TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
438
15.7.23 13:10

@TerkaTA jee malicka jak si to uziva ☺️ ja bych taky prave chtela s malym zkusit letet mezi pulrokem-rokem, aby si treba zvykal a byl celkove takovy vic adaptabilnejsi na zivot.. ale to jsou ted nejake moje predstavy a realita pak muze byt uplne jina 😅
No a vidis to, ja se nejvic bojim letu, ale otazka stravovani a treba mistni kvality vody nebo nemocnic, to me treba vubec nenapadlo 😳 tyjo ja doufam, ze materstvi me v tomhle zmeni, zatim mi porad plno veci vubec nedocvakava …
@Kulich6 haha, sen s naskladnenim miminek me teda pobavil 😂 a reklamacni oddeleni nebylo? 😁
@Holula Tyjo to jsi teda mela/mas veselo 😰 a zrovna dnes kdyz jsou ty rekordni vedra.. tak hlavne ze to dopadlo relativne “v poradku” a snad to bylo jen nahle zvetseni miminka - to s tim telem dokaze pekne zamavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
15.7.23 13:17

@Marilyn222
Já uvidím, jak to bude teď s druhou holčičkou, ale obecně si myslím, že zdravé malé dítě je spokojené tam, kde je spokojená máma s tátou. Podle mě je fajn se snažit zapojit dítě do svého života a ne celý život překopat „kvůli“ dítěti - nebo spíš ze strachu. :) Dcera se narodila v listopadu, v únoru už jsme byli normálně na horách, v létě u moře… Teď, pokud bude vše v pořádku a malá zdravá, tak to plánujeme stejně, že příští rok v létě, až jí bude toho půl roku, tak poletíme. Slaná voda je pro děti zdravá, pro rodiče je zdravé změnit prostředí, takže proč ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.7.23 13:17

Jo jinak holky k těm bříškům. Včera jsem dojela ke tchánům a tchýně co udělala první, tak mi ukázala na břicho a říká “Kde ho máš? Kde je?”
Já už ani nevím, co mám na tyto blbé komentáře říkat. Přestává mi být příjemné za nimi jezdit, protože vždycky slyším nějakou blbou poznámku. To samé děda od přítele se mě vždy ptá, jestli už “malá” kope. Přitom ještě nevíme, co to bude. Ale tady v rodině jsou samí kluci, tak asi počítají s tím, že budu mít konečně já holku. Ale to mi taky vůbec není příjemné. 😭

Jinak dávám vám sem fotku bříška, ať vidíte, že není úplně malinké. Tak nevím proč ty poznámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
15.7.23 13:20

@klaudi587 Řekla bych, že ho mám schovaný v batohu a ten jsem nechala v autě, že se mi nechtěl tahat.
To mě tak s*alo v prvním těhotenství, tyhle kecy, na to se fakt netěším.
Dědečkovi bych odpověděla „Mimčo ještě nekope“ a otázku pohlaví bych nekomentovala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
15.7.23 13:30

@klaudi587 Tak když se bude ptát, jestli „malej kope“, tak to zas bude působit, že počítá s klukem. Já o miminu teda zatím mluvím buďto ve středním rodě, nebo v mužském, protože se to bere jako univerzální oproti ženskému rodu. Ale obecně nemám ráda, když se mě někdo ptá na mimino, protože zatím není moc věcí, který bych o něm mohla říkat. U mě si každý šplhne, když se mě začne ptát, jak se cítím já 😃. Často mě litují, že musím snášet ta vedra, přičemž já si hraju na hrdinku, že mi to zas tak nevadí 😃.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
15.7.23 13:31

Ja si uz nekolikrat rikala, ze se musim vyfotit hned po ranu pred snidani a pak az uplne vecer - jsou to totiz fakt dve uplne rozdilne bytosti 😃 ale vzdycky jsem tak natesena na snidani, ze na to zapomenu. Zkratka rano mam v brise mango, coz 18tt odpovida, ale vecer uz je to pekny meloun 🍉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.7.23 13:36

@klaudi587 žádný názor není špatný… Akceptuji jakýkoli, přeci jen jsme každá jiná. To máš jako s kojením a očkováním. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.7.23 13:37

