TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1813
13.7.23 18:23

@TerkaS98 Jako říkaly jsme si, že se tu nebudeme strašit, ale já se musím podělit o to, co dneska vyděsilo mě. Učím dospělé cizince češtinu a jedna moje soukromá studentka je doktorka v porodnici, tak mi vždycky něco vypráví, přičemž dneska mi říkala, jak se jim poslední dobou množí případy natržení až ke konečníku 🙈. A že to nemá nikdy společného jmenovatele, stane se to z různých důvodů.
Pak jsem se jí ptala na tu preeklampsii, protože doktorka na screeningu mi toho moc neřekla a ke své doktorce jdu až příští úterý, a tady mě naopak uklidnila. Že prý od 22. týdne si mám měřit tlak a sledovat možné příznaky. A že kdyby se to u mě rozvinulo, tak se prý vyvolává porod v 37. týdnu, ale císařem skončí jen málo případů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
13.7.23 18:46

Tak já z porodu jako takoveho strach nemám. Už od malá jsem chtěla miminko a jsem tak nějak psychicky na porod připravena a vlastně se na nej hrozné těším.. asi jsem divná 😂 😂
Jediné z čeho mám strach je nástřih.. je to věc kterou bych opravdu nechtěla, ale vím že to třeba bez nej nepůjde.. ale všechno se časem zahojí 😊 ale strach nemám i když občas čtu opravdu nehezke příběhy o porodech. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2479
13.7.23 19:16

Dekuju holky, trochu jste me uklidnily 😁 🙏🏻 ja doted fakt nemela strach vubec.. ale tyhle pribehy me vzdycky vydesi🙄 uvedomuju si, ze to nebude sranda, ale kolik zen do toho jde dobrovolne znovu a znovu.. kdyby se to nedalo vydrzet tak do toho nejdou.. vlastne se nebojim ani toho cisare (kdyz je planovany, a neni akutni), jedine co by me mrzelo, ze by jsme maleho hned s muzem nevideli spolu (urcite bych se nechala uspat uplne, s moji uzkosti uz ted vim, ze bych jen oblbnuti nezvladla). A jak tady pisete s tim nastrihem.. ja prave nastrih chtit asi budu. Mamca mela prvni porod bez nastrihu a jak pisete byla dost potrhana, a druhy uz s nastrihem, a rikala, ze uplne parada, hezke dve rychle zahojene jizvy.. a sama moje teta ktera je zdravotni sestra rikala, ze nechape proc se to uz tolik nedela, ze je to daleko mensi zlo, nez nechat zenu natrhnout „prirozene“ 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
13.7.23 19:24

Ja teda nevim do ceho jdu, ale nebojim se. Jsem zvedava na tu bolest, nevim jaky mam prah bolesti a tusim ze to bude asi mazec. Chtela bych se pak poradne pripravit, masazi hraze, naparkami, a koupim si ten aniball, abych predesla poraneni. A jak to nakonec vse bude se necham prekvapit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
13.7.23 19:25

@Kulich6 hele ta holka te ma vylozene v pazi :lol: :lol: :lol: super, jsem moc rada ze je vse v poradku :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.7.23 19:34

Já měla strach když jsem zjistila, že jsem těhotná 🙈 a čím se tomu blížím tak se mi strach zmenšuje 😃 já mám doporučené mít přirozený porod, ale pokud by nastala nějaká komplikace jdu na císař okamžitě (musím vše hlásit hned na začátku porodu). Takže sama nevím jak to dopadne, ale snažím se na to nemyslet protože mě to stejně nemine 🙈 😅 jediné, co mě děsí, je zavádění epiduralu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
13.7.23 19:56

U nás se využívá pokojíček hlavně přes den. Mrňous tam sám nespal jako miminko. Trpí hodně na laryngitidy a mám vždy jen několik málo minut od začátku záchvatu, abych mu dala léky, jinak rovnou volat sanitu a modlit se, aby to bylo dobré. Už se to, naštěstí, zmírňuje. Miminko budu mít také u sebe v ložnici v postýlce.
Co se nástřihu týče. Pokud není dítě extrémně velké a v porodnici nechají rodičku zvolit si polohu na tlačení podle toho, jak je jí to pohodlné a příjemné (např. na čtyřech apod.), tak k poranění zpravidla nedochází, nebo je minimální. Naopak zranění často bývá, pokud je žena např. nucena ležet jen na zádech, kdy jsou porodní cesty nejužší…
Zajímavé a trefné je přirovnání ke stolici. Když jde člověk na velkou, tak sedí, je v podřepu apod. Pokud to samé zkusíte v leže, ev. s nohami nahoru, půjde to mnohem hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
13.7.23 20:02

@TerkaS98 Já ti moc doporučuju a vlastně všem holkám, na instagramu profil mojeporodniasistentka. Všechno tam má tak krásně vysvětlené, různé pomůcky k porodu a celkově tam o věcech mluví hezky otevřeně a upřímně. Žádné oblbování a tak 😊 já ji sleduju a jsem z toho porodu taková klidnější. Hlavně je to všechno v hlavě, čím více se budeme bát, tím více se pak tomu budeme bránit a bude to náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
13.7.23 20:20

Porod 🫣 moje nocni mura.. slysela jsem plno pribehu, nektere uklidnujici a jine uplne jak z hororu. Ja hlavne doufam, ze nebude potreba ho vyvolavat a ze se malej zacne skrabat ven vcas.
Coz mi pripomina, ze mi vcera davali “Male lasky” 🤩 jdu shlidnout zaznam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2479
13.7.23 20:34

Jezis holky vy jste skvely, dekuju za vsechny informace a odkazy😁 ❤️ ja se tady s Vami dozvim veci. A pobavilo mne @Kajiii434 prirovnani ke stolici, protoze kdyby jste videly jake akrobaticke kousky musim obcas na zachode delat, no to ze mne budou mit v porodnici radost az si budu vybirat polohu😂 😂 💪🏻

Jinak, jak to planujete s doprovodem k porodu? Pujde s Vami partner? Ten muj chce, jen premyslim, jestli jeste nevzit doprovod pro nej (hraju si s myslenkou jestli bych tam nechtela mamcu, mame takovy vztah, ze se zvladnu uvolnit a uklidnit nejvic s ni). A manzel je profesionalni „omdlívač“ kdyz vidi krev, takze by mozna zaskok uvital😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
13.7.23 20:43

Holky jak jste na tom s fyzickou? Ja sotva vyjdu par schodu, bl uz jsem zadychana :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
13.7.23 20:54

@miskuet Fyzička asi v pohodě, pořád lítám za dcerou, jezdíme na výlety, koupáky, dnes jsem letěla s dcerou z obchodu a až v půlce cesty mi došlo, že na jedne ruce dceru na rameni jedna kabela, v druhé ruce druhá, dohromady určitě 20 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
13.7.23 20:58

@TerkaS98
Z porodu jako takového strach nemám. Mám strach abychom byly obě po porodu v pořádku, abychom mohly být hned spolu, aby nemusela být někde sama u sestřiček. A abychom se mohly brzo vrátit domů za starší dcerou a manželem. Oblbováky nechci, budu chtít fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
13.7.23 21:10

@TerkaS98
Manžel je při odběrech krve zelenej jak sedma a mluví o tom týden dopředu. U porodu stříhal pupeční šňůru a kontroloval doktorku, když dceru vážila a vyšetřovala… Je to jiná situace a chlapi u porodu prý omdlivaji fakt výjimečně.. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
13.7.23 21:11

Porodu se zatím nebojím asi proto, že si nepamatuju tu bolest. Jen to jak jsem si tam říkala, že určitě umřu že to nemůžu dát a na tři zatlačení byl venku. :roll: Manžel se mnou byl i poprvé ani tenkrát nad tím vůbec neuvažoval jestli jít či ne. :*
Funím jen co vylezu schody do 1. patra a taky když vylezu ven z domu mi trvá než si zvyknu na venkovní vzduch pak už je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí