Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ruzulka od weledy mám na mimco vyzkoušeny olej (pak jsem přešla na jiný) ale úžasná je ta jejich měsíčková koupel pro miminka. Jinak si myslím, že člověk platí hlavně za značku. Ale to chce pozkouset ![]()
Dekuju, zastavím se tedy v DM a vůně rozhodne 🤭.
A kosmetiku pro miminko máte nějakou vybranou? Přemýšlela jsem, že tu už můžu koupit, že se nezkazí 🤗. Nemám ráda moc voňavé, používám vše bez příchutě 😁
@Kulich6 ja teda na malyho používala co nejmíň, myli jsme jen ve vodě, a mazání jsme mandlovým olejickem taky z DM, ta jejich značka, krásně jemně voní, nic silenyho a seděl synovi.
a na zadek bepanthen, jinak jsem nic nepouzivala.
@Kulich6 dobre ranko, ja se nyni mazu na doporuceni olejickem Aviril s azulenem urcenym pro deti
Je velmi prijemny, neparfemovany a cena oproti Welede je opravdu legrační
Hodně maminek mi říkalo, že ho používají pak i na miminko. Tak nevím, ale mě teď vyhovuje ![]()
@Kulich6 na malou budu používat Aviril. Nádherně mi voní, prostě tak čistě miminkovsky. Na koupání nic jen čistá voda.
Hplky dotaz… jsem 17 tt a od 15 tt citim pohyby… no, pohyby, jsou to takove ty prvotni, takove spis vlneni, zadne kopance. No ale vzdycky jen vecer kolem 10-11, a jen se prevali ze dvakrat a to je vse. Intenzita se od toho 15 tt nestupnuje. Jak casto citite sve broucky vy? Zacinam nad tim dumat a mam z toho bkbej pocit. Ale zitra jdu na kontrolu, tak doufam, ze bide vse v poradku.
Ahojky holky jdu též s krásnou storkou z porodu. Dneska v noci mi volal švagr, že švagrová rodí byli jsme domluvený že jim pohlídam syna (1,5roku) v 1:42 volal v 1:53 jsem byla u něj, švagrovou už do porodnice vezl odpoledne měl to za ní autem 35minut samozřejmě tam byl za 20 minut přišel za ní na pokoj a vyšla ze záchoda a kontrakce bum praskla voda a řiká já se nemůžu hnout já cítim hlavičku, tak že jí prohlídne sestřička tak jí položili 2× zatlačila a malá na světě, řikala že přeje všem takový porod, že to bylo skvělý! 😍 Má dcerku Lilianku 😊
@miskuet já jsem takhle brzy jako ty necítila pohyby vůbec
při kontrole v 18tt jsem to Dr říkala a ona mi odpověděla, že je opravdu brzy. Zvlášť pro prvorodičku. Že má zkušenost, že většina žen to s určitostí dokáže říct až zhruba od 22tt a ať se tím vůbec nestresuju nebo netrápim. Důležité je, že zítra bude na kontrole všechno v pořádku a ty se můžeš těšit, že častější pohyby brzy přijdou ![]()
Já jsem nyní 21+4 a některé dny se tam malý docela intenzivně vrtí, nejsou to vyloženě kopance, ale takové popichování
Naopak některé dny, teď jak byla ta vedra jsem ho cítila max. 1krát za den a to pozdě večer.
Jinak holky, dnes jsem byla na běžné kontrole a všechno se zdá být v pořádku. Malej tam ležel zadkem nahoru a měl leháro
Jsem už objednaná na test na těhotenskou cukrovku cca v půlce srpna, tak jsem zvědavá… Holky, letí to neskutečně, když si vzpomenu, že je to chvilku co jsme si tu sdílely těhotenské testy a duchy na nich ![]()
@Zuzca.K ta je krásná 💜 💜 💜 ať se daří Liliance a mamince 😘.
Já už se tak těším na ty naše miminka 🤩.
@miskuet Já myslím, že je to úplně v pohodě uvidíš zítra jak se tam bude mrskat. ![]()
@needtobreathe přesně neskutečně to letí 🤩, ale popravdě, jsem ráda, že už jsme tam kde jsme, ten začátek byl hodně stresující, teda alespoň pro mě. Pořád se stěhují zda vše bude ok, ale už to není 24 hodin 🤗.
Jinak jsem dnes v práci počítala, že už do práce půjdu max. 84× ale vím, že nějaké dny nepřijdu, tak ještě méně, ale je to mazec.
Jsem na nás pyšná 😂.
Já jsem aktuálně 19+4 a pohyby cítím už cca nějaký týden víc? Ale už jsou fakt intenzivní a jsou i vidět přes bříško. A to jsem prvorodička. Ale do té doby jsem vážně skoro nic necítila. Spis jsem to nedokázala identifikovat. Určitě bych se nestresovala s tím že už je někdo cítí v 15tt a někdo až po 20tt.. budeš mít třeba spinkavejší miminko😁 ❤️ což já o té naší holce zatím říct nemůžu.. 😂 už máme pravidelné časy kdy je vzhůru, tak snad to bude dodržovat i po narození 😁
Stejně jsem z toho pořád „vydřená“ jak jako to mini miminko může být takhle volně v bříšku a skotačit. Prostě se tam dopékat a tvořit.
Vždy když vidím UZ tak je zvláštní, že je v bříšku, pohoda a já nic necítím. Těším se na to 💚.
Já jsem dnes 17+4, placenta na zadní straně a necítím nic. Prďola bude asi kliďas po mamince. Já ho tam úplně vidím, ruky za hlavou, nohu přes nohu a pohodička ![]()