@TerkaTA přesně :lol: :lol: :lol: a proč to děláš/neděláš. Já jsem jedině ráda, že naši ani tchánovci se nám do ničeho nemontují, občas tchán vymyslí nějakou kravinu, ale v 90% ji ventiluje jen manželovi :lol: páč ví, že bych ho poslala do háje zelenýho :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
15.7.23 13:39

@Rosiga
A dudlíkem, usináním, krmením blw/skleničkami, barefooty/normálními botami…
Někdy mi přijde, že nás matky pořád jen někdo hodnotí a soudí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
15.7.23 13:42

@Rosiga
U nás jsou tchanovci zlatí, i když teď se nám teda na chalupě montovali do nocniku až na*rali i mého naprosto klidného chlapa, ale to bylo výjimečný.
Ale moje rodina komentuje, rozebírá a řeší úplně všechno. Grrr. V týdnu jsme jim oznamovali těhotenství, do minuty začali vymýšlet jména, no klasika, tečou mi vždycky nervy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.7.23 13:55

@TerkaTA já už se i o některých věcech, co chci a nechci vůbec před nikým nezmiňuji, protože bych dostala přednášku a na to fakt nejsem zvědavá :roll: :roll:
Tchánovci i naši se jménem nemají problém a ostatní o jméně neví a vědět do porodu nebudou :lol: :lol: pokud to teda nevykeca někomu chlap. Občas je to s rodinami na palici… Ale buď v klidu, eventuálně je pošli do patřičných míst a bude klid. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
15.7.23 14:41

@Banila : U prvního porodu jsem měla dulu. Teď se rozhoduju stejně. Komunikovala s PA nemocnice, jak porod postupuje a co se děje, takže já se mohla soustředit jen na sebe a miminko. Nemusela jsem řešit nic. Znala i můj porodní plán, věděla co chci a také, co odmítám, pokud nedojde k ohrožení života. Komunikovala jsem s ní i v průběhu těhotenství, jak dopadly prohlídky, jak mi je apod. Za mě skvělá investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
15.7.23 14:45

@TerkaS98 : U bondingu je to tak, že různé porodnice si ho představují různě… U některých trvá nerušený bonding 2 hodiny, kdy máš na sobě položené nahaté miminko a oba jste společně přikrytí. Jiné porodnice vidí bonding tak, že „my miminko jenom zvážíme“ apod. a přinesou ho zabalené jako vánočku. To už pak není bonding, byť oni budou tvrdit, že ano… :nevim: Takže je to smutné, ale skutečně je lepší si o něj říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
15.7.23 14:47

@klaudi587 : Máme v rodině případ, kdy se dítě jmenovalo po otci, ale rodiče se rozešli. Potom to způsobovalo hodně nepříjemností. Příbuzná sama říká, že pokud by se rozhodovala znovu, bude se dítě do svatby jmenovat po ní. To je za mě lepší varianta. Osobně jsem to naštěstí nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.7.23 14:57

Ahojky holky, hlásím se po druhem screeningu. Miminku se daří. 23 Cm. A na sto pro holcicka. Doktorka kontrolovala veškeré orgány, pater, kosti, pusinku na rozstep. Malá seděla v Tureckem sedu. Muselala jsem se smat jelikož takto sedím i já od dectvi. A dlouho jsem tu nebyla a abych doplnila.

Porod- bojím se jako blázen. Když vidím injekční stříkačku tak omdlévali.
K porodu partner řekl ihned ze nepůjde. Což mě neskutečné nasralo ale co. Asi to nudu muset zvládnout sama. A nebo si to ještě rozmysli :nevim:

Bradavka- bolest neskutečna. Momohu se jich ani dotknout. Hrozny.

Pohyby- necítím a to jsem 19+0. Placenta dle ultrazvuku na přední straně + tukova vrstva :lol: takže si počkám.

Výtoky- žádný nemám. Nevím dobre je to nebo špatne. Ale intimky nepoužívám jelikoz spodní pořádku je suché a není potřeba.

Jinak přidávám poslední fotecku. A preji všem jen pozitivní zprávy od doktoru! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí