Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@klaudi587 Nad tímhle také přemýšlím. Do rodného listu ho uvedu jako otce, ale s příjmením jsem stále na vážkách. Říkám si, že když budu všechno zařizovat já, co se dítěte týká (doktory, úřady…) tak by bylo pro mě jednodušší, aby se jmenovalo po mně. Svatba v plánu není, partner se nějak netváří, že by mě požádal o ruku.
@Melaanie já myslím, že to časem přijde. Já jsem také „čekatelka“. V tomhle mám chlapa, že mám pocit, že se boji „svobody“. Ale už říkal na rodinné oslavě, že příští rok bude asi svatba, že by si přál, aby jsme byli prostě všichni dohromady rodina. I když je „tvrďák“ tak pomalu taje 🤩.
Když ono v dnešní době je to trochu jiný. Téměř vše jde řešit jako partneři a když jsme počítali lidí, skončili jsme na 120 a nebyli u konce 🙄. Máme hodně rozšířenou rodinu a všichni se scházíme + kamarádi. A chtěli by jsme tam všechny, tak uvidíme.
@Melaanie Já to vidím stejně. Svatba sice v plánu je, ale nevíme kdy. Chtěli jsme to stihnout než bude miminko, ale miminko nás předběhlo. I z finančních důvodů, jsme tu svatbu přesunuli. A není to tak, že chci aby mimi mělo moje příjmení, kvůli tlačení partnera do svatby. Jen mi to přijde teďka praktičtější😅
@Kulich6
Já jsem byla s dcerou ve vybrané porodnici na třech tříhodinových.
Základní příprava na porod - vysvětlili technické věci, kde parkovat, co mít sebou (přezůvky pro manžela, jinak si musel kupovat jednorázové například a to nechceš řešit ještě další poplatky, v noci letět někam na pokladnu…), možnosti nadstandardu, ceny, kdy vyrazit do porodnice (např. že hlenova zátka může odcházet i dva týdny předem, není důvodem jet do porodnice…), jak rozeznat poslícky a kontrakce…
Podrobnější příprava na porod - rozebrali léky, možnosti co porodnice nabízí, průběh porodu, dotazy k papírům, ukázali porodní pokoje…
Kojení - řekli základy ke kojení, co dělat když se nerozjíždí mléko, co mít doma (polštář…), jak rozeznat zánět a kdy jít pro antibiotika…
Vse už si samozřejmě nepamatuji, ale stálo to pár korun a jako prvorodicku mě to trošku uklidnilo. Plus jsem rodila koncem panevnim, takže mi odpověděli i nějaké dotazy ohledně toho.
@TerkaTA aha, děkuju, jdu kouknout do porodnice zda to nabízí. Přijde mi to fakt praktické. Děkuju.
@Kulich6
Není zač. Mně vyhovovalo, že to bylo praktické, já nejsem typ na nějaký „hekací“ kurzy, beztak každá máme nakonec ten porod úplně jinej, takže mě fakt zajímaly hlavně ty technický věci. ![]()
Holky jedu právě na 2.screening tak držte palce 😁 jsem nervózní. Na prvním jsem nebyla 🫣
@Veru.veruse juuu, užij si to 🤩 🤩 🤩. A hned dej vědět, budeme čekat 🤩, no jak jinak, vždyť nás znáš 😂 😂 🍀 🍀.
A víš jak, podrobné info pro nás čekatelky 🙏
@klaudi587 syn se jmenoval po teď už manželovi. Všichni mě automaticky oslovovali tím samým příjmením. Ze začátku jsem je opravovala a pak už mi to bylo jedno. ![]()
@klaudi587 sice už jsem vdaná, ale když jsme se i tom s mužem bavili, tak jsem mu jasně řekla, že dítě bez svatby prostě nechci. Pokud by přišlo dřív, tak bude prostě mít moje příjmení. Ale otěhotněla jsem pár měsíců před svatbou.
Já čekám, jestli zavolají z genetu výsledky z opakovaného screeningu. Doktorka říkala, že v pátek budou výsledky a jestli budou ok, volat nebudou. Tak snad se nikdo neozve.
Určitě bych dala svoje příjmení!!! Po svatbě se da vždycky změnit. Ale budes to ty kdo bude s dítětem chodit k lékaři, řešit všechno mozny. To je pro mě úplně bez debat, pokud chce chlap aby jste se jmenovali stejne, muže navrhnout svatbu.