Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marilyn222
Kůže to celkem ustála dobře, mám pár strií na bocích, jinak nikde nic.
Ale musím říct, že já už jsem byla kojící se 47 kg a nespícím dítětem hodně, hodně vyčerpaná a prostě to potvrzovalo to, ze žádnej extrém není dobrej. Bylo to fakt náročný.
Mám z toho jeden super škaredej zážitek, kdy jsem jela s dcerou v kočárku do obchodu, vyčerpáním jsem zvracela a nějakej pán na mě chtěl volat policajty, že ožralá matka…
V té době jsme měly docela přísnou eliminační dietu kvůli alergiím (žádné mléko, kuřecí, hovězí, vejce, lepek, kořenovka, sója, plno ovoce…) a kila prostě letěly dolů samy.
Takže za mě radši nějaký to (rozumný) kilo navíc, ať má tělo při kojení a péči o malý dítě kde brát. ![]()
@Veru.veruse píše:
Holky kolik jste už přibraly? ☺️
Zhubla jsem 1.5kg a to jsem 18+3, ale mám vyšší počáteční váhu (100kg)
Příspěvek upraven 22.07.23 v 11:12
Já před těhu vážila 54-55 kg, na začátku těhu jsem zhubla na 52 kg a teď mám 57 kg 😄 nikdy jsem nevážila víc než 58 kg a to mám 169cm, jsem fakt drobná 😅 zajímá mě kolik naberu, jsem teď 18+3 a poslední týden to jde nahoru nějak rychle 😂
@Veru.veruse To je hrozný, když musíš doktora přemlouvat, aby ti udělal nějaké vyšetření 🙈. To mi fakt připomíná tu mojí chiruržku (to zní hrozně), která se mi až vysmívala, že si stěžuju na bolest ruky, protože „je to naražené, to kolikrát bolí víc než zlomené“ a pak mi řekla „kdybyste mi řekla, že vás ta ruka opravdu hrozně bolí, já bych vás na ten rentgen znova poslala“ 😡. A nepřemýšlíš o tom, že bys od něj odešla? I když teď už je to asi jedno, za chvíli už začneš chodit do poradny do nemocnice. Jen si radši hlídej všechno sama a kdyžtak se ptej jinde (já mám tu známou gynekoložku, tak se jí vždycky ptám, když mám já nebo někdo nejasnosti).
A s tím cukrem, hlídám se teprve třetí den, ale jako fakt to není nějaká dieta, spíš si řeknu: dneska jsem měla kus borůvkového koláče, tak bych si už asi neměla dávat dort 😃. Předtím jsem se fakt přejídala a neřešila, jestli už jsem ten den neměla moc sladkého/smaženého, teď nad tím přemýšlím.
@Rosiga Bude to znít blbě, ale těší mě, že nejsem sama s vyšší počáteční váhou 😃. Setkala ses s tím, že měl třeba někdo (doktoři) blbé kecy? Já naštěstí zatím ne (ťuk ťuk). Když jsi pořád na stejné váze, cítíš nějaké změny (jakože bolesti nohou, zad, apod.)? Já jsem celkem dlouho měla 80-85 a cítila jsem se fit, minulý nebo předminulý rok jsem se přehoupla přes 90 a už jsem začala cítit různé bolesti, no a teď s tím těhotenstvím a postupným přibíráním je to horší a horší. Já jsem zvyklá dost chodit (můj rekord je 50 tisíc kroků za den), ale teď mi stačí denně tak 10-15 tisíc kroků a mám dost. Včera jsem ušla přes 20 a vstávání ze židle/postele je náročné 🙈.
@frauhofman
Já mám teda taky vyšší váhu a snažila jsem se s tím hnout už před těhotenstvím ale nešlo to dolů. Začala jsem na 90kg na konci 3. měsíce jsem z důvodu nechutenství měla 87kg (to mi zapsali do průkazky). Pak jsem se vrátila na 90,5 a tenhle měsíc šlo kilo dolů. Takže sestra zapsala 89,4 a jenom poznamenala že jsem zhubla. Jinak k vyšší váze mi nic neříkali. A měřím 173. Momentálně 21+0
@frauhofman taky mě tu holky vyděsily a chvíli jsem si připadala ve skupině modelingové agentury 😂.
S váhou bojují celý život. Pokud se nehlídám a necvičím je to v háji.
