TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1321
18.7.23 17:03

Já první kopance asi 16+4, teď v 18+1 už je to o hodně jasnější a výraznější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.7.23 17:26

Ahoj holky, vím že jste tu nedávno zmiňovaly úzkosti, které jste měly před těhu. Myslím, že @TerkaS98 to psala. Tak mám na vás dotaz, co vám na to pomáhá a jestli si tím někdo teď procházíte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.7.23 17:33

@Charlie98 Já to mám sem tam, nevím jestli to jsou vyloženě úzkosti, ale mám dny, kdy si říkám, jak to vše zvládnu, do čeho jsem se to dala, že mám na děti ještě čas a tak. Občas mám i pocity, jak vůbec to dítě zvládnu donosit, že už teď je to náročné a to nejsem ani v půlce. Mně hodně pomáhá na to nebýt sama, svěřit se, ať už příteli nebo rodině, dělat něco, co mě baví, mít prostě nějak zaměstnanou hlavu a hlavně se v tom neužírat a občas si ty pocity vyvolám i sama, tak i na to si dávám pozor. Myslím, že si tímto prochází hodně žen, ale málo se o tom mluví. Je to dar a štěstí v životě otěhotnět, porodit a vychovat dítě, ale je to hodně na psychiku náročné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
18.7.23 17:48

@Charlie98 Ano, ja jsem o tom psala, mam uzkostnou poruchu 3roky. Mne jak uz jsem hodnekrat rikala, pomohli nejvice antidepresiva. Vsechno ostatni muze pomoci chvilkove, ale dlouhodobe neresena a nelecena uzkost se jen prohlubuje, a ceka na pravou chvili, kdy te uplne semele, tak to bylo u mne. Jsem uzkostna od mala, ale pak prisel osklive prodelany covid, smrt dvou prarodicu a bylo to. Clovek by ani neveril, jak muze hlava ovlivnit telo, umi zpusobit fyzickou bolest. Takze za mne urcite radim najit psychiatra, a pripadne nasadit vhodnou lecbu. Ve chvili kdy citim ataku mi nejvice pomahaji dechova cviceni (doporucuji aplikaci Nepanikar), studena sprcha, cerstvy vzduch, a hlavne zamestnat hlavu (cimkoliv, treba si i malovat). Jinak doporucuju uplne vysadit alkohol, kafe, cokoladu, a kupodivu i grepfruity 😁 a soucitim s kazdym, kdo ma takove problemy, ale jsme silne zeny, nesmi nas zastrasit ani tohle🙏🏻 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.7.23 18:20

@klaudi587
No já právě vnímám že si to v 90% času vyvolávám sama a už se v těch úzkostných myšlenkách jenom točím. A taky myslím, že se to děje ale nemluví se o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.7.23 18:34

@TerkaS98
Mám za sebou 3 letou psychoterapii, ukončenou teď v květnu.
A necelý rok jsem měla i nějaké mírné léky, ukončeno v srpnu.
A tak rok jsem měla fakt klid, no a teď se to vrátilo ale v trochu jiné podobě, silnější a asi umocněno hormony + to že jsem od zjištění těhotenství na nemocenské (většinu času sama doma) takže hned nechci letět na léky. A s terapií asi počkám ještě, snad se to brzo srovná a zvládnu s tím pracovat sama. Kávu jsem naštěstí taky vyřadila už několik měsíců zpět. Děkuji za rady :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.7.23 18:43

@Charlie98 Zkusila bych ještě třeba si ty pocity psát. Když píšeš, že si to i vyvoláváš sama, tak si vzít papír a hned si to vše napsat. Zeptat se sama sebe, proč se to děje, proč na to myslím, pokládat si otázky a odpovídat si na ně. Někdy tak člověk dojde k důvodu, proč se to vlastně děje.
Mně i hodně pomáhá meditace, nějaká řízená na youtube, prostě jen tak vypnout a soustředit se na tu meditaci. I to dýchání je hodně důležité. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
18.7.23 19:04

@Charlie98 Ahoj, taky doporučuji aplikaci Nepanikař, ta mi pomohla, když úzkost přišla třeba v autobuse, tak taková rychlá záchrana. Mně se úzkosti projevovaly fyzicky - měla jsem pocit, že se nemůžu nadechnout, brněly mi ruce a nohy atd. Proto mi jednou kamarádky volaly i sanitku. Při další atace už jsem věděla, že je to jen v hlavě, že fakt neumírám. Je důležité si to v hlavě opakovat, že jsi v pořádku, že se ti nemůže nic stát. Když to na mě přišlo v noci, kdy jsem měla záchvaty breku, potila jsem se celou noc, sbalila jsem se a v noci jsem jela za svoji ségrou. Uklidnilo mě, že jsem věděla, že kdyby náhodou něco, tak mi pomůže. Taky mi pomohlo soustředit se na nějakou určitou činnost, zaměstnat hlavu, hodně mi pomáhalo starat se i o neteř, ta mi nedovolila se plácat ve svojich myšlenkách a pořád jsem ji musela odpovídat na její otázky. :lol: Paní doktorka mi taky předepsala Magnosolv, brala jsem ho pravidelně a když to na mě “šlo” tak jsem si vždy dala, asi to byl spíš jen placebo efekt, ale mně to pomáhalo :lol: tyhle stavy trvaly nějakou dobu, pak přestaly, ale byla jsem smířená s tím, že kdyby se to nezlepšilo, taky si nechám napsat antidepresiva. Omezovalo mě to každý den, nemohla jsem normálně fungovat, myslela jsem, že mi přeskočilo a chtěla jsem, ať jsem to “zase já” :roll: tak moc držím palce, ať je ti lépe :srdce: joo a málem bych zapomněla, na YouTube jsou i videa - meditace přímo na úzkosti, panické ataky, ty mi taky kolikrát pomohly aspoň usnout. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
18.7.23 19:11

Jinak kávu a alkohol jsem taky vysadila :palec: měla jsem pocit, že se to po tom zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
19.7.23 06:40

Holky, od včera mi strašně svědí prsa a mám je strašně suché, ma taky někdo? Čím mám mazat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
19.7.23 07:00

@Kulich6 ahoj, já mám od weledy těhotenské máslo a mažu tím každý večer břicho i prsa. Pěkně hydratuje a zároveň není moc mastné a mně teda taky moc voní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
19.7.23 07:09

@ruzulka děkuju, jdu objednat, mě přijde, že od včera mám okolo bradavek blechy 😂 a můžu si vzít cokoliv i nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
19.7.23 07:10

@Kulich6 nebo v DMku ta jejich značka tělové máslo nebo olej je dobré a levné. Taky jsem celá suchá… Je to od Alverde. Nebo normálně bambucké máslo je super, hezky se vstřebá, ne jak vazelína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
19.7.23 07:15

@Kulich6 :D Vím, že má weleda i nějaký krém přímo na bradavky, ale to bude asi spíš až při kojení. Já ho kupovala v Dm a měli tam celou řadu těch těhu produktů. Já mám konkrétně tohle. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
19.7.23 07:18

@Gabcatkoo to vypadá taky super :) ta weleda je docela drahá no. Já bych od nich chtěla pak kosmetiku na mimča, tak jsem si říkala, že to nejprve otestuju na sobě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí