Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem pro uzavřenou skupinku. Taky sdílím celkem dost věci i o rodině a stěžují si 😁 nerada bych aby náhodou někdo to četl a pak se to dozvěděl necitlivým způsobem nebo od někoho 😁 a celkově vše. Dost lidí ještě neví že jsem těhotná atd.
K tomu pohybu… lítám za dcerou… kolikrát jdu z obchodu na jedné ruce dítě, v druhé tašky… dcera má dvacet měsíců, takže zvedání je za ten den plno. Teď v létě chodíme na koupáky, takže plavu. Když neplaveme, tak chodíme dvakrát denně ven, takže procházky… A bude to tak až do porodu, dcera mě odpočívat nenechá.
Jinak když jsem čekala dceru, tak jsem ještě v osmým měsíci lítala po Beskydech a potom jsem za to, že jsem se hýbala a měla trošku kondici byla ráda.
![]()
@TerkaTA já tak jedla i před otěhotněním, když jsme dostavěli
uvidím, utáhla jsem kalhoty, tak jsem zvědavá za týden
jestli budu utahovat nebo povolovat
@Lucciang já to chápu.. měsíc jsem byla jen o vodě a okurkovem salátu, protože nic jiného jsem nemohla
možná i podvědomě se snažím vyhýbat jídlům, co mi dělají zle, což je sladké - dorty, zákusky, koláčky
naopak jsem ráda, že grilovaná zelenina projde u malé bez problémů
Ale když to prezenu s tím hořkým a kyselým, tak je mi zase zle a nepomůže absolutně nic..
Ahoj holky, je na čase se představit. Čtu Vás tady už dlouho, ale vzhledem k situaci jsem tu nechtěla přispívat neradostnými příspěvky. Teď už snad mohu říct že to bude v rámci možností dobré.
Jsem cca 17+2 a dle ultrazvuku čekáme kluka. Mám teď cca 2kg plus - 66kg. TP 27.12.
Je to trochu překvapení. Mám už doma jednoho sedmiletého raubíře, který se podařil po letech neúspěchů, a tak jsem ani nečekala že ještě někdy otěhotním. Je mi 43.
Kočárek mám Roan Marita. Výbavu naštěstí nemusím řešit, protože jsem vše schovávala pro mého bráchu. Byla jsem rychlejší ![]()
Děkuji že jsem Vás tu mohla číst, v těžkých chvílích mi to pomáhalo.
Jana
@janinna21 Ahoj, vítáme tě u nás 🥳 :smiling_face_with3_hearts:
@marcela628 Tak dej prosim vedet co se cvici, nebo cemu se spis vyhnout, treba to pujde popsat 😊 diky
@Rosiga Ty jak je to proste cely jinak, vid? Ja treba milovnik peciva….to jsem se vzdy hlidala, pecu doma z kvasku 100pro zitnej chleb….a ted …dve sousta kyselo v puse, blbe od zaludku, paleni zahy…..ja zas mam ulet na rajcatech….i kdyz je to vcelku alergen, tak ty muzu po kilech…a pritom jsou sladkokysely… jJonak jako ty…mam to komplet po cemkoli sladkym, takze ti taky uplne rozumim!!! Ale takhle …..zmrzlina mi nevadi, naopak. Snazila jsem se oblbnou tohle ledem, mrazenym ovocem….a houbelec, je to kombinace teploty a tuku….takze pekne zmrzka smetanova a to ti je mi pak dobre 😊 😊 😊 😊
@Lucciang smetanová u mě vůbec
musím jen vodovou z lidlu - je podobná calipu
jako absolutně to pro mě teda není nejhezčí období
už aby byla malá na světě a tělo se vrátilo do původního stavu
a já si zas s chutí dala bílý jogurt s ovocem, musli a arašídovým maslem
![]()
A co třeba zkusit rozmixovat mražený ovoce s trochou mléka 🤤 🤤 🤤 a udělat si hustější koktejl na lžičku
A nejde uzamknout i tato skupinka, aby se nemusela zakladat nova? Koukala jsem, ze ji zalozila @Liliana87 tak by ji mohla prepnout na soukromou, ale samozrejmne nevim jestli to jde 🙈 jinak jsem taky pro uzamceni, zachvilku budeme sdilet fotky miminek, tak at nam nekoluji na internetu🙏🏻
Jiank skupinku umim zalozit, tak spis dejte vedet jestli je o to zajem, klidne ji udelam❤️
Příspěvek upraven 22.07.23 v 16:12
@TerkaTA : Mrňous už má přes 3,5 roku, takže už je to jen minimum oproti tomu, co to bylo. Ale z toho základního stále nesmí: lepek (ani deproteinovaný pšeničný škrob nebo oves), sóju (ani sójový lecitin), lilek, fenykl, potraviny bohaté na histamin (např. paprika, rajče)… Před měsícem se nám konečně povedlo zavést vejce. ![]()
@TerkaS98 Hmmmm dlouho tady nebyla….jsem ted koukla…
Klidne skupinu annnoooo
@TerkaS98 : Já bych určitě o soukromou skupinu zájem měla.
Chtěla jsem sem dát fotku z ultrazvuku nebo i rostoucí bříško, ale veřejně se mi to opravdu nechce…
I ja jsem pro soukromou, ikdyz by bylo lepsi zesoukromnit primo tuhle, pokud by to slo. Uz tak jsme se tu dotkli docela dosti citlivych temat.. ![]()