Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerkaTA ahoj 🙃 tak to sme rovnako podla Ms som v 4+4 🙃 snad to bude u nás vsetko Ok ![]()
Ahoj, dnes mam po 1.kontrole, jsem podle utz 7+4tt, vse bylo ok:). Termin 1.screeningu mi dal na Den deti 1.6.
Tak mam obrovskou radost, popravde jsem mela pocit, ze to budou dvojcata a jelikoz je toto 3.dite, bala jsem se toho. Zaroven jsem si to vycitala a prala si, at je hlavne vsechno v poradku
. No zvlastni stavy.
Tak jsem dnes moc stastna a uz jsem to oznamila sefce, tak se mi take ulevilo, ze maji dostatek casu si to poresit.
@TerkaS98 Já to mám taky tak, chudák manžel už asi věděl co ho čeká, protože i v prvním tehu se ze mě stala frigida
![]()
Jinak holky u mě vše v pořádku, jsem 7+6tt a už prdolka začíná trochu vypadat jako miminko ![]()
Bolesti v podbrisku jsou normální, dokud neteče krev a výtok taky ![]()
@TerkaS98 my měli sex 2× od doby co jsem těhotná. Poprvé to jsem pak spinila nařídili mi ten klidový režim. A když ho Dr. zrušil tak jsme to zkusili znova a vše ok. ![]()
@penalda maximálně dvě, byl dnes vidět jen váček, mam být 5+1 řikal velikostně je to trošku míň asi 2 dny ale HCG 5000 takže si myslí že jedno ale nemůže vyloučit dvě, ale mam obr 6cm cystu ta mě straší 👀
Normálně já vám ty srdíčka a kontroly ze je vše ok za chvíli budu závidět. Já jsem čím dál víc spíš ve stresu kdyz se mi ta kontrola tak oddaluje. A to už jsem stihla Přibrat kilo a to se snažím neprasit atd. Ale je fakt že mám problém s pitím protože mi vše přestalo chutnat ani obyč vodu do sebe nedostanu a jediné co můžu pít jsou relax džusy. A to ještě neredene. Kam to dospěje nevím teda. Zítra máme jet za rodinou ( půjčeným autem naše je nepojízdné ) a já těhotenství oznamovat zatím nechci ale je mi furt zle a často zvracim tak přemýšlím na co se vymluvit aby jim to nedošlo že jsem těhotná.
@Zuzca.K a ta cysta se nějak řeší nebo se to má vstřebat? Tak hlavně když budete všichni v pořádku a příště už bude
![]()
@penalda zatim čekat jestli se vstřebá a příští týden mam jít opět na kontrolu 😊 jsem hrozně ráda že doputovalo vajíčko do dělohy 😍
Popravdě jsme byli dneska s manželem tak zaskočení z těch všech informací kolem velké cysty, že jsme se ani nemohli radovat 😂 tak moc mě to vyčerpalo že jsem přijela domu a hodinku a půl jsem spala 😂 fakt to dost pociťuju tu únavu 👀
@Zuzca.K
Nene, ty jednotky jsou stejné jen teda značí se to IU/I (jen jsem to špatně napsala)🙈 Tu hodnotu jsem měla tehdy na té první kontrole, o týden později už jsem měla přes 7 tisíc a pak už jsem nemerila. I když se můžu odebírat a měřit každý den, tak nevidím důvod a nechci se stresovat 🙏🏼
Co se tyče cysty, ta já mám endo cystu plnou krve která teda nepraskne. Ale podle měl Dr i Dr v nemocnici je to naprosto pořádku a na těhotenství nemá vliv. Jen se bude více hlídat pro jistotu ale neměla by se ani zvětšovat takže jsem v klidu ☺️ nemusíš mít strach, znám více žen co měli v těhotenství cystu a vše bylo v pořádku ☺️ navíc většinou se tvoří spíše cysty z žlutého tělíska, které se většinou během těhotenství vstřebaji 🫶🏼
Tak já si dnes volala o neschopenku. Vůbec to nedávám :/. Jsem sice na homeoffice, ale cele dny s někým volám a jsem fakt úplně hotova. Hlavně mi nějak přestává fungovat mozek 😂. Měla jsem něco prezentovat a úplně mi vypadávaly slovíčka v angličtině 😂.
Každopádně jsem za tu neschopenku fakt stastna, protože kombinace žaludku na vodě, zvracení, únavy a morální hlavy nebyla úplně ok :/. Takžeodted budu asi jen nonstop spát 😂
@Mishell498 mockrát děkuji za všechny odpovědi 😊 jsem trochu klidnější 😊 já teda vůbec nevim čim je teda naplněná, ale budu doufat že se vstřebá 😊
Mě doktor řekl že znova už HCG měřit nepotřebuje takže asi na ten muj týden těch 5000 jednotek stačí 😊