TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
14.7.23 08:41

@TerkaS98 Ty změny polohy bych chtěla taky, doufám, že to v moji nemocnici praktikují, ale to se snad dozvím na předporodních kurzech. Jinak bych chtěla ještě:

• bonding • vyšetření dítěte v přítomnosti mě nebo partnera

No a s těmi léky a tak, tomu nechávám volný průběh. Nevím co mě čeká, nevím jak budu zvládat bolest, nevím jak bude porod dlouho trvat a za mě nevidím na porodu s epiduralem (pokud si ho nechám píchnout) nějaké selhání nebo tak. Pokud budu chtít pomoc a ulevit, nechám si pomoc. U nás v nemocnici jsou fajn doktoři, takže jim důvěřuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.7.23 08:48

My už máme za sebou s manželem kurz první pomoci u miminka a jsem za to moc ráda, tohle je podle ne opravdu zaklad, co vědět 🙏🏼 i kdyz člověk doufá, že ro nikdy nevyužije.

Chceme ještě predporodni kurz pro nás oba, pak chci predporodni kurz u nás ve fakultce kde chci rodit (bohužel je jen pro ženy). A docházet na fyzio.

Nad porodnim plánem jsem ještě nepremyslela, ale chci si toho určitě zjistit co nejvíce.

Já jsem zvyklá na velikou bolest při MS tak jsem zvědavá jak moc podobné to bude 😃 takže zatím co vím, chci zkusit bez epiduralu a bez nástřihu a pak klasika bonding co nejdele (případně pokud nebudu moct já, tak s manželem). Jo a nadstandart určitě taky!! Snad se mi poštěstí 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
14.7.23 08:52

@TerkaS98 : K porodu bych znovu ráda manžela a dulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
14.7.23 08:53

@miskuet : Fyzička zatím dobré. S malým akčním dítětem doma to ani jinak nejde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
14.7.23 09:11

PA nebo dula

Holky, začínám přemýšlet, koho si k porodu vybrat. Mám vybrané 2 porodnice a obě mají své interní PA, které je možné si zaplatit, jenže já se stále nemůžu rozhodnout pro nemocnici a nejradši bych to nechala až na par týdnu před porodem. Tak si říkám, jestli není lepší volba dula, která přijede tam, kam si určím. Vím, ze i PA prijede kamkoliv, ale třeba Bulovka si platí za cizi PA snad 6tisic.

Jde mi hlavně o to, aby tam byl celou dobu někdo se mnou a říkal mi, co se děje, pomáhal mi s polohami a celkově se o mne staral. Zároveň byl i u všech výkonu a o všem me informoval a nestalo se tak, ze mi píchnou něco v bolesti, aniž bych o tom nevěděla.

Koho si budete volit vy? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2479
14.7.23 09:16

Diky holky za ten typ s kurzem prvni pomoci 🙏🏻 my mame v praci kurzy na prvni pomoc kazdy rok, ale s miminky nemam zadne zkusenosti 🙈 jinak na klasicky predporodni pujdem s manzelem urcite 😁

Co se tyce tech porodnich planu, tak jak hodne z vas pise, lekum se nebranim, ale zkusim to co to pujde bez nich. A jinak nadstandart planujeme urcite taky, u nas v nemocnici tam muze prespavat i manzel, coz mi neprijde jako uplne spatne, kdyz zena neni hned po porodu schopna 100procentni pece o miminko🤔 a Bonding chci taky, ale myslela jsem, ze se v dnesni dobe dela uz automaticky (kdyz je vsechno v poradku) ne ze si o nej musis rict 😁 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
14.7.23 09:25

@TerkaS98 u nás v porodnici je rodinný pokoj, tak doufám, že bude volný popř nadstandard, klasický pokoj nedám, to už mám několikrát odzkoušeno. Hlavně chci, aby se manžel naučil zacházet s malou a nebyl pak vykulený a nevěděl co s ni :D :D :D.

