Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky pokojíček závidím, my snad stihneme dodělat, zedníci nepřijdou v září, ale v říjnu 🙏. Takže já už se spíš modlím, aby to tak bylo. Jinak jsem přemýšlela o samolepkách na zeď, aby to měla Marunka veselejší 💜. Jen na jednu stranu a decentní. Jinak nám se líbí hodně přírodní barvy, takže půjdeme cestou dřeva.
@needtobreathe wou, to je dokonalý! 💙
Takové zprávy chci číst každý den 🤩. Moc se těším až se všichni přidáme 🍀.
Hledala jsem zda 25.11. se nenarodil nějaký „rambič“ dle bicepsů, ale ten datum jsou téměř všichni herci 😂, dle zakrývání tvářičky nevím nevím, ale třeba takový Karl Benz, spoluzakladatel Mercedes-Benz stojí za zmínku 🤗. Tak až uvidíš vždy meďáka, vzpomeň si, že když se narodil, ten den máš termín 😂.
Ahoj holky, snad mi poradíte. Kontrolu mám až za měsíc a nevím proč, ale přepadl mě strach ze zkráceného čípku. Myslíte si, že bych sama poznala, kdyby bylo něco v nepořádku? Neřešila jste některá? Kontrola čípku byla na předposlední kontrole a byl OK v normě
@Banila dekuju moc
Ano, sla jsem rovnou na ultrazvuk, zadne jine vstupni udaje vedet nechtel a ve vysledcich nemam ani zadne vypoctene statistiky jako u prvniho screeningu. Zajimal se vlastne „jen“ jestli se vsechno vyviji jak ma ![]()
@Kulich6
ted jsi me rozesmala
Od ted si na to vzdycky vzpomenu az uvidim nejakeho meďoura
Doktor mu diky bicepsu rikal Pepek namornik
a dekuju moc ❤️ tesim se az se to tu postupne zaplni podobne dobrema zpravama od vas vsech🍀
Holky tak dnešní kontrola za náma, já mám fakt zvláštního toho doktora, minule mi říkal a příště třeba uděláme ultrazvuk a dneska už mě skoro lufroval ze dveří tak mu říkám a ultrazvuk dělat nebudete? A on a chcete? Říkám, no že bychom s manželem chtěli vědět to pohlaví, že nám ho na screeningu neřekli tak mi řekl, že se teda podívá. Tak dle doktora to vypadá na kluka, ale moc jistej si teda nebyl, tak to bereme dost s rezervou a počkáme raději do 31.7 na druhý screening😂 jinak teda mám jednu otázku, ze zvědavosti z jakého důvodu zařizujete pokojíčky? My teď momentálně bydlíme jen dole, kde máme jen kuchyň, obývák, koupelnu a ložnici, řekli jsme si, že dokud bude malej budeme jen takhle a až budeme chtít rozšíříme naši působnost i do druhého patra, které je kompletně vybavené. Ale já si teda neumím představit k čemu takový pokojíček teď tak cca 2 roky bude, malej bude spát v postýlce s náma v ložnici, když nebude spát tak budeme venku, v obýváku nebo v kuchyni a nevidím důvod ho dávat do pokojíčku. Je to jen můj názor asi to budete chtít mít hotové do budoucna nebo to plánujete úplně jinak a jen my to máme vymyšlené tak, že dítě bude s náma? Ráda si poslechnu i jiný názory
to jsem zase napsala slohovku teda ![]()
@culinka123 mne na zkracujici čípek přišli kvůli silnému tvrdnuti břicha. Bylo opravdu jako kamen a ještě takové vibrace a tlaky. Nejdřív jen po nějaké aktivitě (stačila krátká prochazka), pak už každý den, i když jsem odpočívala
. Opravdu bys poznala, ze je něco špatně s bříškem. Není to jen nějaké pobolivani podbrisku, ale opravdu velký tlak
. Každopádně pokud te břicho bolí a tvrdne, kontaktuj gyn, muže ti aspoň napsat recept na magnezko
. Ale určitě si nevysetruj čípek sama, mohla by sis uhnat infekci
.
