Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ms97 jupiii, tak to je dobře, že to máš za sebou 🤩. Zase ten týden To rychlé uteče, když máš toho hodně 🤩. A už půjdeš na Screening 🍀
Holky kdyby to byla soutez, tak jsem jasnej vitez, co se zubniho pekla tyce 🤒 ja uz 3 den na klinice, delaj mi komplet skoro celou pusu. Anestezie v sobe mam za tech x hodin tolik, ze by to vydalo na cisternu
davali mi tehotenskou, ale ta po chvili odeznela a fakt se to nedalo vydrzet, tak mi pichli klasickou. A za moji doktorku i tady za zubni kliniku je to “v poradku”, tak se toho nebojte
vadil by rentgen a vysoka mira kortizolu a adrenalinu, ktery by se do tela vyloucil pri bolesti a strachu.. no stejne mi nejake mnozstvi v te krvi urcite koluje, hlavne uz se zacinam psychicky hroutit a dnes jsem se i rozbrecela (ty zvuky, casova narocnost, plus neco i trochu citim).. Uz jen cca 2 hodky a jedu domu. A finance jsou nakonec to posledni, co me trapi, ikdyz by to vydalo za pekne ojete auto. Hlavne at je mimi v poradku ![]()
Jo, uz se tesim, az prcka uvidim❤️ budu muset ty penize obetovat a dat si ty zuby do poradku.
Doufam, ze se mimco ukaze a ja si udelam radost a nakoupim pro nej nejaky vecicky.
Vsem dekuju ![]()
@Marilyn222 jsi hrdinka! Drží m palce ať ty 2 hodiny utečou a jedeš domů odpočívat!!! Pořádně pak odpočívej a vše už bude dobrý! 🍀. Nevidím se, že ses rozbrečela, myslím, že je to vším normální a hlavně pokud se Ti ulevilo 💚.
@Kulich6 no fakt si rikam: dobre ti tak, to mas za to, zes to tak dlouho odkladala. Ale horsi je, ze za mou blbost ted trpi i mimco ![]()
Nastesti mam dnes delsi pauzy..
Holky z Prahy, ja vam tak zavidim.. byla jsem v HMku na prikope a tech krasnych veci, co tam maji 😍 u nas v Plzni snad ani tehotenske oddeleni neni a HM home taky ne - a tam maji tak nadherny doplnky do detskeho pokojicku, ze jsem se rozbrecela nanovo. A koupila jsem si paradni tehotensky dziny, ktery budu urcite vyuzivat jeste minimalne rok po porodu, a dvoje tehu saty. Chtela jsem jeste do FunBaby, ale to budu muset odlozit na pristi navstevu Prahy.
Dnesni ulovky pro prdouska (od 4m) 🥹 Tak snad to stihne a nebudu muset presivat bodycko na Born in 2024 ☺️
@Marilyn222 krásný 💚. Vidíš ten výlet stál za to 🤩. Já se taky dojímám u věcí pro miminko.
Jsi fakt hrdinka, já tu korunku v puse taky odkládám delší dobu, ale… Znáš to, cesta do Prahy 🥺. Čas 🥺. Lenost 🥺. Miminku to neublíží, neboj! Žádné takové myšlenky, myslí na to, že bude mít krásnou maminku! 💚
Holky dívala jsem se dnes na kočárky a furt nevím který. Zamilovala jsem se úplně do joolz geo 3, ale prý pokud není druhé dítko, tak stačí i joolz day+. Jediné co všude čtu, tak mají některé kočárky u spořtáku korytkový sed nebo co, tak vy které máte už zkušenosti nebo se v tom lépe vyznáte, v čem je problém? Je to něco blbého pro dítě nebo jak??
@klaudi587 to znamená ze to nejde do uplnyho lehu, takže abys mohla používat tak už ti musí dítě stabilně sedět ![]()
@Kulich6 presne jak rikas, nepripoustet si zadny zly veci, myslet pozitivne, zahnat cerny myslenky hned jak se objevi ![]()
Ja se vzdycky uklidnim tim, ze si vzpomenu na nejaky odstrasujici pripad tehotenstvi z meho okoli nebo treba z televize (napr. Vymena manzelek
) a rikam si, ze kdyz tolik nezodpovednych prisernych matek porodilo krasne zdrave deti, tak ja se nemam ceho bat. Delam vse podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, nepiju, nekourim, zobu spoustu vitaminu a zdrave stravy.. Verim, ze vsechny nase prosincatka budou dokonaly ❤️
@klaudi587 já nad nim uvažovala, vlastně jsme už s manželem byli rozhodnutí ale kvůli korytkovemu sedu jsme nakonec ustoupili. Doporucuju na instagramu projet dětské fyzio stránky (fyziokristy, detska_fyzio_mama,..) jejich hodně. Vysvětluji tam jak vybírat kočárek a co pravě na korytkovem kočárku vadí.
Ve zkratce co jsem pochopila 😃 až dítě vyroste z korby tak ho prendavas do sportaku, pokud ještě samostatně nesedí, mělo by mít sportak v úplném lehu. V korytkovem už by mělo byt dítě které plnohodnotně samo sedí. Což nevíš jak na tom dítě bude. Ale i tak, pokud dítě v korytkovem sportaku das do lehu furt ho mas v polosedu, takže lezu po bedra a nozky má pak do L. Pokud bys měla malé na prochazkach dlouhou dobu v kočárku tak by to asi nebylo pro nej příjemné.. jedna z těch fyzio říkala, ze si představme, ze bychom tak spali my, s nohama do L 😃 asi by nás ty nohy začaly pak taky bolet a tuhnout 🙈
Ale praxi nevim, jsem prvorodicka 😃
@_Nixol, @Marilyn222 děkuju 💚. Přesně, dělám vše co mi řeknou a vše poctivě a něco až přehnaně, kafe, jídlo, strava, pohyb 😁. Nechci si připouštět žádné špatné myšlenky, které když každou to určitě přepadne.
Ano, naše prosincátka (bereme i listopad a leden) budou dokonalý
. Vždyť za tak krátkou cestu jsme ušli takovou cestu ![]()
Holky takove tema do placu, ale jak moc resite v tehotenstvi zdravou stravu? Ja jsem totiz prakticky svuj jidelnicek nezmenila🤦🏼♀️ ovoce a zeleniny jsem jedla vzdy hafo, maso nemam rada takze toho mene (i kdyz ted se snazim ho aspon 2× v tydnu mit k obedu), a jsem proste hodne na sladky
ted navic v tehotenstvi mam casto chut na mekace 🤭 a piju teda hodne sladkeho piti (kofolu, sprite, fantu, a tyhle srajdy😃) ale to vim, ze mam vzdy pres leto, abych nezdechla 🥵 ale jinak vlastne krome vyrazeni kafe, alkoholu, syru a syroveho masa a vajec, jsem nic nezmenila, jste na tom nechtera stejne? ![]()
Tak holky, dalsi z rady se hlasi!!! jsem po 2src…..kluk je krasnej, kdybych nemela vsimaveho dr pred mesicem a Panoramu….neukazal by nic…uplne na nas “pekl” byl na stojaka, takze jsem hlavu mela pod pupikem…ma pres 20cm…330 g….je uplne ukazkovej❤️ ❤️ ❤️ fotka cumackova 3D lepsi ani nesla 😊 😊 😊
@TerkaS98 jen bych dala možná pozor na umělý sladidla v těch sladkých pitich, to v těhotenství není úplně vhodný ![]()