@Banila dulu nechci a ani porodní plán si psát nebudu, teda pokud budu rodit klasicky. Když plan. císařem tak mám v plánu si napsat pár bodů, které chci. U nás bohužel manžel na sále být nemůže, tak chci aby měl malou u sebe než mě zasijou a převezou na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
14.7.23 09:28

Já bych taky chtěla nějaký předpovídání kurz, jeďte kouknu co nabízí moje porodnice. Každopádně k porodnimu plánu.. určitě bych nejradsi bez nastrihu, ale pokud to bude nutné ať ho udělají. Taky ponejlepe nechci nic na bolest, ale nejsem odpůrce, ale bolest zvladam celkem dobře tak uvidíme 😂 taky rozepsat pupecnik a bonding. Pokud to půjde tak chci aby vyšetření dělali na mě a rozhodne nechci aby malou nějak odvezli abych se mohla vyspat? Nene děkuji, na to jsem měla čas celých 20 let.. a taky nechci aby malou koupali. Nejdřív bych chtěla koupat až v den odchodu z porodnice 😊
A taky chceme nadstandart 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
14.7.23 09:33

Ty jo, holky, předporodní kurz, máte s tím někdo zkušenost? Zatím si to představuju jak z filmu Dítě Bridget Jonsnové 😂.
Vůbec mi to nenapadlo až teď když o tom všechny píšete 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
14.7.23 09:34

@Banila jsem registrovaná na Bulovce a ráda bych jejich PA, ale teď jsem četla, že na emaily nereagují, tak nevím no, snad začnou.
Nad dulou jsem chvíli přemýšlela, jednu dobře znám, ale po poradě s moji gynekoložkou bych raději tu PA a po zkušenosti z předchozího porodu bych tam ráda měla někoho, kdo tomu rozumí. Partner sice u porodu byl, ale někdo, kdo fakt ví co a jak by se už u prvního hodil no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.7.23 09:49

@Banila Já svou dulu ani PA neplánuji. Moje kamarádka studuje porodní asistenci, takže kdyby měla zrovna službu, tak ji jako jedinou studentku bych tam nechala. Jinak bych tam nerada měla nějaké mediky 😅 na to se necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.7.23 10:11

Příjmení

Holky já se chci zeptat, těch které nejsou vdané, jaké bude mít mimčo příjmení? Po Vás nebo po partnerovi? Já chci právě, aby mělo moje, než se s partnerem vezmeme. Přijde mi to praktičtější, protože jsem se setkala s tím, že pokud má mimčo příjmení po partnerovi, pak oslovují většinou i matku stejným příjmením a mně se nechce všem vysvětlovat, že se jmenuji jinak😅
Ale jediné co, tak to teda rodina mého partnera nechápe a trochu se bojím, co pak bude. Babička od partnera vyloženě “nakázala”, že se musí jmenovat po něm. Mému partnerovi to naštěstí nevadí a podpořil mě. Jakmile se vezmeme, tak si změním příjmení já i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
14.7.23 10:13

@klaudi587 dcera se jmenuje po partnerovi a bude i druhá, oslovují tak i mě občas, ale nic nevysvětluji :D ale myslím, že je to fuk a záleží na vás dvou, jak to chcete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
14.7.23 10:20

@klaudi587 příjmení bude mít po partnerovi, jednou doufám, že budu mít toto příjmení i já 🤗.
Jinak pokud „zapomeneš“ jít na matriku s partnerem, automaticky má v porodnici Tvoje 🤭.
Pak ještě možnost, můžeš si myslím za 1000 Kč nechat změnit příjmení ty na jakékoliv zatím bez svatby :wink:. Tak to měla sestřenka až pak po roce měli svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
14.7.23 10:20

@klaudi587 tak malá bude po příteli. I když jsem chvilku chtěla aby byla po mě, ale nakonec jsme se shodli že bude po něm.
Mám v okolí zkušenost že žena takhle nutila chlapa do chomoutu aby se mohlo malé jmenovat po něm.. 😂 až si mě bude chtít vzít vezme si mě 😁 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí