Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lusi123
no jako kdyz to nezvladnu tak se nep*serou a prijdu nekdy brzy rano. Nastesti mi zatim nebyva spatne ale to se taky muze zmenit no tak uvidime ![]()
@Blangie pokud jdeš na cukr tak ti to buly jogurt nezkreslí. A když si ho das třeba v 8 klidně i s rohlíkem do 10 jsi v podstatě skoro na lačno..😊
@Frey0369 tak to si dovolím nesouhlasit, zrovna rohlik má vysoky glykemicky index takže tu glykemku muže pěkně zkreslit.
@TerkaS98 : O cestování letadlem jsem nepsala já.
Ne, že bych někam nechtěla vyrazit, kdyby to bylo možné. ![]()
@Kajiii434 jeee promin, mate s @klaudi587 podobnou prezdivku, tak jsem prehledla😁 ❤️
@Blangie já jdu třeba v úterý na velké odběry na gyndu na 9:45 a mám být nalačno. Ono vy to bylo fajn, kdybych nevstávala v 6h kvůli mojí školačce ![]()
Ahoj holky, jdu se sem jen zeptat, protoze mate cerstve vice zkusenosti.. jsem ted 4+3 a vcera a predevcirem jsem lehounkate spinila jen na toaletak a dnes me uz od noci boli bricho jako pri MS. Hcg stoupa ted je pres 1100. Mela jste to taky nektera a vse bylo v poradku? Uz chci totiz letet na pohotovost tak abych nebyla za hysterku.
@Adelaiida ahoj, v jiné skupině jsme ti všechny psali, že máš jet na pohotovost, předepsali by ti aspoň utrogestan a ascorutin
nevím, kazda jsme jiná, ale já bych tam byla už dávno..
Bolest jako na ms jsem měla u syna min celý 1trim, ale je bolest a bolest..
@Adelaiida Tak pokud chceš, to co tam je, udržet a udělat pro to všechno, tak bych jela, i kdybys měla být za hysterku. Pokud to chceš nechat na přírodě, tak bych nejezdila. Nemyslím si, že by jedna možnost byla horší než druhá. To je na tvém rozhodnutí. Já jsem na začátku prvního těhotenství taky krvácela, měla jsem pozitivní test, který ukazoval 1-2 týdny těhotenství, šla jsem ke své doktorce a ta mi řekla, že na ultrazvuku ještě nic nevidí a že budeme čekat, jak se to bude vyvíjet. Žádné léky mi nedala. Jen mě posílala na kontrolu HCG. Začínalo to na 69 a pak to klesalo, pak přišla menstruace v termínu.
Ahoj holky, už jsme tu par dni zpět psala že mě trápí křeče. Jde o to že to neustavá a nejsou to křeče jako při ms. Vím že roste děloha. Ale.. je normální že mě bolí podbrisek i na pohmat..?Docela dost a když si třeba v práci stoupnu ze židle, úplně se do mě zabodne bolest. Vím že bolesti jsou normální, ale nevím v jaké míře. A tím že to trvá už víc dní tak už mám fakt strach.. mate to taky tak některá? 😔
@katka-365 proto se ptam na bolest menstruacni a take na to zda to nektera mela. nechci slyset zda mam jit na pohotovost nebo nemam, chtela jsem si precist jen zkusenosti ostatnich.
@frauhofman ahoj diky, takove zkusenosti uz mam prave take a hcg mi nestoupalo ale ted stouplo uz na vysoke cislo celkem rychle, tak si rikam, potrat to zas snad nebude.
@Adelaiida ahoj, ja byla 5+0 a zaspinila jsem, dva dny tak na papir pri utreni. Jela jsem ke svemu dr, ten videl jen dutinu a vzal mi hcg. To bylo 6600. Predepsal klidovy rezim a utrogestan a za tyden kontrola. Duvod mi nerekl, je to proste 50:50 takhle brzy. Po utrogestanu to spineni prestalo a tehotenstvi prosperuje
bolesti v podbrisku mam prakticky od vynechani ms. Menstruacni, uplne ten typicky tlak.
@Frey0369 jak pisu vyse. Boli me bricho furt, jsou to bolesti menstruacni, nekdy jakoby ti vrazil nuz dole do podbrisku. A rychle stoupnout ze zidle si prakticky vubec nemuzu protoze me to uplne sejme do predklonu a musim vydrzet nez to prestane. Den mam pokoj a pak treba puldne me to boli fest ![]()
@Adelaiida proto ale píšu, že je bolest a bolest, každá ji má jinou silnou a práh bolesti. Ale dělej jak sama uznáš za vhodné ![]()