Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@frauhofman
Dèkuju, mně to pomohlo. V úterý jdu na první kontrolu (budu 8+1) a tak už začínám být nervózní.
@frauhofman : Čistě ze zvědavosti, jsou tam počítané jen potraty, z nezdárného těhotenství (skončilo „samo“). Nebo jsou tam započítané i potraty a interupce, kdy si to žena přála (nechtěné dítě)? Pokud nechceš, nemusíš odpovídat. Jen mě to zajímá.
@Kajiii434 To mi taky nebylo jasné, tak jsem se zeptala a odpověď byla, že tam jsou všechny potraty (viz fotka). Pokud se vyznáš v tabulkách, přikládám ještě to, co mi posílala moje studentka (gynekoložka), jsou to přímo údaje ze statistického úřadu.
@frauhofman Tak to je pro uklidnění ještě lepší, protože z té tabulky je vidět, že velká část těch „potratů“ je navíc „dobrovolná“.
@frauhofman @TerkaTA : Také si myslím, že tato konkrétnější tabulka je lepší pro uklidnění.
Holky, stává se vám, že vás občas píchne v čípku? Nic strašného. Připodobnila bych to k tomu, jak když si člověk sedne na špendlík. Z prvního těhotenství si to vůbec neuvědomuju.
Momentálně pořád něco táhne, dloubne, píchne… To znám, jen ten čípek si vůbec neuvědomuju… Děkuju. ![]()
Ahoj holky, co se týče toho angelsounds, srdce miminka je opravdu rychlé. Tepny jsou po stranách a pak slyším tepnu ještě i veprostřed. Já už vím, jakou rychlost mám hledat a opravdu jsem našla vždy na začátku 11.týdne. Nebojte se hodně přitlačit a stačí malinko jiný úhel a nemusíte srdíčko slyšet. Hlavně se ale nestresujte. Určitě je všechno v pořádku a není se čeho bát. ![]()
@Kajiii434 Taky se mi to děje, není to každý den, ale asi předevčírem jsem to cítila skoro celý den 👀 v úterý jdu na kontrolu tak snad je vše v pořádku 👀 hrozně se bojim protože už těch těhu příznaků moc nemam, už mě jen bolí prsa a tak jednou týdně ten čipek 👀 ☹️
@Káč1234 No, bohužel at se snazim jakkoliv, tak srdicko najít nemůžu
. Zítra jdu po mesici na screening, tak budu aspoň vědět na čem jsem. Chtěla jsem původně vzít manžela s sebou a teď nějak nevím, jestli ho tam zvládnu mít, kdyby to bylo špatne
.
@Banila já nevidím důvod se opravdu bát, dneska jdu na krev. Na screening jdeme 2.6 a manžela určitě beru, i když jsem zatím srdíčko nenašla ![]()
Holky, všem které čeká tento týden kontrola držím palečky
pochlubte se pak fotkama ![]()
Holky boli vás některou taky hlava? Co vám pomáhá? Doma se to zvládat dá to si lehnu ale v práci je to dost nemožný pak normálně fungovat protože mi úplně třeští plus ta únava k tomu ![]()
@Veru514 mě bolela hlava hodně minuly týden a bez Paralenu to proste nedám. Nemůžu si dovolit nechat to dojet do migrény a sama bolet neprestala. Beru to sportovně. Miminku by určitě neprospělo kdybych se měla šílene trápit a Paralen je v těhotenství “povoleny”.
@Veru514 mám z Justu kapky, buď 31bylin nebo antistress, ale přímo na rozjetou migrénu mi nepomůže už ani svecena voda..