Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kajiii434 Tak nevolnost nezavidim….i me se vraci ranni a vecerni….ale u me skvele funguje ji zajist…..takze ty nepribrane kg zavidim….ja se radsi nevazim….🤦🏽♀️
@frauhofman Ja jsem to teda nikdy neresila, s kockami ziju od malicka, a kolikrat jsme zachranovali opravdu prasiva kotatka, takze uz bych to musela mit😁 jedine co, tak zacal manzel misto me vyklizet zachodky, a kdyz se mazlim s venkovnima kockama, tak si umeju vzdy ruce. Ale doma ty nase kocicky co nechodi ven vubec neresim 🙏🏻 😁
@katka-365 Taky jsem si to rikala, ale zase bych se bala, kdyby byla nejaka velka vlna, aby mi pustili vubec toho manzela😁 🙈 a co se tyce tchyne, ona ma proste vychlastany mozek, a hodne veci ji nedojde. Pred 5ti lety jsme ji odrizli, a stejne se nam snazi ublizovat a vetrit se nam do zivota.. no to je na delsi vypraveni 😁 🤦🏼♀️
@Veru.veruse : Mám za sebou jeden porod, kdy to od 34tt vypadalo na předčasný porod. Nakonec jsem rodila 39+6tt. Kamarádka rodila první dítko předčasně ve 27tt a druhé ve 39tt, takže jeden dřívější porod neurčuje, že takové budou všechny. ![]()
@TerkaS98 ale myslím, že by šlo říct, že si nepřejes návštěvy krom manžela…nakonec nebudeš tam mesic, jen 3-5dni
ale chápu, někdy lidi proste mozek nepoužívají.. me vytacelo i to, že mi tchyně volala do porodnice, nezvedala jsem ji to, absolutně jsem neměla energii po porodu a uz vůbec ne na ni náladu…co bychom asi tak mohli v porodnici celý den dělat, že jo 🙃 🤯 🔫
@Kajiii434 to jsi mě trošičku uklidnila ☺️ kluci měli sice vždy 3kg a vše vpohode. Ale ta predstava že bych rodila ještě mnohem dřív.🫣. Malý měl novorozeneckou žloutenku která nechtěla zmizet takže sme i tak leželi 2tydny v nemocnici ☺️
@Kajiii434 dekuju za podporu
. Už opravdu nevím, co mám s rodicema dělat
. Oni stále říkají, jak se těší, jak budou s oběma vnoucatama jezdit na výlety a brát si je na víkendy, ale segra už tam malého rozhodne samotného nenechá a já také ne. Fakt nevím, jak jim už vysvětlit, ze něco nemají dělat, když oni všechno myslí dobre a chtějí jim jen přilepšit
. A tady jde o zdraví, ale mne proste vadí i věci okolo, ze segra jim řekne, aby mu nedávali bonbóny, ze na to není vůbec zvyklej a oni mu hned cpou Hariba, ze musí vnouče přece rozmazlovat
.
@Veru.veruse
Na Vsetíně, mám to 10 minut od domu 😀 ale prohrávala jsem se s myšlenkou, že bych rodila v Ostravě 😀Ale s praktických důvodů volím tady naši porodnici 🙂
@Lucy1708 to chápu. 😁 Jsem si říkala právě, že by jsi byla odvážná tak daleko jet rodit 😁 😁. Jezdím co druhý týden na Bystřičku z Ostravy. Máme tam rodinu. A nejkratší čas byl 45minut svižnější jízdou 😁.. Tetička si dá vždy ráda s mým manželem nějakou tu pulecku jak přijedeme tak vždy řídím já. 😁 Beru to vždy přes Valmez, Nový Jičín, Mošnov a Ostrava. Po dálnici mi to přijde ještě delší 😁
@Veru.veruse to by mě taky zajímalo, protože jsem rodila týden před termínem. Prý se to u druhého opakuje, tak uvidíme 🙈
@Lusi123 chci se právě zeptat doktora na to abych byla popřípadě připravena 😁 ráda nechávám věci na poslední chvíli. Budu muset resit i hlídání tak aby popřípadě věděli že to může přijít i dříve 😁
A byla jsi taky celou dobu vpohode? Nic ti nehrozilo?
@Banila tohle by mě tedy neskutečne vytocilo 🫣 ještě když se jedna o alergii na jídlo. Jako kdyby měl chudák malý alergii na ořechy, tak mu taky daji něco s oriskama, třeba jen malinko, protože na to měl chuť?! Jezis to je tak bezohledný!!! Vůbec se ti nedivím, ze by ses bála jim své miminko svěřit. To, že to mysli “dobre” je sice pekne, ale především mu spis ublizuji. To ze mu vyskočila vyrážka je jeste ten lepší případ. Kdyby začal zvracet a měl prujmy zajímalo by mě, jestli by je to probralo. Já sama mám alergii na určitě potraviny a jsem vděčná, ze to malá nemá. Teď budu trnout, aby to nezdedila ta v brisku.
@Rezi06
Já v prvním trimestru zhubla 3kg a teď jsem na svojí váze +- 0,5kg a je mi za 3 týdny 25 ![]()
@Veru.veruse taky budu muset řešit hlídání…u nás to bude 50:50 jestli bude vůbec manžel u porodu. Má služby a takhle na poslední chvíli si je měnit nemůže. Ale starší dcerku snad pohlídají sousedi. Máme skvěle vztahy. A k porodu by se mnou prý když tak šla kamarádka. Nebo to zvládnu sama, když manžel nebude moct. Uvidíme 😃
A jak ses ptala, tak mi nic nebylo. Jen jsem ten den už moc nejedla. Neměla jsem hlad. Asi předzvěst porodu 🙂
@Lusi123 tak ještě že máte super sousedy ☺️ mladší co má 4 roky byl na hlídání zatím jen jednou a to ještě sem ho uspala večer u tchýně a pak odešla a v 8 ráno zase přišla. Takže se celkem i bojím, že to bude s kravalem. Hlídání bude u tchýně která chodí do práce takže bude muset z práce dojet kdyby náhodou. Je super mít aspoň někoho kdo půjde s tebou místo manžela. ☺️
Já ani nevím zda jsem jedla nebo ne.
Pila si ke konci těhotenství nějaké čaje? A třeba dala sis na konci červené víno?