TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1658
22.7.23 09:56

@Marilyn222
K tomu návratu na původní váhu… Než jsem otěhotněla s dcerou, měla jsem 60 kg, rodit jsem šla s 65, domů přišla zase s 60 kg a rok po porodu měla 47. Může se stát, že vlivem kojení, nespavýho a akčního dítěte a nebo třeba i diety kvůli potravinové alergii budeš hubnout, že ani nebudeš vědět jak. Vůbec bych se předem nestresovala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.7.23 10:09

@Marilyn222 ano přesně tak jsem po 2 dětech no. 😁 ☺️ Věřím, že určitě vrátíš. Já právě u obou kluků přibrala cca 8-9kg za celé těhotenství a z porodnice jsem odcházela s tou samou váhou před těhotenstvím. Věřím, že to tam taky necháš. Lásku k jídlu mám taky obrovskou. Nikdy jsem se nehlidala co jím protože váha mi vždy stala ať jsem držela dietu nebo se prezirala. 😁 Ale díky jindy si to užít než teď že 😁. Užívej si ještě rovného bříška a toho, že vše oblečeš 😁. Já dnes 21+1tt a poslední dny mám fakt krizi co se týče oblečení. 😁 Ty budeš mít bříško asi ještě dlouho ploché u prvního těhotenství. Já mám vše už roztáhnuté. U mě to jde rychle 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.7.23 10:10

@TerkaTA přesně tak. Většinou tam skoro všichni vše v porodnici nechají pokud nepriberou nějak extrémně moc. Myslím že do těch 10kg by to vše mohlo hned zmiznout a když ne v porodnici tak do pár týdnů doma s mimcem 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
22.7.23 10:11

@Marilyn222 ne ne, dělám v kanclu administrativu, faktury a tak, ale nějak jsem ranní ptáče 😁. Já si v klidu vstanu když partner spí, poklidit, většinou třeba žehlím, umyju co je potřeba, jdu zalivat, připravuju svačiny. Ale mám na to klid a užívám si takhle každé ráno 🤗. Odjíždíme do práce kolem 6. Mám dělat od půl 8, ale jsem tam dříve a „nadělávám“ hodiny, abych mohla jít domů dřív kdy chci nebo doktory nebo místo dovolené. Dokud je tam svoboda, tak toho využívám 😂.
Ale zase padne 21 a to už je hranice, že se musím jít vykoupat a spát 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
22.7.23 10:16

@Veru.veruse já +1 kg, ale jsem 17+6, tak myslím, že to teprve přijde 😁.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
22.7.23 10:22

@Veru.veruse Ja mam nahore 5kg🫣
Me se kvuli tem uzkostem vaha hodne menila takze jsem mela vzdy mezi 48kg - 60kg, ted mam 65kg nejvic co jsem v zivote mela 😁 mamca pry pribrala v obou tehu kolem 12kg, tak doufam, ze se to dedi, a nebudu mit nahore treba 20kg😁 🥵

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
22.7.23 10:30

Já jsem 17+3 a přibrala jsem tři kila, což považuji za celkem výhru vzhledem k tomu, že jsem se poslední týdny vůbec nehlídala a jedla podle toho, na co mám chuť, což byly často (skoro každodenně) dorty a smažené 🙈. Ale od toho vyplašení s možnou těhotenskou cukrovkou jdu do sebe a snažím se hlídat a necpat se vším, co mě zrovna napadne. Ale beztak se asi trojmístnému číslu na váze nevyhnu, i když se o to alespoň nenásilně pokusím. Aktuálně mám na domácí váze 97, u doktorky 96.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.7.23 10:32

@Kulich6 to je zatím pěkné 😁
@TerkaS98 a kolik měříš? Já myslím že dědí. V rodině to taky tak máme. 😁 Říká se i strie atd se dědí. V těhotenství jsem nikdy neměla popraskané břicho a ani jsem ničím nemazala. Jen na kazdem boku se mi udělali tři hrubší strie. Ale na to jsem trpěla vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.7.23 10:35

@frauhofman myslíš, že ti vyjde pozitivne? Jaké jsi měla výsledky? Hraniční je prý 5,1 že? Já měla 4,9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
22.7.23 10:40

@Veru.veruse poč.váha 60kg dnes mám 61.3 zatial som spokojna 🤣s prvou dcerou som mala 12kg (šla som rodit a mala som 62 a vsetko som tam nechala plus este moje kilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
22.7.23 10:48

@Veru.veruse Já nevím, jestli jsem to rozepisovala i tady, nebo jen v lednovém tématu, ale zkrácená verze: V těhotenské průkazce mám napsané „5,1 v normě“, což je ale všude uváděné jako hraniční hodnota a je doporučeno krevní test opakovat. Moje doktorka, její kolegyně a sestra ale tvrdí, že je to v pohodě, prý kvůli tomu volaly i na diabetologii, kde jim taky řekli, že je to ok. Když jsem volala do laboratoře, tak mi řekli, že to je na ošetřující doktorce, která zná můj celkový stav a jim nepřísluší to vyhodnocovat. Včera jsem šla jako samoplátce na odběr, kde mi to sestry vymlouvaly, že prý je 5,1 výsledek v normě a není potřeba to opakovat, ale pro klid duše mi vzaly krev z prstu, kde mi teda vyšlo 4,69, tak mám být prý v klidu a počkat si na ten zátěžový test ve 24. týdnu. Moje známá, která je gynekoložka v jiném městě mi řekla, že je to teda dost zvláštní přístup, ale že když mi vyšel dobře ten odběr z prstu, tak mám být v klidu a už to neřešit. Ale tři dny jsem se teda stresovala dost, jelikož oba rodiče byli na inzulínu, já jsem obézní a jídlo jsem si teď v těhotenství vůbec nehlídala. A ještě tedy dodávám, že po zážitku dva roky zpátky, kdy moje doktorka nepoznala zlomeninu zápěstí a já kvůli tomu musela na dvě operace, tak jsem k doktorům lehce nedůvěřivá, a když se mi něco nezdá, tak se snažím získat i další názory.

