Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už druhý den tady postupně vše dočítám. Syn mi smazal Chrome z telefonu a tím i veškeré přihlašovací údaje 😁 smaozrejme sem zapomela na heslo. Zachvili budeme mít všechny po 2. Screeningu a budeme řešit OGTT 😁 vůbec se na něj netěším. Jinak posílám mou první fotku z UTZ, kterou jsem dostala při poslední kontrole. Malá začíná mít brzo frňáček nahoru 😁 😁 břicho roste každým dnem víc a víc. Minulý týden sme neměla ještě skoro nic a dnes si přijdu jak před porodem 😁
@Veru.veruse 🤩 ty jo Vaše miminka vypadají opravdu jak miminka a já mám pořád vetřelce 😂.
Krásná princezna, no má být na co asi pyšná 🤗.
Už se těším na další náš schůdek 🤩.
No budeme se pak muset zase pochlubit bříškama 🤩 🤰🏻.
@Veru.veruse Krasna fotecka!! 😍 😍
Jinak ja mam uz termin na cukr, jdu 22.8., mam mit s sebou 1,5l cerneho caje do ktereho mi budou davat tu glukozu, no je mi zle uz ted, cerny caj nemuzu ani videt uz od skolky🤢
Jinak holky typ pro Vas to jste u VZP, dneska jsem diky jedne mamince v cekarne zjistila, ze VZP prispiva az 3,5tis na monitory dechu a spanku🙏🏻 vim ze spousty z nas je chteji porizovat, tak jen info, kdyby to jeste nekdo nevedel jako ja 😁
@TerkaS98 a nie je to tych 3500 pre tehotne ako celkovo? Ze ti preplatia screening, dentální hygienu atd??
@Rosiga
A můžeš pracovat z domu nebo jak to máš vymyšlený? Je super, že ti šéfová vyšla vstříc! ![]()
@TerkaTA dělám od covidu jen z domu a 1× měsíčně do kanclu. Po mateřské říkala, že můžu 1× za 2-3 měsíce, ale na 8 hodin s tím, že další den dělat nebudu. Ale že se mám rozmyslet jestli 5×4hodiny nebo 2×8 + 1×4 popř. 4×5hodin s jedním dnem volna.. takže uvidím, musím si to ještě promyslet podle malé
@Lucciang @Džejn10 jooo tak to mi nedoslo, ze se jedna i o screening🙈 ale tak i tak, 2tis se taky hodi😁
@Rosiga tak to je super, ze mas moznost pracovat z domova 🙏🏻 😊 ja to mam podobne, pracuju v jedne praci na 1,0 a ve druhe na 0,4 a tu si taky necham i na materske. Mam to nastaveno na 2-3h vsedni dny, ale spis jde o to, ze musim mit praci hotovou, a nikdo mi to nekontroluje, tak to je fajn🥳
Zjistovala si nejak, jak to je s praci, kdyz pobiras prispevek? Nase mzdovka rikala, ze muzes vydelavat, ale ne na stejnou smlouvu z ktere cerpas penize. Takze mi udelaji DPČ na pozici administrativniho pracovnika (ted jsem ucetni) a nic se nezmeni 🙈
@TerkaS98
22.8. jdu teprve na druhý screening, to je šílený, jaký tu máme rozestupy ![]()
@Rosiga A jak to plánuješ dělat? Budeš mít zajištěný nějaký hlídání, nebo budeš pracovat, až bude partner doma z práce, anebo během spánku dítěte? Taky bych ráda začala pracovat co nejdřív, ale vůbec nedokážu odhadnout, jak bude péče o mimčo náročná a co budu a nebudu schopná zvládat.
Holky teď trochu mimo mísu.. já už doma kočárek mám a je naprosto nádherný.. ale zamilovala jsem se do nového kočárku od Anexu.. etype eden. Prikladam fotky. Je naprosto nádherný 😂 ❤️
@Frey0369 už kočárek máš, tak na jiné nekoukej 😁. Musím si to vždy taky zakázat, pak vždy přemýšlím zda „tamto“ neni hezčí 😂
Ja se dnes zase zamilovala do zimního fusaku 🤩. Ale stojí 2500, hrozná cena 🙄.
@TerkaS98 zjišťovala, ale nechám si to pak ještě potvrdit personálním a mzdovce. Po mateřské se normálně vrátím do práce a nebudu zaměstnavatele žádat o rodičovskou dovolenou, jen si požádám o příspěvek od státu.
@frauhofman budu dělat 2 hodiny dopo a 2 hodiny odpo. Takže podle toho, jak malá bude spát. Starší byl spáč a miláček, tak doufám, že taková bude i malá. Tatínka nebo babičku zapojíme jen když budu muset do kanclu.
Jinak já se taky budu vracet do práce až budu mít rodičák. Říkala jsem pár hodin v týdnu na dopoledne, ale rovnou jsem řekla šéfovi, že nevím jak to bude, třeba holčičku nebudu chtít opustit a přijdu až za dlouho 🤗. Nechtěla jsem dávat termín.
Ale mám práci snů a tak az se budu cítit, mám zavolat a šéf bude rád prý za každou hodinu co přijdu, tak bych chtěla třeba od léta na pár hodin jezdit.
Mám všechny rodiče v důchodu, tak hlídání budu mít, jen bude záležet na že naší holce jak mě bude chtít pustit 💜 🤗.