Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Banila : Při prvním těhotenství jsem jela do porodnice vzdálené cca. 1,5 hodiny jízdy. Osobně bych se nedokázala tak brzy rozhodnout…
@Banila ja mam dojezd cca 20-25min (18km), ale u nás registrace až 36tt
@katka-365 @Kajiii434 krajskou mám prave taky do 20min a registrace 36tt, jen ty pražský nemocnice to mají takto brzo. Přemýšlím ohledne Podoli, jen ta vzdálenost v koloně me trochu děsí :/
@Banila já mám porodnici 250m pěšky takže doufám ze to dojdu😂
@Banila Naštěstí v Brně se registrovat nemusíme. Ale vlastně všechny porodnice tu mám docela daleko a když chytnu kolonu, tak klidně na hodinu. Trošku mě to děsí, první porod byl sice koncem pánevnim, ale přesto docela fofr. A co se vlastně stane, když se v tom 14. týdnu někde registruješ a potom tam nepůjdeš?
@Banila taky přemýšlím kde rodit. Minule jsem chtěla Neratovice, ale když mi praskla voda měli STOP stav a já jela k Apolinari 😃 teď Nera už nechci, ale zase chválí Roudnici…no ikdyz spis myslím, ze to bude Bulovka, kterou máme cca 20 minut dojezd(když nebudou kolony) ale ta registrace je prd.
Holky to máte moc pěkné nápady na oznámení
Já musím říct, že kdybych mohla, utajím to co nejdéle, nejlépe až do porodu
dnes jsme oznamovali babičce, příští týden chceme tchánům, jsem v 11 tt a mám stále strach, že se něco pokazí a nedopadne to… a čím víc lidí to ví, o to by pak bylo těžší to vysvětlovat
Takže ani s manželem se ještě nedokážeme moc radovat a je to spíš stres, máte to některá taky tak? ![]()
Já jsem od Děčína a premysleli jsme nad Plzní. Ale to je hodně daleko. Pak jsem premyslela Prahu ale s kolonami by to bylo taky strašně daleko. Takže nakonec vyhrála česká lípa ❤️🔥
Poprvé jsem rodila v Hradci Králové a naprostá spokojenost… ale přestěhovali jsme se a mám blíž Ústí nad Orlicí, tak pojedeme asi tam 🤔 Nejradši bych zas ten Hradec, ale teď ho máme 40 minut, nechtěla bych rodit někde u Holic 🤣
@Lusi123 jeee, taky jsem původně myslela, ze Nera nebo Melnik. Ale hrozne me od nich odrazují kamaradky, ze je to maličké a kdyz čekaly na ty porodní boxy, byly na pokojích pro šestinedeli s maminkama hned po porodu. Takže tam nemohly mít ani partnera a nadstandard je v podstatě nonstop obsazeny a i kdyz si zaplatíš teď přednostní vstup, stejne je malá šance, ze bude zrovna volný.
A pro me upřímně je strašně důležité, abych tak měla celou dobu manžela a mohla tam hekat a křičet na nej
.
Holky, je na to ještě brzo, kdoví jak mi to všechno dopadne, ale už jsem přemýšlela, jak se lépe psychicky (a i fyzicky) připravit na porod. První byl hrůza, 27 hod, nástřih až kdoví kam, děs. Nijak jsem se nepřipravovala, a ačkoli spousta věcí ovlivnit nejde, chtěla bych tentokrát na nějaký kurz, přečíst si knížku Hypnoporod (stojí za to?) a i doma něco si cvičit. Nemáte někdo tip? Nějaká videa na YouTube třeba.. chci se tentokrát cítit lépe připravená 😁
@TerkaTA myslím, ze to proste jen telefonicky zrušis a nic se nestane. Ale jakmile se nestihnes přihlásit ten 14tyden, tak proste smůla no. To Podoli má snad kapacitu jen 18mist na den pro registraci a prihlaseni je přesně 14+0.
Příspěvek upraven 14.05.23 v 20:44
@Brbra já si určitě chci koupit párový kurz od “Porod je krásný”. Hodně kamarádek si to chvalilo a prý je pak i partneři víc hýčkali po tom kurzu 😂 😂
@Banila No, ono když pak budeš rodit, tak tě stejně musí přijmout, nenechají tě rodit na ulici.
Stejně nikdy neví u všech přesný termín a nakonec mohou mít plnou kapacitu i přes registrace… Ale chápu, že je lepší, to mít v pořádku zaregistrované.