Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veru.veruse : Začala jsem 5. měsíc (jsem 18+3tt) a jsem cca. 2-3 kg pod váhou před těhotenstvím. Stále pokračuju s nevolnostmi… ![]()
Holky “ tlustosky” hlasim se do prednich rad…aktualne mam 102…jako nez jsem zacala tehotnet tak 76 ( moje prijemna vaha), ale moc tehotenstvi ( kde me bylo vzdy blbe snad od otehotneni) moc nervu, noc podpurnych hormonu…a hlavne zakaz od meho manzela ze zadna dieta…..v mezicase….a mam to tady. Ted po te prekrocene magicke stovce a teda hlavne po prekroceni 20 tydne, kdy ( holky tukam kolem sebe na vsechno) mam jen cca 2× do tydne zachvev vlciho hladu, se soufl stavem a pachuti v puse) vazit me zacali ve 3m start na 98 kg, takze za 2 mesice nenapadne 5 kg….no a ted holky druhy den lovim jak lze zdrave hubnout v tehotenstvi…, nez mi to pokazi muj soufl stop stav, kdy snim cokoli co mi udela dobre. Protoze holky…..50 kg uz nezhubnu a co ta kuze navic. Nemluve o tom, ze muj muz je stejne vazici vysekany svalovec. Ja ziju s touhle tlustobou 3 roky a ziju v ni tezce. Resi to nektera?
Jinak s pohybem jsem aktualne uplne v haji, vzdycky jsem hodne chodila….ted pri kazdem kroku citim neprijemne bedra, kriz a sponu….prelezu pres obchodak a vecer se ani nezvednu bolesti…..
Příspěvek upraven 22.07.23 v 12:40
@Rosiga přesně, až to půjde, tak půjdu do toho taky 🤗. A přiznám se, že se těším, že budu chodit na procházky 🤩. Prostě bude hezky, jaro a prostě půjdu. Na to se strašně těším. Tím, že bydlíme uprostřed lesů a u řeky, tak mám nekonečno možnosti 🤩.
Můj cíl byl vždy 62 kg, měla jsem jeden rok a cítila se famózně. Většinou pak 68, pak jsem nabrala hormonama kvůli otěhotnění.
@TerkaTA : Soucítím.
My jsme měli eliminační dietu. Při nejhorší dietě jsme měli vynechaných přes 35 potravin. To ta váha letěla domů, ani nevím jak… My teda bojujeme ještě dál, protože mrňousovi stále několik alergenů zůstává a nedaří se je zavést…
@Lucciang hubni az bude chlapeček na světě 💙. Byla bych moc opatrná. Jasný, žádný přejídání a jen o něco víc než normálně, ale mě že začátku říkala Dr. Že to navíc je třeba 1 - 2 jablka.
Takže žádné dietnění, tak jako společně dojdeme do „cíle“ tak pak budeme společně hubnout 😘.
Já se cítím taky hrozně, nesvlékám se před kýmkoliv za světla (ani před chlapem), stydím se. Pořád chodím zahalená a když jsem se fotila, tak jsem si říkala, že už na tu fotku se nikdy nepodívám.
Koupila šaty a vypadám jak Dorota Máchalová, takže nevím co budu nosit pak 😂.
Hmm a nebo jsme si domů koupili vždy blbý zrcadla a ukazují hnusy 😂
Já jsem rozhodnutá, že na OGTT opět nepůjdu. Jednak stále zvracím i několikrát denně, takže by to nejspíš moc průkazné nebylo, druhak je mi ze sladkého zle. Navíc mám glykémii opakovaně hlídanou, ale kvůli opačnému extrému. Většinou se pohybuju v hodnotách kolem 3,5 a někdy méně. Spolu s nízkým tlakem je to kolikrát jak kolotoč nebo na horské dráze. ![]()
S jídlem na tom, dle mého názoru, také nejsem tak zle. Většina jídelníčku je zelenina, ovoce, bílý jogurt, domácí chleba s máslem a šunkou apod. Mám celiakii, takže nějaké kupované pišingry nebo sladké nehrozí. Pokud něco chci, musím si to upéct, což nebývá tak často.
