Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerkaS98 já budu asi jiná, ale já tam partnera nechci. Jsme spolu 16 let, takže nás asi nemůže nic překvapit, ale já se za tu dobu pořád stydím, nechci aby měl zlé sny z toho jak co vypadá jako já včera v zrcátku 😂 a to je začátek. Já to beru jako moji intimní chvilku, nevím, naštěstí v tomto máme stejné názory.
Ale půjde se mnou kamarádka pokud vše bude dle plánu 😂 😂 😂.
Ale uvidíme jak to nakonec dopadne 😂.
Tohle je můj plán
.
@TerkaS98 určitě půjde manžel se mnou ☺️ o tom nebyl ani chvíli pochyb, chce jít dobrovolně 😃 já jsem nad mamkou taky uvažovala, mám s ni vztah asi stejně jak ty se svou. Ale beru tu chvíli tak intimní mezi mnou a partnerem, že si chci pak tu chvíli užít jen ve třech ❤️ proto jsem nejspíš i zavrhla PA nebo dulu.
@TerkaS98 Můj partner půjde určitě a taky přemýšlím nad mamčou 😊 máme spolu strašně pěkný vztah, mám v ní obrovskou podporu. Kdyby třeba nebyla přímo u porodu, určitě v té nemocnici bude čekat, kdyby něco, i ona sama je pro. Tak uvidíme, jak to celé dopadne.
Se mnou taky půjde partner.. ani na minutu neváhal, ale už předem má zakázáno koukat dolu.😂 😂 nechci ho až tak vydesit. 😁
Nad mamkou jsem taky premyslela, bude to její první vnoucatko a mám se svoji mamčou velmi blízký vztah i když to tak dřív nebylo.. tak ještě uvidím, ale zase chci aby to byla chvilka jen pro mě a přítele ❤️
Každopádně profil na instagramu mojeporodniasistentka je naprosto perfektní!! Vždy když mám nějakou otázku stačí tam kouknout a vždy to najdu..❤️
Holky a jaký máte názor na aniball, přemýšlíte, že byste ho zkusily? Případně máte některá zkušenost? Já nad ním docela uvažuji, kamarádka je porodní asistentka a říkala, že z většiny poznají, když s ním ženy cvičí, že nejsou tak potrhané ![]()
@Bledulka14 Já myslím, že to záleží na mnoha faktorech. Necvičila jsem s ničím a poranění minimální, bez šití. Podle mě jde u toho Aniballu o to, jak jsi psychicky nastavená. Mě by třeba ještě vystresovalo, že mi to s tím Aniballem nejde… ![]()
@TerkaS98 jde se mnou manžel. Je to jeho první a i poslední dítě, tak ať si to užije
nikoho jiného tam nechci.
@miskuet myslela jsem, že do porodu budu hezky cvičit, ale
nejde to. Schody v cajku, alespoň k nám do patra, obchody a nákupy taky zatím v pohodě, pokud tam není moc lidí, ty já obecně nějak nemusím.
Dekuju holky za nazory, jsem rada, ze nejsem jedina kdo premysli nad maminkou❤️ manzela tam chci urcite, ale preci jenom bude to pro nas oba nove a oba budeme vystraseni, mamka by presne vedela co prozivam a byla mi pri ruce… ale uvidime, necham to asi podle situace😁 ❤️
Jinak mate holky nejake pozadavky co chcete do porodniho planu? Ja uplne asi neponesu dve A4, myslim ze i ty doktori z toho musi byt na svestku 😁 ale nejaky veci vim ze chci urcite:
@TerkaS98 já měla takové krásné představy o porodu a dvojčata mi do toho hodila vidle
Jestli půjde všechno hladce, může být u dvojvajek přirozený porod, ale abych mohla rodit v naší porodnici, musím být minimálně ve 37. týdnu, jinak fakultka. Výběr polohy asi taky trochu padá, protože po porodu prvního se drží břicho, aby se druhé mimčo špatně nestočilo a počet čumilů u porodu bude asi taky super, protože tam jsou všichni jako normálně x2. Takže z mého super přirozeného porodu jsem slevila na porod- hlavně ať jsou mimča a já v pořádku a dělejte si s námi co chcete ![]()
@Kulich6 to je skvela fotka 😀 asi budeme mit obe nejake sportovce 😀 jsem rada ze u tebe dopadlo vse v poradku 🍀
@needtobreathe děkuju, pořád koukám na ty fotky a pořád mě to dojímá, jak z „ničeho“ ta pár týdnů se v nás vytvoří tohle stvoření, které má prstíky a všechny orgány, je velké skoro 17 cm, úplně neuvěřitelné. Fakt každou návštěvou si říkám, že to není možné, že tohle naše tělo dokáže „vyrobit“ 🙏.
Holky, chvilku tu nejsem a přibylo dalších X stran ![]()
@TerkaS98 porodu se zatim nebojim. To mimco nejak ven musi
Bolest k tomu vsemu patri a ja jsem spis zvedava jak je velka a jak se s ni budu umet poprat. Spis chci toho mit co nejvic nazjisteno, aby me toho pripadne zaskocilo co nejmene a umela jsem se rozhodovat co jo a co ne. Jinak verim lekarum a personalu a budu doufat ze si vyberu fajn porodnici a natrefim na fajn lidi 🙏 Urcite pujdu na prohlidku/predporodni/informacni kurz od porodnice, kde nakonec budu rodit.Jo a manzel chce byt u porodu se mnou ![]()
A co se planu tyka, tak ten jsem jeste uplne nepromyslela a nevim vlastne proc si nektere body zeny do planu pisou..to budu muset jeste zjistit
Ale nektere body co jsi psala, tak budu mit asi taky 🙂
Holky jinak, uvazujete treba nad nejakym kurzem at uz priprava na porod/prvni pomoc/co vas ceka po porodu? My jsme se manzelem rozhodli pro kurz prvni pomoci a nejaky kurz na manipulaci s miminkem
Mozna to zni legracne, ale ani jeden z nas nema temer zkusenost a miminko jsme spis videli z dalky..
@needtobreathe Já přemýšlím nad tím kurzem prvním pomoci. Sice jsem na výšce absolvovala předmět První pomoc, kde jsme měli i konkrétní modelové situace, ale s miminkama jsme toho moc neměli. Tak uvidím, co to všechno obnáší.
@needtobreathe
Kurz první pomoci mám už od prvního porodu „online kurz od mklife“ - v době covidu nebyly prezenční kurzy, takže mám kurzy o miminku do jednoho roku a pak o první pomoci obecně - resuscitace do jednoho roku a později, febrilní křeče, laringitida, popáleniny, dušení, topení, požahání medůzami, bodnutí hmyzem, pády, všechno možný. Přála jsem si ty kurzy k Vánocům od švagrů. ![]()
Porodní plán si napíšu třeba proto, že poprvé jsem nechtěla oxytocin, ale vůbec jsem nezaregistrovala, že mi ho dávají, abych mohla protestovat. Když je to napsaný, tak si to musí přečíst a pokud půjde vše ok, tak pokud natrefim na slušného zdravotníka, měl by se tím řídit. ![]()
@TerkaS98
Porodní plán:
(S tím souvisí žádné preventivní napichovani kanyl)
To je základ, ale je plno času to promyslet, ještě uvidím.