Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co sa týká zubára. Bola som na dentalnej hygiene a mám v dvoch miestach zánet tak vyplachujem repikom tak dufam, ze sa toho zbavím
@Lucciang no v první řadě vysazení všech sladidel a všeho co je obsahuje (takže žádné polotovary, sladkosti, dochucené pití), pak se sacharidy vyskytují i ve své složité formě- a tu najdeš v pečivu, těstovinách, bramborách atd. ve formě škrobu. Všechno co obsahuje nějaký sacharid si musíš ze začátku než to máš v oku vážit a počítat množství sacharidů podle tabulky. Na každé jídlo máš dané množství do kterého se musíš vejít a pak se ještě po hodině po jídle měříš glukometrem abys viděla jak to tělo zpracovává.
Dieta sama o sobě špatná není, jen já jsem fakt milovník sladkého a ubíjí mě to. A navíc mám ještě pořád nevolnosti na které mi pomáhalo sladké a zajídání a to by taky správně nemělo být.
Ideální strava je plná masa, nejlíp přírodně udělané s kupou zeleniny a trochou přílohy, pak cca tři kusy ovoce jsou povolené, skvěle prochází mléčné výrobky, ryby, vejce, problém je pečivo a obecně přílohy, fastfood a všechny polotovary a hotovky, uzeniny.
Pro mě jako milovníka sladkého a někoho kdo moc nejedl maso a k obědu mi stačila příloha s omáčkou je tahle strava totální změna, ale co by člověk pro ty děti neudělal že. ![]()
@Lucciang gratuluju!!! 💙 💙 💙. Krásný kluk, naše dítě vypadá pořád jak vetřelec 😂, ty už máš krásného chlapečka! 🤩 🎉
Kluk je stydlivý, to víš mamino, on si to nádobíčko nechává pro jinou 😝 😂.
@Zuzca.K vypadáš tak pyšně a šťastně 🤩. Jak je Lili malinkatá 🤩.
Zítra dej vědět a moc držíme palce, užij si to 🤩 😘.
@Cahova.an 😂 😂 😂 ležela jsem tu s pupkem venku jak si mě navnadila 😁.
Já zatím nic, ale Tobě gratuluju 🎉. Škoda, že to nikdy nejde vyfotit 😊.
@ruzulka hmmmm jasny ….uplne chapu dekuji…..a jak mas tedy napocitane prilohy. Takze mas tabulku, ukazes? Je nejaka uni….nebo jen pro tebe? Hlavne ty rozpichany prsty musi byt “ voser” 🤦🏽♀️ a jeste s sebou tahat glukometr…
@Kulich6 bud v klidu….kdyz vypnul 3D….taky jsem hledela tvari v tvar vetrelci 😂 😂 😂 me teda uprimne 3D foto nic nerika, ale jak byl malej dneska zatatej v jedny poloze, tak to byl nejprivetivejsi zaber 😊 😊 😊
Ahojky holky, jsem tu nová 🙋🏻♀️
Respektive jsem byla v TP Leden.. 🙈 😀
Termín mi na screeningu potvrdili 24.12., tak pokud to vyjde, bude dáreček pod stromeček 😅 🎄 Původně to mělo být 2.1. 😀
Zatím ještě nevíme, jestli to bude holka nebo kluk, ale podvědomě cítím, že by to mohla být holčička :smiling_face_with3_hearts: 💖 Kontrolu mám teď ve středu (musela jsem i měnit gynekologa, jelikož „mého“ jsem měla 80km daleko díky stěhování a myslela jsem „že to dám“ 🙈). Tak jdu vlastně i poprvé k novému. Ale je velmi doporučován, tak snad to bude fajn 😊 🙏
Pohyby zatím nijak necítím, cca 14 dní zpět jsem cítila lehké bublinky v břiše, teď zase nic 🤷🏻♀️ Ale občas o sobě dá vědět, hlavně u oblasti žaludku 😅
Už se těším, až se dozvím co to bude, ale obávám se, že si budu muset počkat na 2.screening 😅 😀
Hlavně se těším, až drobečka zase uvidím a ověřím si, že vše je v pořádku 🍀 Občas mám takové blbé myšlenky.. 🙈
@TerkaS98 tfuj tfuj tfuj 🙏 💙. Užij si chvíli se svým kloučkem 😘
@ms97 všechno nejlepší k narozeninám 🎉 🥛 🍼 🎂 🎁 💐. Co víc Ti nyní přát než, aby jste byli zdraví a v pořádku!!! Hodně zdraví, štěstí!!! 💚
@Makkina7 ahoooj, vítej 🤩.
Přidám Tě do tabulky, aby jsme o Tobě měli přehled 😝.
Gratuluju k termínu 24.12., já mám stejný 🤗 🎄. Tak uvidíme zda nám Ježíšek miminka nadělí 😁.
Budeme ve středu držet palce a třeba se Ti mimisek ukáže a nebudeš čekat 🍀.
@Lucciang Já jím malé porce jídla, takže občas už si ty přílohy ani nepočítám, ale když jo, jedu normálně podle kalorických tabulek na internetu. No abych řekla pravdu, tak všechno kolem cukrovky je pěkná otrava
a mám-li být upřímná, tak zatím ani těhotenství pro mě rozhodně není „nejkrásnější období ženy“. ![]()
@Kulich6 děkuji jo jo pyšná jsem, přijdu si díky tomu miminku k tomu tak hrozně blízko 😂
V 9:30 tam mam být tak snad tam přišly i výsledky krve, před 14 dny tam nebyly a pak měl dovču 👀 moc díky! 😊
@Zuzca.K budou budou, myslíme na Vás 💜 💙 🤩. Drž pěsti na roztažený nožky 🤩
@Kulich6 Jéé, tak to jsem zvědavá, jestli dárečky vyjdou nám oboum 😀
Já mám předtím narozeniny 7.12. (mamka se mnou měla prý taky termín 24.12 😅) a manžel má 1.1. 😅 Samozřejmě si tajně přeje, abych „počkala“ až do 1.1. 😅 😅 Tak uvidíme jak to nakonec vše dopadne, času je ještě dost 😀 💖
Děkuji, snad to vyjde a uvidíme jestli se nám mrňousek ukáže ve vší parádě 😀 😊 🙏 💖