TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2755
20.7.23 08:01

@TerkaS98 těším se až všechny budeme mít po tom screeningu 🤗. Bylo hezké jak jsme téměř všechny měly po prvním 🤩.

Tak další zastávka 😁.

Jsem na to zvědavá jaké to bude ty první pohyby 🤩.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.7.23 08:14

@TerkaS98 jdeš jen ke svému nebo už na druhý screening? Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
20.7.23 08:27

@Kulich6 Vid dalsi takova zastavka❤️ az budeme mit vsechno po screeningu, tak se vsem ulevi, a zase se tu rozbehnou nakupovaci temata, uz to vidim😁 😍

@Blangie Anoo ke svemu, coz jsem rada, je hrozne poctivy a upovidany, tak o tom vzdy moc hezky mluvi ❤️

Kazdopadne jestli mi rekne, ze hematom tam furt je, tak uz mi normalne jebne 😂 😂 😂 🤦🏼‍♀️ ten mam pocit, ze se mnou zustane na veky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
20.7.23 08:42

Nedůvěra ke gynekoložce

Holky, už jsem to psala do lednového tématu, tak snad nevadí, že to píšu i sem. Ale furt se mi to honí hlavou. Jak jsem byla v úterý na poradně, sestra mi dala výsledky krevních testů (ty úplně první odběry) s tím, že mám všechno v normě. Ale já si pak doma všimla, že glukózu mám 5,1, což se všude uvádí jako hraniční a test by se měl opakovat. Tak jsem jí kvůli tomu volala a sestra že ne, že je to v normě (to mi napsala i do průkazky) a že i laboratoř uvádí, že je to v normě (ale oni tam měli rozpětí pro klasické testování, ne těhotenské). Všude na netu čtu, že těch 5,1 u těhotné znamená, že se má test opakovat, říkala mi to i moje známá gynekoložka. Tak jsem včera napsala mail přímo doktorce a čekám na její vyjádření, ale jsem z toho hrozně ve stresu. Samozřejmě nejlepší by byla možnost, kdyby řekla, že to sestra spletla, omluvila se mi a na ten test mě poslala znova. Ale bojím se, že se naštve, udělá ze mě blbce a obě se sestrou na mě pak budou hnusný. Jako já bych to neřešila, kdybych se dočetla, že každý doktor to dělá jinak a není to tak striktní, ale fakt všude se píše to samé, tak nevím, kde to ta sestra vzala :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
20.7.23 08:51

@frauhofman neboj, já měla první odběry 5,7 a druhé 5,3. Mám dietku dle „svého“. Ve starých tabulkách je 5,3 hranice, v nových 5,1. Cukr se ti zvětšuje i stresem, tak klídeček 😘. Na každé poradně dělá Dr. Tu moč, tam mi říká, že je vše v pořádku, že se mám držet toho co do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
20.7.23 08:54

@frauhofman
Paráda, to jsem moc ráda! Teď už budeš klidnější. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
20.7.23 09:13

@TerkaS98 tak držím zítra pěsti :hug: Já ještě musím vydržet do pondělí. Je to horší jak čekání na Ježíška. S tím kopáním dnes v noci nás vzbudil nějaký hluk venku. A nevím jestli i to malé, ale překvapilo mě jak v tu dobu bylo aktivní. Snad nečekám sovu to bych se další 3 roky nevyspala. :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
20.7.23 09:17

@Mishell498 8o tak to je sakra cenový rozdíl. Můžeš sem napsat ten e-shop taky bych mrkla? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
20.7.23 09:18

@penalda ty už máš „už“ v pondělí 🍀, je nás tu pak hodně čekatelek. Ale už každý týden, nebo téměř každý den někdo jde 🤩.
Ale jak píšeš, jak čekání na Ježíška, taky se těším 🤩. Možná v pondělí už budeš vědět zda to bude sova nebo sovák 💙 💜 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
20.7.23 09:30

@Kulich6 no taky jsem na to musela počkat jdu 21+3 a poslední termín je 21+5 aspoň tak to píšou u Apolináře v kalkulačce. ;)
S tím pohlavím měla jsem pocit, že to bude určitě kluk. A teď poslední tři týdny pořád přemýšlím jestli to přeci jen není ta holka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
20.7.23 09:32

@penalda už jsi taky možná za půlkou, to letí hrozně 🤭.
Máš doma už nějaké dítko? A máš nějakou preferenci? 💙 💜 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
20.7.23 09:45

@Kulich6 mám puberťáka (12) na táboře. ;) Chceme holčičku, ale já byla přesvědčená, že je to kluk. No a teď jsem znejistěla a jsem zmatená jak včela. Taky je mi čím dál tím víc líto, že tam se mnou nebude manžel. Nedostal dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
20.7.23 09:50

@penalda budu držet palce ať miminko je zdravé a co si přejete 💜. Tak myslím, že puberťačku a miminko mít najednou, bude to náročné 😂. Ale třeba bude slečna pomáhat a budeš mít velkou oporu 🤩.
Se mnou ani na jednom screeningu nebude partner 🥺. Taky nedostal volno. A vždy čeká doma pak až přijedeme. Ještě, že jsou alespoň ty fotky :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
20.7.23 09:59

@Kulich6 nechci být za prudilku, ale hodnota 5,7 už je nad limitem i pro netěhotnou. A držení „svojí diety“ ti je úplně k ničemu. Ona cukrovka nebolí a nemá pro maminku většinou žádné projevy, ale o to víc bohužel ubližuje miminku. Nejsem žádná fanatička a v dietě občas taky ujedu, ale nechci si potom nic vyčítat. To sledování cukrů v moči je jen silně orientační a jak mi bylo řečeno v dia poradně, odhalí většinou jen velké výkyvy.
Omlouvám se za nevyžádanou radu, ale těhotenská cukrovka opravdu není jen o tom prudit matku. A projevy pro dítě opravdu nejsou jen velká porodní váha. Ono představa té diety zní nejdřív hrozně, ale na druhou stranu vydržet cca 6 měsíců jíst podle pravidel a tím dítěti snížit šanci na zisk cukrovky v dospělosti nebo snížit riziko poruch pozornosti zní vlastně úžasně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
20.7.23 10:03

@penalda
Jasný, ale jinak jsem hledala, že jsem do google napsala polsky fusak do autosedačky sleepee a těch e-shopu to našlo více 😊

https://www.bialymotylek.pl/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky