Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zuzca.K teď je zase za 1kc když se koupi dvoje vitamíny pregnafolin 1 nebo 2. Jinak za těch 199 s kartičkou. Je super.
@Mera16 tak my jsme celá rodina zimní. TP mám 9.12.
Ještě k tomu připočíst oslavy Vánoc a nového roku…. KATASTROFA
![]()
Teta 3.12.
Já 13.1.
Bracha 16.1.
Mamka 26.01
@Lil90 U nás jsou všichni spíš letní, ale i tak to vychází těsně. ![]()
25. 11. mamka
26. 11. první teta
27. 11. sestřenice
28. 11. druhá teta
30. 11. přítel svátek 04. 12. druhá teta svátek a náš TP
pak v lednu jsem já, bratranec a děda.
To jen z té nejbližší rodiny a mezitím právě jak píšeš svátky.. ![]()
A je u nás spíš pravděpodobné, že se narodí o něco dřív, než později (jediná vzdálená teta přenášela, jinak všichni do jednoho šli dřív, včetně mě i mých rodičů). ![]()
@Mera16 😂 tak vy než si všichni predate dárky, tak to bude trvat 😂.
@Kulich6 Je to celkem boj.
ale v létě to je ještě horší, jsem ráda, že bude malá zimní.
furt ji opakuji, ať si vybere vlastní datum, ať se nedělí aspoň s tím. ![]()
U nás teda jen manžel narozeniny 10.12, já termín 9.12 🙈 tak si přeje aby se narodil na jeho narozeniny 😃 pak máme v listopadu manželovi bratrance a v lednu můj taťka 😃 u nás je populární září (5 narozenin, 6 svátků) takže jsem i ráda za prosinec 😃
@Lucy1708 Ta Vsetínská porodnice je fajn. Chodím tam i do ambulance a doktoři jsou zlatí, i primář. Všichni si je schválí. Jediné co, tak nevím jak sestry na novorozeneckém, tam jsem slyšela pár neg. zkušeností, ale asi je o to komunikaci všechno. 😊
My máme hodně leden, únor, podzim ale prosinec nikoho, takže budu ráda za kterýkoliv den 😁.
Ahoj holky, ja si dneska taky uziju lekarskeho kresla - ale tentokrat se to netyka mimca. Budou mi dnes, zitra a pozitri delat zuby 🫣 brouseni, cisteni, lepeni.. aaaa moje nocni mura ☠️ dnes je to na cca 8 hod. ale s pauzama nastesti.
Jinak holky taky doporucim supr knizku, co mam ted rozectenou - Deti jsou taky lidi. Je to hodne zamerene na traumata, nektera muzou byt zpusobena uz v prenatalnim obdobi. Ja se v tom teda hodne nasla, ikdyz mam skvele rodice a nikdy by mi vedome neublizili..
@Marilyn222 držím moc palce ať to máš co nejdříve ta sebou!!! 🍀 To je moje noční můra. Zubař v těhotenství. Na dentálku chodím pravidelně a už byla když jsem byla těhotná, ale ten zubař. I když mi nejvíc vadí ta cesta 😂. Mám ho na náměstí Republiky v Praze.
Jinak jak jsem kvuli tomu vcera jela do Prahy, tak jsem poprve pouzila tento tehotensky pas a musim rict, ze fakt dobry (mam auto, ktere ty pasy vzdycky automaticky dotahuje, takze mi po chvili vzdycky neprijemne tlacil na brisko). Poridila jsem tenhle nejlevnejsi na Alze a za me bohate staci ![]()
@Marilyn222 jee, já pás používám od víkendu a musím říct, že úžasný 🤩. Fakt ty auta jak mají to dotahování pádu, tak mi to už bylo dost nepříjemný a pak vždy pichlo, když jsem vystupovala.
Pás je skvělý!!! Zatím nejlepší věc co jsem si v těhotenství koupila!
@Kulich6 diky 😰 to mas kousek ode me, ja jsem ve Slovaci na Prikope, z Plzne coby kamenem dohodil a zbytek dosel
dali mi anestezii, ale tehotenskou a v mensi davce, takze jsem to brouseni hodne citila 😰 ted mam 2 hodky pauzu, tak jsem se sla spravit dortikem. Ja to bohuzel odkladala tak dlouho, az jsem stihla otehotnet.. mam kazy pod staryma plombama jeste ze zakladky, vlastni zuby obrouseny ze skripani v noci, nejaky ten zanet a v tehotenstvi by se mi to jen zhorsilo.. a hlavne pak s malym ditetem si tezko najdu 3 dny kdy nebudu moct fungovat. Zuby pitomy, jeste tolik penez to stoji 😤
@Marilyn222 já odkládala takhle korunku co mám od 16 let, nesedí a myslím, že pod ní bude kaz, ale prostě se mi nechtělo v lednu 5× do Prahy 🙄 (sundání, otisk, léčba, nadání). Tak jsem si říkala, že na podzim a bum taky jsem to nestihla.
Ale budeš to mít hotové a budeš kočka 🐱!
Vždy říkám, že zuby by měly být 3×, to by akorát vydrželo do konce života 😂. 2× je málo.
Jen si dej odměnu! Zasloužíš si to a chlapeček 💙 pak bude spinkat 😘.