Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucciang píše:
@Rhian Ty a ze bysme teda daly jeste druhy? 😊 Je jich dost, nejedna moje kamaradka dite v mem veku nema… a co hur, nema spravnyho partnera… koukam akorat na ni na youtube. No vypada skvele a zajimavej pribeh pani doktorky… a vypada teda skvele 😊
Já bych teda dvě chtěla
věřím, že jestli to má být, půjde to, ať už přirozeně nebo s pomocí. Ale teď se soustředím na to první ![]()
To mě těší, že se líbí! Podle toho, co tam píší, dost ženám pomohla
@Lucciang Jsem také vyšší váhová kategorie. Ale v těhotenství nepřibírám. V prvním a zatím i tomto ti vypadá, že budu mít po porodu opět nižší váhu, než před otěhotněním. Docela jsem to tak i slyšela, že my maminky se „zásobami“ už často ani v těhotenství moc nepřibíráme, protože to tělo nepotřebuje.
Já teda teďka pohybu také moc nedám. Dlouho mi bylo špatně a teď zase ty vedra 🙄 Ale když to jde, vyrážíme s dcerou na výlety a ani doma, mě nenechá sedět víc jak 10 minut v kuse. Takže na začátku těhotenství jsme kvůli nevolnostem zhubla asi 6 kg a teď se držím na váze a ani nepřibiram ani nehubnu. A tak to doufám bude zase do konce těhotenství. Takže mimi roste, ale já si snad váhu budu držet. Jím hodně malé porce a pravidelněji. Jinak mi je špatně. A později v těhu si zase pamatuji, že už jsem mohla jist cokoliv, ale nic se do mě nevešlo, jak už mimi bylo přes celé břicho a v žaludku nezůstalo moc místa 😅 Takže to šlo tak nějak přirozeně. Dělám si srandu, že mně se daří zhubnout jen v těhotenství 😬 😅 🙈
V klidu holky, moje mamka me mela ve 40 a to bylo pred 31 lety.. predstavte si, jak na ni museli koukat jak na mimozemstana ![]()
No a uz se strasne tesi na vnoucka. Je to pekna cipera, presto ze ma par kilo navic a neji zrovna ukazkove. Elanu ma na rozdavani, muze za to asi celozivotni optimismus a hodne pohybu
je a vzdy byla fakt hodne akcni. Nebojim se, ze by se nedozila prckovo maturity ☺️
Holky, prosím, co si myslíte o tvaruzcich (bez bílé plísně samozřejmě) v těhotenství?
nejim hermelín, nivu nebo tak, ale tvaruzky mám ráda..
@katka-365 Ty jim, taky mi chutnaji treba rozpecene, ale teda ja jim i hermelin… sice sporadicky, ale dneska k veceri se salatem byl skvelej
@Lucciang ja ho moc nevyhledavam, ale ty syrecky/tvaruzky mám teda moc ráda právě
a jako zdroj bílkovin jsou nejlepší ![]()
Vsechny syry se muzou, ale musi byt tepeplne upravene.. myslim nivu, hermelin atd ![]()
Myslím, že je super, že jsme se tu sešly ženský od 20 do 40 let, s váhou od 50 do 100 kilo. Každá z nás má právo na to být maminkou ❤️. A komu se to nelíbí, ať jde někam 😃.
(jinak čísla jsou samozřejmě orientační, tak aby se nikdo necítil diskriminovaný, že je pod nebo nad limitem 😃)
@frauhofman přesně tak.. každá si zaslouží být mamina, v jakémkoliv věku.. a pokud se na to někdo cítí ve 20 jako já nebo až ve 40 je to jedno.. všechny budeme skvělé mamky a budeme mít milující miminka ❤️ ❤️ a na váze nezáleží.. muže být holka co má 170 Cm a 60 kilo s vypadá jak kostra a nebo má stejně kilo a je oplacanejsi.. je to Hoavne o typu těla a bla bla bla.. já se jen modlím abych nepribrala třeba 25 kilo 😂
Ahoj holky, tak i já se jdu přiznat, že vás tu tajně pozoruju už v podstatě od začátku. 🙄 Čekáme dvojčátka s termínem porodu 24.12., ale půjdou na svět určitě dřív, doktor mě teď straší, že to bude už určitě v listopadu, protože už teď mám velké bříško a mám strach, že poslední měsíce budu trávit v nemocnici.😔 Nechtěla jsem psát, protoze to ze začátku vypadalo všelijak, i přesto, ze nebyl žádný větší problém, tak jsem měla nějaký větší strach, když jsou dvě. Řekla jsem si, ze než se sem ozvu počkám do 1.screeningu.. pak jsem si řekla, že počkám do druhého a možná bych se neozvala nikdy, protože už bych nechtěla zasahovat do rozjete konverzace.😅 Ráda vás tu čtu z toho důvodu, ze prožívate stejné věci jako já a když mě např. bolí bříško a přečtu si tu, že někoho bolí taky, tak je to pro mě uklidnění, že vše je v pořádku. Snad mě ještě prijmete mezi sebe, protože jste tu skvělá rozmanitá komunita a rada bych k vám patřila.❤️
@TerkaS98 Teriško, vstáváme ⏳ 🛏️ 😂.
@Stulenta, @Rhian, @janinna21 vítejte 🤩 🎉 🍀.
Takže rozšiřujeme fotbalový tým 🤗 💙 💙.
Ahoj holky, mohla bych se taky přidat k Vám do soukromé skupiny? Zatím to tady a v lednové ctu a jsem ráda, že se dozvídám plno užitečných rad a zkušeností.
Jinak něco o mě, je mi 40 a čekám první vymodlene miminko. Termín porodu mám 29.12. Kolem sebe nemám nikoho tehotneho a vlastně až na Vinted ve skupině jsem se dozvěděla, že existuje nějaké emimino a diskuze tady. Takže mám celkem čerstvě založený profil:-)))
Budu moc ráda, když se k vám budu moct pridat.