Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mksv Ano ano, ja jsem 20+0 tak si kousicek za mnou😁 ❤️
Pohyby citim, ale mene nez bych chtela 🙈 tim jak mam placentu na predni stene, jsou dost tlumene. Pres den nic, a vecer kdyz lehnu do postele tam se mi hybe cele bricho 😁 ❤️
Holky tak ja nevim, ale ten pupik me zacina malinko desit😁 😁 podle fotek mela mamka takovy az v 7m, tak jsem zvedava co me jeste ceka😂 😂 😂
@Mishell498 Já jsem teď 15+5 a včera jsem cítila už pohyby s jistotou, ale třeba u dcery to bylo mnohem později… Nevím, jestli je to i tím, že teď má mimčo placentu vzadu, zatímco minule byla vepředu…
Měřil vše od hlavy k patě prý 😃. Byla jsem tam cca 25minut. Dnes jsem 20+0tt a velikostně plus mínus sedí. Jinak sem strašně šťastná, že mám vysněnou holčičku 🥳 🥳 samozřejmě, nejdůležitější je, že je mimo zdravé a vše jak má být. Placenta prý na zadní stěně což je asi vporadku.
Tak snad ty dobré zprávy budou holky u všech. Kontrola další 25.7. Tak snad už nenaroste pindík 😁 😁 😁
@Rosiga Já bych holčičku radši, ale podle těch babských rad to spíš vypadá na chlapečka. Tak uvidíme. Ale obávám se, že při mé smůle to v úterý vidět nebude. Tak pak až na 2. screeningu, který bude až za čtyři týdny po té kontrole u mé gynekoložky.
@mksv Já mám mimčo taky furt dole v levém podbřišku, ale jsem teprve 16+2. Teď se mi párkrát při plavání stalo, že mě v tom místě dloublo, tak jsem si říkala, jestli je to to mimino, který říká: „Mámo, už neplav!“, nebo nějaký sval. Před spaním se snažím soustředit, jestli necítím nějaké to chvění, pocit bublinek, rybičky, motýlích křídel, ale zatím nic.
@Bledulka14 Aniball mám od ségry..jen si koupím nový balonek. Co takhle vím z okolí, tak 4 kamarádky nacvicovaly a mazaly hráz a říkaly, že zázrak! Absolutně bez poranění a to i v leže na zádech…což se mi tedy úplně nelíbí, ale taky nejsem v místě kde by porodnice byla nakloněná nějaké divočině. Uvidíme 🙂
@TerkaS98 porodu se nebojím. Stále ještě spíše přetrvává strach z potratu, ale snažím se teď poslouchat hodně afirmace a odpočívat! Nevím proč mám v hlavě nastaveno, že musím vydržet v celku do 23tt. Asi jsem někde četla, že pak už umí miminko zachránit. Porod… Já slyšela taky hodně příběhů, které byly šílené, ale snažím se si to vždy v hlavě vysvětlit tak, že ty ženy udělaly něco špatně…nebo nevěděly jak..nebo to nechaly uchvátat…nebo to brzdily psychikou. Zaplatila jsem si kurz od Porod je krásný (podívej se na instagram na profil)…a vážně mi to hodně pomáhá. Jsem víc sebevědomá od té doby co holky poslouchám. Obklopuji se hezkými příběhy a hodně si porod představuji a upřímně?…holky…já se na něj těším. 😂 K porodu chci manžela. Dulu ani asistentku jsem neshanela, protože si říkám, že v prosinci během Vánoc se na mě každý vyprdne. Nejvíc se mi líbí Simona Lazzari (koukni taky na instagram) ale na tu už je teď pozdě a fakt jsem přesvědčená že to bude rychlý porod a že by ani z Prahy nedojela.
Mamku u porodu nechci… Když je mi špatně, její rady mě vytáčí. Teď o víkendu jsem se přesvědčila, když mě chytla záda. Chtěla mi chudák poradit, že se mám narovnat a já na ní tak vyjela
že sem sama čuměla. Manželovi tohle normálně nedělám.
Přání k porodu… Chtěla bych nechat porod co nejvíce volně plynout bez zbytečných zásahů, bez nástřihu pokud to nebude nutné, měnit polohy a zkusit rodit v poloze mě příjemné, dotepání pupečníku, bonding, nesmývat mázek…dal zatím nevím.
@frauhofman půjde to vidět neboj
když jsem čekala staršího, tak vše odpovídalo holce a od 12tt nebylo pochyb, že je to kluk jako buk.
@TerkaS98 a bříško máš hezké
Buď ráda že roste
kdyby bylo malé byla bys ve stresu. Já jsem dneska 17+0, miminko slyším pořád dost dole a žádný veliký břicho nemám…tak jsem trochu nervóza. Mám zatím z váhy 53,5 kg teď 55,2.
@Holula určitě se neuklidnuj tím že ženy něco udělali špatně, aby se pak něco nestalo a ty jsi si nevycitala že jsi třeba zklamala.. miminko už muže být připravené ale tvoje telo ne.. 🙈 nebo jak říkáš, hodně děla psychika a já se to tak snažím mít, protože se na porod fakt těším a chci si tu bolest “užit” 😂 je to asi divny ale já se fakt těším nejvíc 😁
Jinak kontrolu mám holky v pondělí a screening pak 1.8.. pohyby cítím už zřetelně a občas jsou i vidět. Kdykoliv dá ale protel ruku na bříško tak se malá schovává a nehne se ani i píď😂
@Kulich6
prostě vesnice.. jsem tak nějak i ráda, že mě tady moc lidí nezná, resp ví ke komu patřím, ale nějak se s námi nebaví
což mi vyhovuje…
@Frey0369 no to máš asi pravdu
Fajn připomínka
A ty jsi v kolikátém týdnu? Mě docela štve, že moje gyndarka si mě pozvala až po 2.screeningu…V pátek 28.7. screening a v pondělí ona…a je to všechno vážně po 4 týdnech od poslední kontroly. Takže pak půjdu naráz a pak zase dlouho nic. ![]()
@Holula A kolik bys chtěla přibrat? Já jsem přibrala kilo a jsem ráda, že to není zatím víc, na přibírání mi přijde celkem brzo. ![]()
@TerkaTA neříkala jsem to tak, že jsem přibrala jako málo a chtěla bych víc…jen jsem psala fakta ![]()
@Holula dneska jsem akorát 18+6 😁 no hlavně máme tak nějak všechny ty kontroly podobně a pak zase 4 týdny nic nic 😂 teď tu bude zase spousta fotek. No ja jsem po 4 týdnech k mé doktorce a na screening jsem se objednavala mezi nějak.. 😁
@Holula
No, tenhle komentář o tom, že si za to ženy mohou vlastně samy, bych si nechtěla přečíst, kdybych měla něco tak strašného za sebou. Asi by mě to hodně rozhodilo.
Osobně si myslím, že život je mrcha a stát se může cokoliv a my nemusíme nijak selhat.