Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kulich6 ahoj, já mám za sebou vcerejsek jako první den s celodenní nevolnosti a to bylo 6+0 tak ucvidim zda to bude pokračovat nebo to byla výjimka. Ale opět jsem se utvrdila v tom ze je potřeba to prejist a pak je lip.
@Banila Teda tak to se ti nedivim, ze si z toho spatne, opravdu doktorka na svem miste 🥵 ja mam podobnou zkusenost, kdyz mi nasli cystu.. od te doby jsem k me doktorce nepachla a presla jsem hned jinam. Stejne ampatickou doktorku jsme pak zazili na onkologii, kdyz nam umirala babicka. Ale jak pises, v tu chvili si v takovym soku, ze nereknes ani ň 🙄
@RenataS88 Drzim palce❤️ ja byla 6+3 kdyz jsem slysela srdicko, tak snad prijdes stejne nadsena jako tehdy ja😍 ✊🏻
@Kulich6 ja jsem dneska zacala 9tt a rekla bych, ze invenzivne se mne nevolnosti drzi treba 3tydny 🤢
@TerkaS98 @mksv děkuji, já právě, že ani jednou mi nebylo zatím blbě, tak zase plaším
. Jak jste říkaly, pokud jsou příznaky je to dobrý 🤗
@Kulich6 To nemusi vubec nic znamenat, mamca zrovna rikala, ze se mnou ji bylo vyborne, ani nevedela, ze je tehotna, kdyby ji nerostlo brisko, ale se segrou, ze se problila od pozitivniho testu az k porodu🤢 kazdy tehotenstvi je uplne jiny, a nevolnosti nejsou podminkou, jediny priznak co by jsme mely mit vsechny spolecny je vynechana ms😁 ❤️
@TerkaS98
děkuji. Jo, asi 6 pozitivních testu a prý to nejsou jak na covid, že ty těhotenský jsou fakt pravdivý
Podbříšek mě pořád lehce poboliva a prsa bych si nejradši sundala
. Včera jsem si na něj trochu lehla a myslela jsem, že se zblázním
.
@Kulich6 ty prsa jsou peklo! 🙈 v podprsence je to ještě únosné, ale jak ji sundam, děs. Manžel nadšen, já méně 😃
Jinak holky já musím zatukat, ale od vcerejska je mi daleko lépe. Snad ty nevolnosti byly i od střevních problému, které se taky lepší :smiling_face_with3_hearts: jinak já v pátek na odběry a příští čtvrtek na další kontrolu. Těším se ❤️
@Kulich6 hele mě v těhotenství se synem taky nebylo nějak extra zle. Občas jsem po ránu zvracela když jsem se včas nenasnidala ( do urcite doby po probuzení) a jinak mi že začátku nebylo nic. Teď bych podle ms měla být 7+1 ale spíš to bude mladší pokud se mimi vyvyji to se dozvím zítra. A cca od 4-5tt mi bylo občas zle (většinou nevolnost obden ) a teď cca týden jsou fakt nevolnosti intenzivní, že ráno zvracim několikrát ať si hned po probuzení něco zobnu nebo ne. ( Ale může hrát roli i to že mam nějakou virózu, kdy mám rýmu, kašlu jsem zahlenena, ale bez teplot, tak snad to nijak neohrozí mimi)V autě mi je zle od cca toho 5+něco jízdy jsou pro mě za trest a to mě čeká cesta za rodinama přes půl republiky.
Holky neberete některá estrofem sice doktorce věřím ale v letáku je že ho nesmí těhotné tak nevím co si o tom myslet asi by mi doktora jenom tak něco nedala ale stejně se cítím blbě
Já už si včera musela jít koupit větší nabrala jsem asi 10 kg, ale i tak. Měla jsem 80E a teď 90D. To jsem teprve na konci 2. Měsíce.
Spousta oblečení mám vyhrnute protože se mi tam ty prsa nevejdou. Trička co jsem měla na boky mám teď sotva do pasu.
@lovean Já ho beru je to estrogen v tabletách.
Měla jsem řízený ket
@penalda takže ho bereš teď v těhotenství? Já jenom že je tam napsané že je to jenom pro ženy po přechodu ze se to v těhotenství nemá užívat proto mě to zarazilo
@lovean musím ho brát asi do 12. TT spolu s progesteronem jinak bych potratila. Začala jsem ho brát 2. Den cyklu aby se můj cyklus nerozjel a pak 5 dní před transferem ještě progesteron. Vlastně se u mě nastartoval jakoby umělý přechod. A moje tělo teď tyhle hormony nevytváří. ![]()
Asi máš estrogenu málo tak ti ho přidala. ![]()
@penalda dostala jsem k němu taky i progesteron prý aby se miminko udrželo ale já teda žádný problémy nemám teď jenom malinký hematom ale to jde vidět jenom na ultrazvuku já nekrvacim nic
Ahoj holky,
tak z celodenních nevolností se včera stalo i zvracení. Nějaké dny jsou horší a nějaké lepší. Asi záleží i jak se vyspím, jak to pak tělo zvládá. Ráno si dávám piškoty ještě než vstanu z postele a přes den se snažím přežívat.
Nakonec jsem byla na kontrole už dneska a nejlepší zprávy ❤️ Rozdíl pár dnů a embryjko i se srdíčkem se v tom prázdné váčku objevilo 😍
Dle MS dnes 7+1, dle ultrazvuku 6+5.
@lovean tak to bude kvůli tomu buď ráda, že nad tím nemávne rukou. ![]()