravidelně poslíčky a začala mi odcházet zátka tak doufam ze pres víkend sa už dockam 🙏
Bezva, uz se konecne dockas! ![]()
Ahoj Holky mam dotaz jake by jste doporucily vitaminy 1.trimestr..je jich miliarda..tak jestli je to fuk nebo mate nejake treba drazsi vyzkousene? dekuji moc za info
@xantypa80 píše:
Bezva, uz se konecne dockas!
Doufám že to nebude na dlouho u dcery mi odešla naráz týden před porodem 🙏 ale žádné poslíčky jsem neměla
@teksas píše:
Ahoj Holky mam dotaz jake by jste doporucily vitaminy 1.trimestr..je jich miliarda..tak jestli je to fuk nebo mate nejake treba drazsi vyzkousene? dekuji moc za info
Já beru Superfolin Chytré miminko 🙂
@teksas Já brala i Femibion i Superfolin (dle dostupnosti v lékárnách), ale těžko říct, co které vitamíny dělají, nic jsem nepociťovala.
Jen pokud je strava vyvážená, tak prý žádné vitamíny nejsou potřeba - mimčo si bere vše z tvého těla a jediný, kdo by pak mohl strádat, jsi ty - a to bys na sobě poznala.
Každopádně tak jako tak jsem je i já brala, jen pro jistotu.
Ale moc jsem nezkoumala složení, abych se přiznala. Jen tuším, že v některých není potřebný vápník. Což může být problém u lidí, kteří mají problémy se zubama, jako třeba já.
![]()
@Ennela tak super, doufám, že už se ti to rozjede a budeš to mít co nejdříve za sebou, ať máš klid
hlavně přeji, ať je vše v pořádku. A žádný stres, taky jsem už někde četla, že si má člověk u kontrakcí představovat to, jak se otevírají porodní cesty a jsi blíž a blíž k miminku, že to pomáhá. Ale to se mi to teď mele, s první kontrakcí pak taková frajerka asi nebudu…
![]()
@teksas píše:
Já sem v prvním těhotenství brala femibion teď v druhém pregnafolin složením je to asi stejné… ![]()
@kri.g píše:
@teksas Já brala i Femibion i Superfolin (dle dostupnosti v lékárnách), ale těžko říct, co které vitamíny dělají, nic jsem nepociťovala.Jen pokud je strava vyvážená, tak prý žádné vitamíny nejsou potřeba - mimčo si bere vše z tvého těla a jediný, kdo by pak mohl strádat, jsi ty - a to bys na sobě poznala.
Každopádně tak jako tak jsem je i já brala, jen pro jistotu.
Ale moc jsem nezkoumala složení, abych se přiznala. Jen tuším, že v některých není potřebný vápník. Což může být problém u lidí, kteří mají problémy se zubama, jako třeba já.
![]()
@Ennela tak super, doufám, že už se ti to rozjede a budeš to mít co nejdříve za sebou, ať máš klid
![]()
hlavně přeji, ať je vše v pořádku. A žádný stres, taky jsem už někde četla, že si má člověk u kontrakcí představovat to, jak se otevírají porodní cesty a jsi blíž a blíž k miminku, že to pomáhá. Ale to se mi to teď mele, s první kontrakcí pak taková frajerka asi nebudu…
![]()
Já doufám že to nebude trvat ještě týden tak jak jsem to měla u dcery 🙈 přemýšlím že jsi to i začnu měřit teď jsem chvíli volala s kamarádkou a bylo to nejdřív po 15 minutách a pak 2 krát po 6 minutach a teď jdu pro malou tak to nesleduju
@teksas píše:
Ja beru Femibion - jako jeden z mala obsahuje kyselinu listovou ve stepene forme - jen tak ji telo dokaze vyuzit
. Nemela jsem ani zadne problemy se zuby a dokonce mi i trochu zustalo letni opaleni, tak je asi dobre namichany ![]()
@Zvědavé Kukátko mě říkali, že kdybych onemocněla, tak se bohužel musí termín posunout s tím, že kdyby se spustil porod než se uzdravim, tak udělají akutní císař (nesmím rodit přirozeně, neexistuje ani pokus o to), takže doporučuji hooooodne vitamínů a zapojit chlapa, ať se izolujes a o děti se stará on.