Příspěvek upraven 22.07.23 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
22.7.23 10:52

@Veru.veruse noo prave uz taky spoustu veci nedopnu, predevsim riflove veci, dokopavam se k tomu si vse roztridit, nafotit dokud se vejdu a nahazet na Vinted. Revizi satniku taky odkladam uz peknou dobu.
@TerkaTA ty blaho 😳 to jsou teda pekny vahovy skoky! A co kuze, ustala to?

Ikdyz ja na stredni tezce balancovala na hranici poruchy prijmu potravy, nejmin jsem mela 47 kg a za rok jsem se zachvatovym prejidanim dopracovala na 63 kg. Dodnes nemam v hlave uplne zdravy pristup k jidlu, mivam tendence si hodne vycitat, kdyz se treba prejim. A ted v 2 trim. mam extremni chute na sladke, snazim se to hodne kompenzovat ovocem, mixuju si ho do jogurtu a tak, ale proste denne jedu nekolik susenek, nejaky ten nanuk, obcas dortik.. ale doktorka rikala, ze mam telo poslouchat, ze je ted citlivejsi a samo si rekne, co potrebuje. Od zacatku treba strasne ujizdim na jatrech a cervenym masu, predtim vubec - no a na posledni kontrole mi zjistili anemii, takze telo proste chce zelezo (a to jsem ani nevedela, ze jatra jsou nejlepsi zdroj). Jen si musim davat pozor na tu pitomou cukrovku no 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.7.23 10:55

@frauhofman to jsem se moc neuklidnila. Jo asi 4,9 je v normě a pořád doufám, že i OGTT bude vpohode. Ale mám blbé tušení jelikož moje doktorka je přesně to samé. Ač je něco na hranici tak to neřeší. Musela sem jí i přesvědčovat ať mi udělá UZ, že jsem těhotná. Pořád mi opakovala, že těhotná nejsem, že vidí v kartě, že vždy sem měla problém s MS, že sem jí nedostala i několik týdnů či měsíců a že tomu prostě nevěří. Udělala mi jen stěr a až po 4 požádání ať mi UZ udělá tak udělala a sama cumela, že těhotná jsem a už ve 13tt. Můj lékař je naprosto skvělý, starší a fakt nic nezanedbává ale ta doktorka ho často zastupuje a zatím jsem ho během těhotenství nechytla ještě ani jednou 🤷. Takže se teď omezujes hodně ve sladkým třeba? Dáš si ale s mírou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
22.7.23 11:01

@Marilyn222 a proč si to nenecháš? Myslíš, že po porodu už do toho nevlezes? ☺️ Já taky dělala čistku, poslala sem to na Genesis na Eko výzvu. Měla jsem nějakých 7 balíku a 3500 z toho bylo ☺️ a nečekala sem kdo co koupi a nechodila pořád balíky odesílat. Odvezla jsem to své najednou do boxu ☺️. Třídila jsem toho strašně moc, neměla jsem to už kde dávat a i tak mi toho hodně zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
22.7.23 11:05

@Marilyn222 Já měla na vysoké nejvíc 102 a pak jsem zhubla na 67, pak zas přibrala na 90, zhubla na 80 a teď mám 97. A kůži mám fakt elastickou (ťuky ťuk). Nejmíň jsem měla 53, ale to bylo v 16, kdy jsem byla krůček od anorexie/bulimie, ale na to se mám asi moc ráda, nebo mám vysoký pud sebezáchovy, nebo jsem prostě líná, nevím. Každopádně s váhou bojuju už 20 let a nejvíc mi na tom vadí to neustálé měnění šatníku. Jsem ráda, že mám tak akčního manžela, který mě i s tím metrákem tahal na túry a výlety, a díky tomu mám dost svalů a celkem dobrou kondici. A taky jsem ráda za svou povahu, která mi prostě nedovolí rezignovat a furt vymýšlí nějaké nové strategie, jak tentokrát zhubnout natrvalo. Takže bych ráda po porodu byla s mimčem co nejvíc aktivní, chodila na procházky a primárně se dostala na těch 80 kilo, které jsem měla dlouho a cítila se v nich dobře a pak ideálně na 70, protože to je pro mě mezní hranice normální váhy (kdysi jsem byla u nutriční terapeutky a 70 kilo jsme stanovily jako hubnoucí cíl). A samozřejmě k tomu pečovat o psychiku, pokračovat v terapii a řešit vědomou práci s jídlem a chutěmi, nerada bych dítěti předávala špatné vzorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí