Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerkaTA Přesně tak.
Sice doufám, že bude hodná jak já jako miminko nebo její táta, ale s mým štěstím bude mít energie po mý máme/bráchovi.
nějaký gen, který mě opět řádně vytrestá. Nejspíš budu ráda, že jsem ráda.
Nám se třeba do ložnice postýlka nevejde. Takže bude taky v pokojíčku. Já na tom nevidím nic špatného. Prostě pokud to místo není, tak se nedá nic dělat a určitě s námi v posteli spát nebude (no uvidíme na praxi
) ale je mi jasné, že se z nás pak nikdo nevyspí.
Pokojíček budu připravovat až tak srpen/září dřív ne. Musíme tam vymalovat, vyklidit a musím si to tam vše pořádně poměřit abych věděla co se nám tam vejde a co ne. Jako musím přiznat jednu věc, že na tohle se vůbec netěším, nějak mě tohle zařizování nebaví, nejradši bych byla, aby to za mě někdo vyřešil. Asi jsem divná.
Já vám holky ty pokojíčky závidím. My máme byt 2+1 a i tak jsou šíleně drahé nájmy. Takže větší byt zatím neplánujeme, až třeba časem. Ale hned bych krásný pokojíček zařizovala taky 😍 fakt Vám to závidím
@klaudi587 nic si z toho nedělej my začínali v 1 místnosti u rodičů pak 2 kk, 2+1 s přepažený m nábytkem, teprve před pár lety jsme koupili 3+1. A to jsme spolu 16 let. ![]()
@klaudi587 ale my taky nemáme extra pokoj pro miminko. Jen máme být v podkroví 2+kk atypicky řešený a je to 90m, takže v ložnici bude mít jakoby svůj prostor (kout) a až povyroste, tak my se přesuneme do obývací části, ale!…určitě bych nenechala novorozence celou noc samotného ve vlastním pokoji. To mi přijde moc.
@Holula
No vidíš, a nám to tak vyhovovalo. Celou noc samotná tam samozřejmě nebyla, chodila jsem ji kojit. Ale spinkala tam.
Monitor dechu měla, já slyším doteď každé její kníknutí, nevidím v tom problém. Než se nevyspat v ložnici… ![]()
My plánujeme pokojíček určitě.. bude hned vedle ložnice, kde byl zatím odkládací pokoj, teď je všechno na půdě, takže můžeme hnízdit 😀 😀 😀
Plánujeme mít postýlku v ložnici, ale uvidíme, protože nechci rušit manžela, když bude třeba malou Aju nakojit 😂Místo, kde by měla být postýlka, je teď televize 😂
Holky, myslím, že miminkům je téměř jedno kde a v čem jsou. Myslím, že nejdůležitější, že ví, že je máte rádi a ta láska. Pokud se máte navzájem rádi, tak je jedno kde budete 😘. Někdy mi přijde ze života, že ty děti a páry jsou šťastnější, když toho mají málo a všeho si váží. Ale u dětí je to hodně ve výchově.
Když jsme byly se ségrou malinký, naší stavěli, nic jsme neměli, ale doteď si myslím, že jsem měla nejkrásnější dětství, já si v tu dobu neuvědomovala, že nic téměř nemáme a obdivuju rodiče, že vše to zvládli a dělali nám krásný život.
My máme v plánu, až nám udělá truhlář v ložnici vestavěnou skřín, vyklidit pokojíček 😊 a dáme tam přebalovák, postýlku, skříň pro miminko, postel pro mě kdyby malinký plakalo, aby se manžel vyspal do práce, protože vstává hodně brzy a jezdí hodinu autem tak bych měla strach, aby nebyl unavený. No a pak vaničku na koupání, je to velký prostor určený v budoucnu pro 2 děti takže zaplnit ho nebude sranda 😂 Ale chceme tam dát ještě jednu postel když přijedou naši na víkend, aby se tam vyspali a my vezmeme mimčo do ložnice 😊 to je ale prozatimní pĺán uvidíme co z toho vyjde 😂 😂
@Zuzca.K 😂 já mám takových plánů, že třeba za rok až si to budu tady zpětné číst, tak to bude nejlepší srandovní čtení 😂. Říkám si co mi vadí, co dělají nynější rodiče a že to dělat rozhodně nebudu 😂. Jsem na sebe zvědavá v kolika věcích polevím 😂.
@Mera16
Já jsem doufala, že bude dcera spát po nás s manželem a houby, je to nespavec doteď (má dvacet měsíců). Ale zato krásně jí a vlastně jedla pěkně hned od půl roku, co jsem začala s příkrmama, což jsem fakt šťastná, protože my jsme s manželem do tří let nejedli v podstatě nic. Takže evidentně se to podědit nemusí, tak jsem zvědavá, jaká bude ta malá láska až se narodí. ![]()
@Kulich6
No, já chci Aničku, manžel Adélku, tak jí říkám Aja a uvidíme 😀 😀 😀 a pak se rozhodneme 😀Ale chci jí říkat Aja, protože je to strašně krásné oslovení, aspoň mně se líbí 😍
@Lucy1708 já bych vybrala Aničku 😂. Já se ptala, abych byla v obraze ze zvědavosti 😘 😂.
Mě bylo řečeno okolím z rodiny, že jméno určitě ještě změníme, ale myslím, že ne. Už ji říkáme jménem a líbí se mi to víc a víc.
@Kulich6
V pohodě 🙂 🤩 Máme krásné české příjmení, tak ho nechci kazit nějakým cizím jménem 🙂Navíc jsem češtinářka, takže si na takové věci potrpím😀 A navíc, už jsem učila dost dětí, takže jména mám spojená s obličeji 😂