Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ruzulka Jezis to je pecka, moc gratuluju, mam z Tebe/Vas opravdu velkou radost❤️ 😍!!
@Veru.veruse
Já jsem měla porod deset dní před termínem, nevím, co je pravdy na tom, že další porod bude taky před termínem, ale je fakt, že v naší rodině rodily všechny ženy před termínem (Já jsem se narodila ve 34. týdnu, mamka ve 33. týdnu…), takže že bych přenášela neočekávám. ![]()
Ahojky, já měla dneska kontrolu, dokonce mi dělala dr. i rychlo utz, vše v pořádku a další kontrolu mám 8.8.. Na 2. screening zatím nejsem objednaná a dr. mi ani nic neříkala, dneska jsem 18+2 tak jsem z toho trošku zmatená
. No snad mi teda ten 2.screening udělá ona a nebudu se muset nikam narychlo objednávat.
Jinak jsem zatím nepřibrala, stojím na váze, ale já jsem ráda, mám dost nadváhu, tak se modlím, abych moc neztloustla.
Holky já se chci zeptat, jestli máte v těhotenské průkazce napsané taky hodnoty měření pánve? Mně doktor pánev měřil úplně na začátku těhu a zapisoval si to tam. Prý se to už moc nedělá, co mi říkala jedna PA, tak se chci zeptat, jestli to Vám ji doktor měřil nebo ne.
@Rezi06 mám méně než před otěhotněním.. za měsíc jsem zhubla 1.5kg
![]()
@Banila to je na pytel. Chudák malej, chápu rodiče, že to mysleli dobře, ale tohle je nebezpečné.
@TerkaS98 nešlo by napsat jen, komu mají podávat informace, tím pádem by o tobě neměla nic zjistit. Ale jak to teď funguje netuším. Já teda všem v okolí řekla, že je v porodnici nechci, že až budeme doma, tak jsou vítáni, ale dřív určitě ne
A ukončuji spamovani
na kontrole vše ok, -1.5kg za měsíc, takže mám méně než v 10tt
, malá v poradku a kontrolu mám 10.8. Byla jsem moc rychlá, protože 2.screening dělá dr u sebe, ale říkal, že když to mám spojené s kardio, tak je to jedině dobře.
Mě je 29 a 3 měsíce a přibrala jsem 7kg dnes jsem 16+5 a připadam si teda obrovská, hlavně mi vyrostlo teď za týden břicho dost 😂
Jinak já mam termín 27.12. a tchýně má 27.12. narozeniny, moje mamka 15.12. Ale je mi uplně jedno kdy to bude 😂 hlavně to ani na mě nezáleží 😂 v pátek mám kontrolu tak snad mi řeknou pohlaví na víc než 60% 😂 třeba se mi ta kolonka v tabulce taky zarůžoví😂
@klaudi587 mě od začátku píší malá pánev tak jsem se na to ptala doktora a ten mi jí přeměřil a řikal, že je menší, ale zkusil by rodit. Prý bych měla rodit dítě do 4kg, aby byla jistota, že projde bez problémů. Ale v průběhu těhotenství se může pánev zvětšit tak uvidíme 😊
@TerkaTA právě taky s tím raději počítám. První syn 3 týdny dopředu, druhý syn 2 týdny dopředu. Takže počítám že to bude i teď dřív. Chci se právě zeptat na to doktora jak to je, co je na tom pravdy 😁 😁.. poslední me těhotenství a já si přijdu na spadnutí jak před porodem 🤣 ale tu vymodlenou holčičku si ráda vytrpim 😁
A měli jste nějaké důvody k předčasnému porodu? Nebo to prostě přišlo? Já měla mít předčasný CS díky mému srdíčku abych to zvládla ale nakonec to přišlo ještě mnohem dříve 😁
@klaudi587 Mne panev a obvod bricha meri od zacatku tehu na kazde kontrole, ale kazdy doktor to ma asi jinak ![]()
@Rosiga Dekuju, no mozna jo, ze by to stacilo. Ja jsem zrovna rikala, ze doufam, ze vsichni pochopi, ze budeme chtit dodrzet sestinedeli, jeste kdyz jsou v prosinci chripky a jine bacily. Treba u nasich presne vim, ze kdyby se jen malinko necitili dobre, nenapadlo by je za mnou jit, ale u ostatnich si tim jista nejsem🙄 nejvic se mi ted libila sestrenka co nas zvala na navstevu, a pak z ni vylezlo ze maji deti sedmou nemoc. Tak ze me vypadlo jestli je normalni kdyz zve tehuli, a prej jsem moc precitlivela😂 😂 😂