Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@klaudi587 me od zacatku nemeri vubec nic krome tlaku a vahy. ![]()
Jinak k tem vaham ja jsem minus 1.5 kg. Ale ted uz se snat rozjim. Nevolnosti ustoupily.
@Kulich6 Tak všechno v pohodě (ultrazvuk, tlak, moč), ale pohlaví se neukázalo. Tak snad za čtyři týdny na druhotrimestrálním screeningu. A teda přijde mi, že tím Angelsoundem asi celou dobu poslouchám sebe, protože doktorka jezdila ultrazvukem normálně uprostřed a já to ťukání slyším nalevo 😃. Fotka z dneška taky nic moc, holt mají v Pronatalu lepší ultrazvuk.
@frauhofman tak uf, hlavně, že je v pořádku a máš to 50/50 🤗. Ale chápu, že bys to chtěla vědět
. A teď Tě čeká až ten screening?
@Kulich6 @mksv Já se na to zjištění pohlaví, tak těšila, že jsem si vůbec nepřipouštěla, že by mohlo být něco špatně. Až po cestě autobusem mě to napadlo a říkala si, hlavně ať je všechno ok. Další vyšetření bude ten screening za 4 týdny a za 5 týdnů moje doktorka (prý by mi normálně dala za 6, ale má dovolenou).
Holky, jdu mimo tema.
Chci se zeptat, s pritelem jsem uz 9 let. Bydlime spolu jen 4 roky a ja mam porad trvale bydliste u rodicu. Jenze pritel chce, aby dite, ktery se narodi melo bydliste u nej. Ale me se nechce menit trvaly pobyt uz kvuli zarizovani obcanky apod… je mozne to nechat tedy tak, ze dite bude mit trvaly pobyt teda u mych rodicu stejne jako ja? Nebo kdyz na tom bude pritel teda hodne trvat, lze udelat vyjimka, aby dite melo bydliste u otce? Diky
@frauhofman věřím Ti, kort když tady většina ví co nosí v bříšku. Ale taky se dočkáš!!! Hlavně, že je vše v pořádku a na screeningu Ti to prozradí 😁.
@Anonymní píše:
Holky, jdu mimo tema.
Chci se zeptat, s pritelem jsem uz 9 let. Bydlime spolu jen 4 roky a ja mam porad trvale bydliste u rodicu. Jenze pritel chce, aby dite, ktery se narodi melo bydliste u nej. Ale me se nechce menit trvaly pobyt uz kvuli zarizovani obcanky apod… je mozne to nechat tedy tak, ze dite bude mit trvaly pobyt teda u mych rodicu stejne jako ja? Nebo kdyz na tom bude pritel teda hodne trvat, lze udelat vyjimka, aby dite melo bydliste u otce? Diky
Bydliště může mít miminko jako otec, az se miminko narodí, vezmete rodný list, doložení vztahu k nemovitosti a pak na příslušný obecní úřad 🤗. Takže dítě bude mít trvalý jako tatínek 🤗.
Ahoj, trvalý pobyt se vždy určuje podle matky. Ale pak ho můžeš změnit po narození a nemusí mít stejné jako ty.
@frauhofman teď nevím, třeba říkám úplnou blbost, ale nemůže to mimčo tak cestovat po tom břiše? Mně minulý týden udělala doktorka ultrazvuk a říkala, že jedno mimčo je napravo a druhé nalevo a o týden později mám ve zprávě ze screeningu, že je jedno nahoře a druhé dole…
@ruzulka ano může tak cestovat. Cítím ho většinou dole. Ráno sem se probudila a břicho jsem měla úplně na levé straně až jsem se lekla co to je 😁 pak jsem ho odpoledne cítila napravo. Takže blbost to není
@Marilyn222
Taky ji teď čtu, dostala jsem ji od manžela ke Dni matek ![]()
@frauhofman
To snadno poznáš, zapni stopky a pocitej údery za minutu. Mimčo má kolem 150, je to fofr, že mám problém to počítat. Ty máš tak kolem 70, prostě poloviční rychlost než mimčo.
@TerkaTA Vyzkouším to s těma stopkama. Mně to právě pocitově přišlo rychlé.
@ruzulka Jenže já to tam slyším od toho screeningu, který byl před čtyřmi týdny. Pořád na stejném místě, nebo teď teda trochu výš, ale furt vlevo. Dneska ráno jsem si poslouchala naposled a o hodinu dvě později ho doktorka lokalizovala uprostřed. Tak mi je právě divný, že by vždycky na to poslouchání byl na stejném místě a u doktorky náhodou jinde
Ahoj holky, kdy jste začali cítit první pohyby miminka? Já jsem momentálně 17tt a zatím necítím nic a jsem z toho nervozni ![]()