Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, nenápadně se tu mezi vás vsunu.. Původně jsem vám chtěla odpovídat, ale je toho tolik…😀
Jen jsem se potřebovala potichu někde pochlubit a odpovědět na otázku jiné dámy, která se ptala, zda je možné, že je prcek na ultrazvuku starší, než dle MS.🙂
Dnes jsem byla u doktora a vše v pořádku, konečně i srdíčko❤️ a dle MS jsem 7+4, ale dle UTZ 8+2, takže možné to je.😀velikost krásných 17.77mm (dle mě krásných 😀). Jinak mám průkazku, zavolat si na screening a rezervovat termín a další kontrola za měsíc, ten bude asi nekonečný.😁
@Mera16 Moc moc gratuluju! A děkuju za odpověď, to byla moje otázka
.
Jinak zajímalo by mě, kdy na vás přišly chutě a nevolnosti? Já teď pomalu končím 6. týden a přijde mi, že jak nevolnosti, tak chutě jsou zatím dost mírné (oproti tomu, co tu píšete). Tak jestli se mám těšit na další dny
. Měli jsme v plánu jet na prodloužený víkend z Prahy do Ostravy, ale trochu se bojím těch tří hodin ve vlaku.
@mksv Tak to budu akorát zítra
.
Mimochodem taky se vždycky radujete, když přeskočíte do dalšího týdne? ![]()
Jakou těhotenskou aplikaci používáte? Mně jedna kolegyně odsud poradila Těhotenství+ a celkem fajn, ale koukla bych i na další
.
@frauhofman já nemám žádné chutě, žádné nevolnosti ☹️. Jako, že bych si přála alespoň trochu nevolnosti
. Cítila bych se těhotná
.
@frauhofman mám na doporučení sestřenice taky Těhotenství +, ale víc mi sedí aplikace NutriKlub+ 😊
Ahoj holky, dámy, ženy ![]()
taky bych se k Vám ráda přidala. Na první kontrolu jdu v úterý. Zatím podle menstruace jsem 6+2 tt, ale doktorka to v telefonu o týden zkrátila. Nevím, neznám jejich postupy. Aplikace ukazují TP 27. prosince. Každopádně dneska začaly docela citelné nevolnosti. Prsa už tak nebolí, ale citlivá jsou a občas dole píchá a pobolívá. Mám za sebou jedno ZT a 3 roky snažení, takže se zatím potichu modlím.
Bojím se i kýchnout
Už abych měla potvrzení, že tam je
No, mějte hezký den ![]()
Ahoj, tak se přesouvám ze Snažení březen 2023 sem k vám, pokud dovolíte 🤗
Trochu nečekaně to vyšlo skoro po 3/4 roce, kdy jsem si řekla, že na to kašlu a začnu zas chodit do fitka 😅 … Jsem podle aplikace 7+0, u lékařky jsem byla v úterý, kdy jsem byla 6+4, podle utz ale 5+6tt.. Srdíčko bilo, prý minimální rozdíl a hezky to odpovidá.. Koukla jsem na zprávu z takhle prvni kontroly se synem před 3,5 lety a už jsem se usmívala, že to je skoro přes kopírák 😁
Podle aplikace je termín 15.12., podle utz tedy asi 18.-19.12.?.. uvidíme.. Syn se narodil přesně 40+0, samotnému se tak chtělo, tak třeba stihneme Vánoce doma i s druhým miminkem 😅 A jestli ne, vůbec nevadí.
Ať je vše v pořádku! ❤️
@hhj26 Já to naprosto chápu. 3 roky člověk blbne a když pak přestane myslet na to, že to dítě musí za každou cenu být, tak je to najednou tam. Já mam docela radost z tvé zprávy, že už na kontrole 5+6 bylo něco vidět.
Snad taky něco uvidíme v úterý.
@hhj26 Ahojky, jsem rada, ze si tu, a ze jsme se spolu ze skupinky snazeni presunuly sem do tehulek ❤️ 👋🏻
@Holula Je to tak
První syn byl na druhý pokus, když jsem byla na vrcholu fyzické kondice a prvním cyklu užívání Gynexu. Říkala jsem si, že nemůžu nic zkazit a klaplo to hned. Teď u druhýho jsem zkusila taky Gynex a nic, pak Viridian, pak Verru a nakonec jsem teď brala měsíc Drmek od Serafin, obsahuje i B6 a listovku.. a klaplo to zas - nevím, jestli to taky nebyla kombinace všeho 🤷🏼♀️A vím, že se to nemá moc střídat, ale užívat dlouhodoběji - ale asi to některá znáte, jakmile to nevyjde, člověk chce zkusit něco jiného 🤷🏼♀️ 😁
Jinak 5+6 už by vidět mělo
už tam hezky blikalo srdíčko, jen paní doktorka říkala, že je to takhle ještě maličké (obecně, ne jen to moje 😁), ale srdeční akci vidí a to je hlavní.. ani jsem si nevsimla, ze by miminko pořádně měřila - je to opravdu začátek
.. 9.5. jdu na další kontrolu, cely první trimestr bere po 14 dnech, to je hodně uklidňující… když tady čtu, ze někdo chodi až třeba po měsíci 🙊
@frauhofman My příští týden vyrážíme do Čech, čtyři hodiny cesty autem a jsem řidič, budeme stavět akorát na kojení. Tak jsem taky zvědavá, jestli si nepošavluju auto.
A obecně jsem zvědavá, jak to zvládnu, každej den je v plánu tak 15 - 20 tisíc kroků… ![]()
@Džejn10 Věřím že ano a třeba zkazíme mužům silvestrovské oslavy a místo toho s námi budou trpět v porodnici. ![]()
@lovean to věřím. Já dneska ráno špinila, raději jsem zavolala a měla jsem pro jistotu přijít. Prcek je ok, a cysta se mi zmenšila, tak nevím proč jsem špinila ![]()