Já měla počáteční 78 kg, pak jsem zhubla na 75 kg a teď mám 79 kg. Kvůli cukru se držím zkrátka, ale nechci už tu řešit můj cukr, v týdnu jsem se tu dost vynervovala až do slz. Koupila glukoměr a jsem v klidu.
No teď mi je to tak nějak jedno kolik přiberu, ale budu ráda, když od ledna si budeme posílat motivující fotky podložek, švihadel a dietních rád 😂. Jako chtěla bych být šik maminka a být na sebe pyšná, teď je pro mě nejdůležitější, aby malá byla v pořádku 🤗.
Ja jsem 18+0 a pocatecni vaha 70kg ted mam 71/172cm. Velky prsa, holka krev a mliko ![]()
Jinak holky vcera prvni kopanecek, kousek pod pupinek, i jsem ho stihla manzelovi natocit ![]()
@Kulich6 To někdo psal, že dostal v porodnici brožurku „fit i po porodu“ 😃. Můžeme si pak udělat nějaké hubnoucí podtéma. Já se včera viděla se sestřenicí, a ta říkala, že díky kojení zhubla asi osm kilo pod svou původní váhu před otěhotněním, tak snad to budeme mít podobně.
@Blangie já jsem taky krev a mléko, vždy si držela ploché břicho, ale prsa mám a p*děl jak vrata 😂.
My dnes rodinná sešlost a dozví se zbytek rodiny, že čekáme miminko (strašně se těším) a můžu Vám říct, že ještě, že neni takové vedro. Nějak mám dnes potřebu vypadat dobře, takže si dávám i makeup 😂. Snad se neoteplí a nebudu vypadat zrovna dnes jak Joker 😂.
@frauhofman přesně, kdyžtak budu kojit i pocestný pokud zhubnu 😂 😂.
No ještě, že budeme mít čas něco udělat se svojí váhou než přijde jaro 😁.
Ale mám vzor kamarádku, rodila 19.12. a od jara vypadá lépe než před tím, jak váhově, tak vzhledově.. říkala, že si to fakt užívá a myslí, že to je tím. Tak snad to taky tak budu mít 🤩.
Já jsem 19+6 a mám nahoře cca 3kg. Na začátku jsem měla 53,3, teď mám 56,1. Ale v úterý jdu do poradny, tak se budu ráno vážit znova a asi už to zas poskočí. Ještě na začátku července jsem měla jen o kilo víc a byla z toho trochu nervózní, ale teď už to poskočilo a četla jsem, že ten největší přírůstek začíná od 20.tt, tak jsem už v klidu.
Jinak 👶🏼 kope už dva týdny, každý den víc, už to jde i dost vidět. Manžel nadšený, i nejlepší kámošku už kopnulo. 😇 Ale teda dneska ráno, mě zkopalo tak, že jsem si říkala, že má snad amok a chystá se vyskočit ven. Fakt síla. 🙈 Po včerejším ultrazvuku, kde dělalo svíčku, si fakt říkám, že to bude gymnasta/ka. 😃 🙈
Holky nevíte jak je na tom tahle autosedačka s bezpečností? Joie i-Gemm 2… samozřejmě jsem googlila, ale nevim kterej zdroj je relevantní
@frauhofman jediný hloupé kecy měla doktorka na screeningu, že bych měla zhubnout a že vlastně díky tomu, že jsem tlustá, tak nic nevidí (při opakovaném s tím doktor sice problém měl, ale neřekl půl slova) a že bych neměla vůbec v těhotenství přibrat. No byla příšerná a i ten screening stál za kulový.
Jinak než jsem potkala manžela, tak jsem měla 60kg a chodila do fitka, ale pak jsme začali stavět a váha pomalu nenápadně stoupala. Do nějakého 12tt jsem cvičila, ale tím, jak mi bylo zle, jsem musela přestat. Jediný s čím mám problém, tak jsou ty šílený vedra, to se potím i když jen dýchám, jinak mi nic nevadí.
No mám pocit, že mám zas kilo dole, protože mám jedny tepláky, které jsou těhotenské - mám je už xlet - a jsou na šňůrky a dneska jsem je zase utahovala a to fakt cíleně nehubnu, jím jako před otěhotněním max více zeleniny a ovoce, přeci jen zahrádka teď nabízí hodně možností.
![]()
@Kulich6 po šestinedělí mám v plánu najet na dietu a zase začít cvičit (apka v mobilu PAM), teda samo, pokud budu rodit normálně a ne císařem
takže jsem pro
chci se vrátit na 60, no max 65