Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Holula koupila jsem si bezkofeinové kapsle do Nespresso
ale moc na to chuť nemám. Před těhu jsem pila 2-3 kávy denně
@Holula já si dávám tak 1× denně rozpustné. Ale už mám koupené Caro, tak na to pomalu budu přecházet ![]()
@Anet92 @culinka123 já právě pila 2 espressa denně, ale nějak mě teď úplně přešla chuť. Občas mám nutkání kvůli té vůni, ale jednou jsem si ho udělala a nechutnalo mi. Piju teď hlavně Rooibos caj.
@Holula divala jsem se a podle appky mi vychází stejný TP jak tobě
![]()
Robios čaj mě hrozne smrdí, mas tip na nějaký dobrý?
. Piju matovy a koprivovy čaj
jinak mám teda strach pit i ovocné čaje kvůli ibišku, který je úplně všude.. ale vím, že nějaké kamarádky ibišek vůbec neřesily.
@culinka123 fakt? 😍 😍 tak snad to tam dotáhneme. 👍 ☺️
Heleť nemám. Taky nevím co pít.. Šípek? Te kopřivy bych se taky docela bála. Není to detoxikační? U nás ve městě je obchod se zdravou výživou a tam prodávají čaje ovocné bez ibišku. Vím, že tam známá kvůli tomu chodila.
Že ti smrdí Rooibos je taky masakr. Fascinující, jak to má každá úplně jinak.
Co ještě nesneseš? Já jdu teď po 3 hodinách snídat. Šla jsem dokonce i do obchodu, protože mi doma nic nevonělo a cestou zpět jsem dostala chuť na vajíčka (ty mám doma mimochodem)
![]()
@mksv Dobry napad s pruzkumem 👍🏻 ale ty cisla me opravdu zarazi 🥵
Kdyz uz jsme u tohoto tematu, mely jste holky at uz pri potratu nebo pri ZT nejake priznaky? (Krvaceni apod.?) a v kolikatem tt to u Vas probehlo? Samozrejmne odpovidejte jen pokud se na to citite
![]()
Příspěvek upraven 29.04.23 v 10:37
@culinka123 Já roibos taky úplně nemusím, ale v tomhle čaji je a chutná mi.
Jinak piju normálně i černý čaj (ráno a slabší), kafe jsem měla ráda, ale teď na něj moc chuť nemám. Vždycky si namelu zrnkovou kávu v mlýnku, vezmu si to k počítači a čichám to
.
@TerkaS98 Já jsem měla biochemko úplně někdy z kraje, clearblue mi ukazoval 1-2 týdny, začala jsem špinit, až jako krvácet, hodně světlá krev bez cucků. Měla jsem dost silné nevolnosti a pocit slabosti a malátnosti, až jako na omdlení. Do toho pobolívání v podbřišku jako při začátku menstruace. Pak to nějak ustalo a za pár dnů přišla klasická menstruace.
@TerkaS98 ja jsem při ZT vůbec nekrvácela a paradoxně jsem měla silnější těhu příznaky jak teď
.. Zvětšovaly se mi plodové obaly (takže mi z krve rostlo Hcg i pekne) ale embryoko se zastavilo. Poznala jsem to jen kvůli ultrazvuku
. Šla jsem na revizi v 10 týdnu ale růst se zastavil už 8 týden..
Ale víš co, tohle je nejhorší číst a stresovat se tím … většinou tomu proste nejde nijak zabránit a neovlivníš to. Musíš věřit tomu, ze teď mas určitě zdravé miminko a bude všechno v pořádku
![]()
@TerkaS98 šla jsem tenkrát na gyn. hned po zjištění. Doktorka to tak chtěla kvůli případnému mimoděložnímu t. Řekla mi už tehdy že je to hrozně malé a že se jí to moc nezdá. Mohl to bych nějaký 5tt. Vzali mi krev. HCG bylo v normě. Byla jsem objednaná za týden. Za týden konstatovala, že tam není žádný posun. Z krve HCG klesalo. Řekla, že je to ZT a že mám jít druhý den do nemocnice na kyretáž. Totálně jsem se sesunula. Druhý den jsem byla tak v hajzlu, že jsem měla i teplotu. V nemocnici mi řekli, že pokud nepřestanu plakat..nespadne mi teplota a nebudu moc na výkon. Doktorka která mi dělala ultrazvuk řekla, že je to opravdu malinkaté a že zavolá primáře. Ten přišel a řekl, že podle velikosti by byla kyretáž větší paseka než zkusit počkat. Poslali mě domů, ze budeme týden čekat a uvidí se, jestli to neodejde samo. Já šla přes lékárnu. Koupila maliník čaj a ibuprofen a šla domů nahřívat. Sedla jsem do horké vany a za 4 dny jsem potratila doma v klidu. 🙏 Za týden kontrola potvrdila úplně čisté prostředí a řekli, že se můžeme dál snažit. Je to už 2 roky. A ptáš se na příznaky? To že jsem měla v sobě něco co se nevyvíjí bych nepoznala. Prsa mě tedy nebolela, měla jsem pořád výtok a k nevolnostem nedošlo. Potrat jsou silné křeče v intervalech a silná hrudkovitá menstruace. Alespoň tedy u mě takhle 🤷♀️
@TerkaS98 ale jak píše anonymní.. Nestresuj se. Nejlíp se mají ty, co nic nečtou a neřeší. Dnešní doba je vážně horší než lepší v tomhle. Jsi prostě těhotná a budeš brzo maminka
Raduj se ![]()
@Holula mně sestřičky na gyndě řekly, že kopřivový čaj obsahuje hodně železa, hořčíku a vápníku a je jedním z nejlepších zdrojů důležitých látek a minerálů pro těhu maminky.
ale nevím. Přijdu si jak už psychopatka
včera jsem si v kavárně objednala levandulovou limonádu a pak jsem došla na to, že ta úplně vhodná teda není. Tak já fakt nevím, jestli studovat složení všeho a vyhledávat si … a nebo se řídit selským rozumem a v normálním množství si dopřát cokoliv na co budu mít chuť ![]()