Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mam po kontrole, vse je v poradku, mimco vypada pry dobre a dari se mu. Bylo otocene, takze zkoumani pohlavi se nekonalo
ale za 14 dni, 27.7. jdu na 2.screening, tak doufam, ze bude spolupracovat a bude to videt ![]()
a ptala jsem se dr na to obcasny svedeni a doporucila Rosalgin vyplachy, jak jste tady nektera radila, takze urcite koupim a kdyz nahodou, tak at to mam doma ![]()
Jinak jsem se ptala na brani vitaminu, beru Superfolin 2 a rikala, ze klidne az do porodu, nebo jak budu chtit ja ![]()
@ms97 jupiiiiii, to je dobře, že se miminku daří dobře 🤩 💚 🍀.
Tak to už máš za 14. Dní 🤩. ![]()
@Kulich6 Joo, vcera vecer tam melo diskoteku
normalne to bylo poprve, co jsem citila, jak se poradne hybe. Je to divny, ale dnes jsem 18+5tt. Spis bych to prirovnala k takovymu vnitrnimu tahani u pupiku a kdyz jsem si tam dala ruku, citila jsem normalne jeho/jeji tep. I pritel zkoumal
je to neuveritelny
az me pak normalne i pichlo u cipku, rikala jsem to dr a rikala, ze v pohode, tak me vysetrila a cipek je ok
@Kulich6
Já jsem s dcerou v podstatě vše zatím ustála, i když občas mi tekly nervy, ale co jsem řekla, že nikdy nebudu dělat a porušila jsem to:
„Nikdy nebudu česat dceři vlasy do fontány, vždyť by vypadala jak de*il“.
No, párkrát ji měla, než jsem v sobě našla odvahu ji ostříhat, sponky prostě nesnese a serve je i s vlasama.
![]()
@ms97
závidím 🤩. Těším se až také něco ucítím. Snad to fakt poznám. Zatím mě svědí břicho jen z venku 🥺.
@Kulich6
My jsme včera oznamovali těhotenství mojí rodině a dostali jsme v prvních pěti minutách asi dvacet návrhů na jména… nevím, proč to to okolí tolik řeší. ![]()
@TerkaTA 😂 😂 😂 chápu, nám všichni taky navrhují 😂 😂. Hlavně tchýně se jako usmívala jestli bude po ní 😂. Ona mi řekne defakto, že mi stačí židle a že z toho nadělám, že jsem těhotná a budu dávat jméno po ní ne? 😂
Nám říkali „jeee, ať se jmenuje Eliška nebo Terezka“ no koukala jsem na ně proč nám do toho kecají 😁.
my řešit pokojíček do doby než naši postaví barák neresime. Táta zije u nás v posledním volném pokoji a manžel, když bude malá plačtivá, tak bude spát v obýváku. Je na to zvyklý, spí tam od začátku těhotenství, protože občas má neskutečné záškuby a nechce mě praštit nebo kopnout do břicha.
@Kulich6
u nás zatím všichni počítají, že malá bude Elizabeth, ale překecala jsem manžela na Elišku. Že i tak jí můžeme říkat Eli. Protože k typicky českému příjmení se Elizabeth prostě nehodí, počeštěnou Alžbětu nechtěl
takže jsou všichni ze jména zaskočeni, ale neřekli na výběr půl slova
Holky, Marunka Vás všechny zdraví a jako ukazuje svaly, že se prý chce porovnávat s Tvojim chlapečkem @needtobreathe
.
@Kulich6 To jsou holky super fotky 💪🏻 😂 pry se mate pripravit, co Vas ceka az budou venku💪🏻 😂 a jinak vse v poradku na kontrole? ❤️
@TerkaS98 ano 🤩. Jen jsem zase střevo 😂. Říkala, že uděláme UZ tak jsem se svlékla, ona, že už přes břicho, tak jsem si lehala na to lehátko, ona, že mám jít normálně oblečená na tu kozu, tak zase tam a nevěděla jsem co mám dělat 😂. Krom jeji židle jsem seděla všude 😂. Tak mě to tak vyvedlo z míry, že 25 minut pryč a já se vlastně na nic nezeptala 😂. Pupečník tepe, prstíky má všechny, druhá ruka pod hlavou, říkala Dr. Že je tam spokojená 💜. Další kontrola až ten Gennet 11.8. to bude dlouhyyy měsíc.
@Kulich6 tak to je super ❤️!!
Neboj, me takhle minule vyvedlo z miry to, ze jsem se zula a mela dirku na ponozce na palci, celou kontrolu jsem z toho byla nervozni, ze jdu jak šupák😂 😂 😂 takže oni jsou urcite na zmatene tehule zvykli 😂 💪🏻
Holky jinak takova otazka doplacu, ale mate strach z porodu? 🤔 Vim, ze je to jeste daleko, ale vzhledem k tomu jak to vsechno leti, ja uz jsem napriklad bliz porodu nez dni poceti 😁 🤦🏼♀️ ja se celou dobu vubec nebala, ale ted jsme meli v rodine tezky porod (a vsichni samozrejmne meli potrebu mi to do detailu vypravet🙄), tak jsem takova celkove vic vystrasena 🙈 poprve jsem si uvedomila, ze se furt strachuju o zdravi miminka, ale nemela jsem cas se jeste strachovat o sebe😁
@TerkaS98 strach z porodu nemám, nějak to dopadne 😊 neměla jsem ani poprvé…jedine co mě dodnes mrzí bylo, ze jsem měla fajn porod (Epidural nejlepší volba) ale pak malé začaly klesat srdeční ozvy, všechno slo ráz na ráz a já byla do 5 minut v narkozu na sále a šla ven císařem…což po 12 hodinách od toho co mi praskla voda nic moc. Dodnes mě to mrzí….myslím, ze do te doby bylo všechno fajn. Bolesti se daly přežít, s manželem a porodní asistentkou jsme mezi kontrakcemi vtipkovali a pak se to pokazilo.
Takže holky ono si mimi stejně určí samo jak se narodí. Nějak se ven dostat musí 😊
@TerkaS98 nemám.. vím už do čeho jdu. Sice mám za sebou císaře, ale tak nějak si myslím, že mě bude čekat zase
ale já byla během 2 týdnů úplně cajk ( je fakt, že mi bylo o pár let méně) a po šestinedělí jsem se vrhla di hubnutí a cvičení.
Kdyby přeci jen proběhl klasika porod, tak vím, že si nechám dát nějaký oblbovak a nějak to s mužem zvládneme
@TerkaS98 zatím ne, zatím si to představuju jak ve filmu 😂. Pár heknutí a je na světě, ale myslím, že jako princezna Kate vypadat nebudu 😂.
Teď u mě převládá strach z kontrol, ještě ten poslední Gennet a pak myslím, že zase najedu na jinou vlnu strachu a tím třeba bude porod 🤗.