Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@culinka123 ano, 30.5. mám klasicky gyndu a toho 14.6. screening 🙂 tak doufám ze bude vše ok a ze se mírně uklidnim, dnes mi nějak došlo ze mi fakt ty nevolnosti ustoupily a samozřejmě mě nápada ze to nemusí být dobře 😀 🫣
Já půjdu 25.5. na odběry kvůli 1. screeningu. A tam mi řeknou termín na ultrazvuk. Tak uvidíme, kdy to bude. Prý to bývá za 2-3 týdny…
@frauhofman já dostala někdy v průběhu 3 trimestru takový ten co se běžně dostává u obou holek zdarma teda.
@Veru514 já si o fotku říkám a platím 50,– což je prd.
@mksv já mám 1.6. ještě kontrolu tak taky odpocitavam.
Dnes je jeden z prvních dnu kdy mi je lip od zaludku. Jen mě tak divne táhne břicho. A nemáš info od svého doktora do kdy budeš užívat Utrogestan? Ja doufám, že to brzo skončí, ale budu mít strach vysadit. Tak doufám, že to bude třeba nějak postupně😄
@mksv : Jsem den za tebou, zítra 9+6tt. Zvracení a nevolnosti mám stále v plném proudu.
A břicho mě poslední týden pobolívá dost…
Holky jak zvládáte hormony a výkyvy nálad? Já teď nalila do bramborový kaše omylem zkyslý mlíko a celou kaši musím dělat znova a řvu tady jako kráva
uklidnete mě, že nejsem sama
![]()
@culinka123 doktorka říkala myslím do 12tt? Ale nejsem si úplně jistá. Nicméně z vysazeni mám taky strach, dávat tělu denně takovou dávku a pak najednou nic, no snad to Zvladnem 😀 🙏🏼
@Kajiii434 Tak tos mě trochu uklidnila. Já to fakt zkouším prisuzovat tomu růstovým spurtu ve kterým malý teď je.
@Veru514 Jezis tak to bych brecela taky a jak!😀 já brecela před chvíli, kdy se mi nedostalo dost podpory od manžela ohledně te moji cukrovky. Řekl mi ať nedělám scény, přitom si ale neuvědomuje jak je to pro mě cely náročný. Ale já jsem obecně plačka takže asi nic nečekaného 😀 😊
@Veru514 No, já mám takové lehké deprese 🙁. Přijde mi, že nic nemá smysl, že nemám v životě žádnou radost. Nic mě nebaví, nezajímá. Jedinou radost mi dělá jídlo a čtení. V pátek mám své pravidelné sezení u terapeutky, tak se těším, až to probereme. Takže pláč nad zkaženým mlékem ti docela závidím.
@Veru514 : Vím, že to není moc povzbudivé, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Momentálně mám nějakou plačtivou. S mrňousem jsme se koukali na Ledové království a mě začaly téct slzy, když se Olaf začal rozpouštět.
A ráno jsem se málem rozbrečela jen proto, že jsem odvedla dítko do školky a byla doma sama… Vydrž, bude lépe, až se hormony trochu srovnají. ![]()
@culinka123 ano do 12tt pak by si mělo miminko vytvářet svoje hormony takže nemusíš mít strach 😊
@culinka123 : Užívá se do 12tt, tj. do 11+6tt. Pak se vysazuje. Ten jsem měla v minulém těhotenství. Teď mám jiný lék, ale také na zavádění. Už se těším, až ho vysadím…
@frauhofman : To mě mrzí. Snad ti sezení zase zlepší náladu. ![]()
@Zuzca.K : Od 12tt se už naplno zapojuje placenta, proto není potřeba pokračovat v braní „umělých“ hormonů. ![]()
@Kajiii434 taky se těšim až ho vysadim, mam dva ráno dva večer zavádět a jak se celý nevstřebá tak to je šílený, kupuju intimky kvuli tomu 😂 😂 a to jsem se těšila že se těmto hygienickým pomůckám vyhnu 😂 😂