@Cahova.an to je fakt někdy na palici, těšíš se na to a téměř Té vyšetří jen z okna 🙄. Ale už máš půlku měsíce, tak to uteče 🤩.
No náš pokojíček si zatím představuju, že tam bude postel pro mě (kdyby byla plačtivá, aby se partner vyspal a já mohla být v jejím pokojíčku s ni, skříně na oblečení a věci. A kdyžtak taková naše klidová zóna. Ať už na kojení nebo na odpočinek, když nebude chtít spinkat.
Takže vlastně pokojíček pro mě 😂.
@Cahova.an mame to uplne stejne
puvodne jsme obyvali horni patro, ale uz jsme se prestehovali do prizemi (je tu oproti hornimu patru navic kuchyne, tak nebylo o cem). Ja malemu v loznici udelam max nejaky hezky koutek s nejakou tou dekoraci, prebalovakem apod. a na vlastni pokojicek si jeste pockame
ikdyz teda holkam na jednu stranu to zarizovani zavidim, taky jsem narazila na par krasnych obrazku na pinterestu 😍
@Kulich6 já to plánuju spíš tak, že když bude brečet tak půjde manžel na gauč do obýváku aby se vyspal a kdyby bylo náhodou teplo tak muže do druhého patra nebo si vezme zimní spacák a půjde do druhého patra do postele, i když oba bez sebe spíme dost neklidně, tak aby se vyspal asi nebude na výběr 😂
@needtobreathe jeee to mam radost, z dobrych zprav!! 😍 😍 tak si na Vas pripijim nealko mohitem😁 ❤️ 🍹
@Cahova.an My napriklad, uz kdyz jsme vybirali byt, hledali jsme takovy, aby jednou deti mohli mit sve pokojicky. Ted jsme tedy mistnost, kde bude pokojicek, meli 5let prazdnou (jen odkladiste😁). Za prve, mi prijde udelat rekonstrukci uz ted z nekolika duvodu (mame na to cas, nebatoli se nam tady na stavbe batole, a mame na to penize, preci jenom nevim jake budou nase financni moznosti az budu s malym doma). Sestrenky kluci spi ve svem pokojicku od svych dvou let, takze to neni takova vzdalena budoucnost 😁 a taky jelikoz mame malou loznici a koupelnu, bude uz ted v pokojicku prebalovak, skrinky s oblecenim (prebalovak mit v obyvaku proste nechci). Takze to jsou asi nase duvody, proc delame pokojicek uz ted😁 plus bude v pokojicku rozkladaci gauc, takze kdyby maly v noci moc vyvadel, prestehuju tam manzela, aby se vyspal do prace💪🏻
@culinka123 schyzuju ze stejnyho důvodu
na jedné kontrole jsem měla 39mm a za týden 35mm ale doktorka řekla ze je to naprosto v pořádku tak se snažím věřit. Ale to ze se zkrátil mě samozřejmě vyděsilo ačkoliv vím ze se to mění ze dne na den, zvětšuje zmenšuje. Ale břicho mě poboliva pořad tak doufám ze to bude v pořádku 🫣
@needtobreathe krásné zprávy, jsem za tebe moc ráda ❤️ ❤️ ☘️
@Cahova.an Já mám teda v plánu, že malý s námi bude spát jen tak cca 3 měsíce a pak chceme, aby spal sám v pokojicku 🙈
@Mishell498 přesně, taky chci, aby malá pak byla u sebe v pokojíčku. Ale u mnoha lidí jsem za tento názor za krkavčí matku 🙄. Kamarádka spí pořád v posteli v ložnici s malým a to mu jsou skoro 3 roky a přijde mi, že se nikdo z nich nevyspí a žádný „manželský život“, žádný odpočinek. Ale zase jim to tak třeba vyhovuje, tak proč ne 🤗.