Je tu ještě někdo, kdo na test nepůjde?
@Kulich6 mě to chození nikdy moc nebralo
já mám raději posilování než kardio, ale tak těch 10tisic kroků tady nachodim, i kdybych nechtěla
musíme pak udělat nějakou uzavřenou, fotky svýho tlustyho břicha na hubnutí tady moc dávat veřejně nechci ![]()
@Lucciang
nehubnu, cíleně určitě ne. Prostě si jedu to svoje jako před ztloustnutim. Snídaně v 8 (vstávám o půl 7), oběd kolem 11, svačina kolem 3-4 ale to mám jen okurkový salát a nebo ovozel a večeře kolem 6-7. Bohužel snídaně už není bilej jogurt, protože z toho je mi soufl, takže krajíc chleba, šunka, sýr, zelenina.. oběd mám jak kdy - někdy salát, sýr na pánev/camembert v troubě a rozpeceny kousek bagety, svačina podle hladu ovoce nebo zelenina a na večeři dělám plnohodnotné jídlo, protože to se sejdeme u stolu a jíme. Kluci mají přílohu a maso, a já většinou méně přílohy, maso a okurkový salát. Na něm poslední 2 měsíce ujizdim
@Lucciang s tím pohybem to znám. Co jsem těhotná mám Lenoru jak blázen. Vyjdu schody do prvního patra a už funim a bolí mě všechno. Všude jen autem a co nejblíže ke všemu. Doma se dokopavam i k úklidu. Teď sem měla lepší období kdy týden sem měla potřebu vse uklízet a třídit. Potřebovala bych taky radu jak na to se rozhýbat a trochu se sebou něco dělat.
váhu mám na svou výšku si myslím dobrou, ale ty tuky, Celulitida atd je horší a horší. Myslím, že mi mizí svalovina ve velkým a místo toho je tuk. 🤷
@Kajiii434 to je neuvěřitelné, jak Tě to drží dlouho. Snad už to bude ustupovat 🥺 🙏.
Já řešila úplně druhý „problém“ ani jednou mi nebylo zle a ani jednou jsem nezvracela. Ale pak jsem se zas bála jestli je vše ok.
@Kulich6 No ja vim, ze lepsi je po, ale to taky muzu byt na 120 kilech….a to uz ted psychicky nedavam ….a rozhodne mam co spalovat na energii pro nas dva 😊 to co me ted ceka do prosince 🤦🏽♀️ tak jak jsem psala zacinam vynechavat podpurne zbytecne veci, kdyz to jde a je mi dobre…at pak hubnu min….doted nic moc delat neslo….ale tak jak tak, tesim se na hubnuti v novem roce….a ted jeste pogooglim….
@Veru.veruse no a to je slovo do pranice…..
holky ostatni, cvicite? A kdyz ano tak co? Jak je mi konecne mnohem lip i bych zacala….staci protahovani ….neco lehkeho, pro dobry pocit, protoze jsem vecer dolamana jak cikansky hracky a to nedelam nic….a bohuzel moje oblibene prochazky jsou utrpenim od prvniho kroku az po ten posledni…a vecer za to prijde trest…( zase si rikam jestli to neprekonat, ze porad jsou to svaly, ale co jsem tehotna, tak svoje telo proste nepoznavam ) obavam se ze mam ted do konce leta posledni moznost, jak se dat trochu dokupy…..pak uz se jako verlyba tezko hejbnu….
@Veru.veruse Mam 178cm, vlastne az ted jsem se konecne dostala s BMI do normy 😁 jinak po porodu bych se chtela dostat na tech 60-65kg, citim se tak lip, nez kdyz jsem mela kolem 50kg🙏🏻 mym cilem je, abych po porodu nemusela menit satnik, to je takova mantra 😁 🤌🏼
Jinak strie mam uz ted, vlastne uz od puberty, mam je na stehnech a zadku, a pocitam i s briskem, uz se mi delaji i na prsou🙄 a i kdyz se mazu pravidelne, doktor rikal, ze kdyz k tomu ma kuze vlohy, tak ani namaceni v oleji nepomuze, takze jsem s tim smirena a v klidu😁 🤭