Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Brbra Kdyby ses chtěla připravit i co se týká personálu a toho co mohou a nemohou, tak doporučím na fb skupinu „Podpoříte mě v osvětě? Práva v nemocnici a aktivní řešení stížností“. Porody se tam řeší hooodně často.
@kudlanka96 Já doufám, že to utajím aspoň do screeningu… Jeden potrat za sebou mám a byla jsem tenkrát moc ráda, že nemusím nikomu nic vysvětlovat, takže jak říkáš, nejradši bych jim oznámila až že je dítě na světě. ![]()
@kudlanka96 ja to mam uplne stejne.. cim vice lidem jsem to rekla, tim vetsi strach a zoodpovednost jsem citila😮💨 ale zase je pravda, ze s rodinou mame hodne blizke vztahy, a chci s nimi sdilet radosti a i pripadne nezdary.. sdilena radost je vetsi radost, a sdilena bolest je mensi bolest, tak to bereme my 🙋🏼♀️ 😘
@Džejn10 Ja budu urcite rodit v Roudnici.. byla jsem o tom rozhodnuta uz driv, ale ted jak jsem tam byla minuly tyden na gyndo pohotovosti, tak jsem o tom rozhodnuta jeste vic… uzasny pristup ❤️ a s manzelem jsme pocitali, ze rychlou jizdou to mame max 15minutek, tak to mi prijde parada😁
@TerkaTA @TerkaS98 Díky moc holky, jsem ráda, že nejsem jediný stresař
vždy je to chvíli dobré po kontrole, ale pak to zas jede
no už se hrozně těším, až budu taky přemýšlet nad porodnicí a užívat si těhu
![]()
@TerkaTA takhle jsem to prave měla já. Registrace žádná, ale tím, ze mi praskla voda mě u Apolinare proste vzít museli 😃
Ty jo holky tak porodnici neřešim ještě, ale nejblizší mam 40minut 😊 jinak si pročítam zprávu od doktorů a mam už 2× napsáno malá pánev řešily by jste to nějak, dá se s tim něco dělat a co to znamená? 👀 děkuji za informace 😊
@Zuzca.K Podle mě to znamená, že budou muset víc hlídat odhad mír miminka, kdyby bylo větší, asi by to znamenalo císař…
Holky já začínám být nějak nervózní… v pátek jdu na odběry tak to kdyžtak proberu se sestrou. Ale… posledních par dni mám takové zvláštní bolesti v podbrisku, občas až hodně nepříjemné křeče a třeba když se zvedat z postele tak je to jak kdyby mi do podbrisku píchl nůž. A prijde mi že mi i docela splasklo bříško i když by mi teď malé má rust nejvic. Jsem 10+3.. začínám mít fakt strach a normální kontrola je až 29.5… 😔
@Frey0369 tyhle bolesti jak pises mam taky posledni dva tydny, a na kontrole jsem byla v patek a miminko je v poradku☺️ ja jsem to trochu davala za vinu tomu hematomu, ale ted jsem zrovna cetla, ze v tomto obdobi (jsem 11+0) se deloha nejvice zvetsi, a hlavne ze se presouva i mimo panev (je pry velka jak zluty meloun), takze tyhle vsechny pichani a bodani jsou uplne normalni, uvidis ze bude vsechno v poradku❤️ ja jsem v noci sla na wc a tak hrozne me pichlo v brise, ze me polilo horko.. rikala jsem si ze do druheho dne krvacim, ale ono nic..spis se ted proste vic hlidame, je to normalni😘
@Frey0369 Snad bude vše v pořádku. Tyto problémy mám taky a jsem 10+4, ale upřímně jsem se s tím nijak nestresovala. Už beru Utrogestan a Ascorutin, jsem po ZT a předtím jsem měla takový divný pocit, který teď není, až na to splasknutí bříška a že mi není tak zle, ale tak zas už je to začátek 11tt, takže sem to vzala stylem, že by to už mělo začít polevovat.
Dej pak prosím vědět, co ti řekli, já mám doktora až skoro za 2 týdny, ale tyto problémy jsem měla i minulý týden (s tou bolestí při vstávání) a silné píchnutí a doktor říkal, že se má prcek k světu, tak se snažím nestresovat.. Navíc jsem se spodkem měla vždy problémy, mám po srůstech atp., takže to má možná vliv, taky to, že budu mít slabé břicho (jsem tlustší postavy
).
Jen jsem tě chtěla uklidnit, že v tom nejsi sama a budu držet palce.
věřím, že to nebude nic špatného.
@TerkaS98 moc děkuji.. mě i děsí trochu to bříško. Jak říkáš, deloha už je fakt velká a na mě to není skoro vidět.. ještě minuly týden jsem neoblekla džíny a dneska úplně v pohodě. Tak mě to trochu zarazilo. Snad bude vše v pohodě.. jak mám kontrolu po 4 týdnech až tak je to náročný.. 😔 navíc jsme posledních par dni fakt přecitlivělá, nic mi nechutna a nic se mi nechce dělat..
@Frey0369 ze ti neroste bricho bych vůbec neřešila, to je ta poslední věc kterou se stresovat
kamarádka v 9.měsíci měla sotva brisko jak někdo ve 3.
@Frey0369 Já si myslím, že to splasknutí bříška může být, že prostě nejsi nafouklá. Já jsem na začátku těhotenství byla hrozně nafouklá a teď už nejsem, nějak se to upravilo.
@Brbra : Sama za sebe doporučuju mít svou porodní asistentku nebo dulu. Já měla dulu a bylo to skvělé. Mohla jsem se soustředit jen sama na sebe a ona vše za mě vykomunikovala s personálem porodnice. Měla jsem napsané i porodní přání a chtěla jsem co nejpřirozenější porod bez zásahů. Za mě osobně je nejdůležitější mít klid pro sebe. ![]()
Další kamarádky šli na kurz Hypnoporodu a Jemného zrození a také si to chválily.
@Zuzca.K : A doktoři ti pánev měřili? Nebo je to jen věta, kterou napsali? V těhotenství se pánev ještě rozšiřuje. Říká se, že když je malá pánev, tak je obtížnější porodit dítě. Ale nemusí to tak být vždy. Záleží i na odhadu velikosti dítěte apod. Teď jsi na začátku, i pánev se bude vlivem hormonů měnit. ![]()
Sama mám necelých 160 cm a také jsem měla na začátku psané „úzká pánev“, a první dítko s váhou 3,30 kg jsem porodila bez problémů a bez zásahů.