Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@needtobreathe Joo,super, tak to jsem si myslela asi správně. U mě právě ovulace proběhla zas o něco dříve, tak jsem nad tím furt dumala 😃 s manželem máme právě radost, ale hrozně rezervovanou, i když si nějak snažím nepřipouštět něco negativního… Jen se těšíme, až to bude potvrzene a tak 🙂 to už máš aspoň za sebou, tak to musí být zas o krok lepší pocit ne? 🙂
@Pepito1 😀 to chapu, tak uvidis na UTZ na kontrole. Kdy te ceka?
Uplne ti rozumim. Ale s kazdou dalsi kontrolou je to realnejsi a realnejsi. Dnes mi doktorka rikala, ze stat se muze cokoliv, ale statisticky kdyz se clovek prehoupne i pres 8. tyden tak pry ruzne hrozby, ze by se melo neco stat, jsou zas o dost nizsi a pry at se tesime a myslime pozitivne, ze ve svete je negativity az dost 😊 A tak se to taky snazime brat.
My cekame prvni mimco. Co vy?
@needtobreathe ultrazvuk příští čtvrtek,4.5.,což bych dle početí měla být teda 6+6 nebo 7+0,to už by mělo být vidět srdíčko, že? Ono člověk musí myslet pozitivně, paní doktorka má pravdu:) když mě něco přepadne, tak mi to manžel hnedka vyžene z hlavy 😃
My čekáme první mimi, čekali jsme přes rok a půl, už jsme to řešili i skrz CAR, ale vše se zdálo být v pořádku… Byli jsme tam teda od unora, takže dva cykly pan doktor hlídal ovulaci a měla jsem ovitrelle a z druhého pokusu je toto… 🤭
Jakou cestu jste měli vy?
@needtobreathe jeee tak to moc rada slysim, doufam, ze pujdu taky pristi tyden z kontroly tak pozitivni jako ty❤️ A je skvele, ze uz mas i prukazku, mas na miminko papir, a je to opravdovejsi, vid? 😁 ❤️
@mksv Já mám prý zakloněnou dělohu, stáhla se tak po prvním porodu. Dr. mě “strašil”, že může jít hůř otěhotnět, a ono na první pokus ![]()
Jinak jsem 5+0 a přijde mi, že mám pořád nafouklé břicho, jako už si přijdu jak ve 4. měsíci. Přitom u prvního dítěte jsem byla do 3. měsíce jak tyčka ![]()
Holky, máte takhle na začátku bolesti v podbřišku? Nejsou nijak hrozné, ale vím o tom ![]()
@Rosiga jediné, co mě ujišťuje, že je vše ok, jsou už dva dny celodenní nevolnosti. Děkuju za podporu ![]()
@Brbra já ano mam takový píchání nebo bolest jako přes MS taková křeč… Jinak jsem taky dnes 5+0 podle ms, ale lépe se dozvim zítra 😂 a nafouklá jsem taky šíleně 😂
@Zuzca.K Jé tak jsme stejně
Na kdy jsi objednaná k dr.?
Mně v tý děloze tak jako škrábe, táhne, občas píchne ![]()
@Zuzca.K Jo už čtu, že se to dozvíš zítra, mně objednali až na 10. 5., to budu 7+0
Ale u prvního to bylo taky až na ten 7., resp. začátek 8. týdne. Akorát si říkám, aby bylo vše ok, těch 14 dní budou ještě nervy ![]()
@Brbra : Také to tak mám. Občas prostě táhne, něco štípne, zabolí… Není to nic extrémního, ale vím o tom.
Prosím, měli jste některá zvýšené CRP v těhotenství? Byla jsem v pondělí na odběrech a mám hodnotu CRP 20. Nevím, jak moc to v těhotenství může škodit, ale dobrý pocit nemám. ![]()
@Garza Taky mi od pondelka začaly celodenní nevolnosti 😂 máme to úplně stejně i s tím starim
@Brbra já čekám první mimčo, ale díky IUI proto mam takhle časnou kontrolu 😊 navíc jsem měla před 6 lety ZT tak si to doktor chce ohlídat 😊 ale je fakt že se cítim jinak než normálně, málokdy mi nic neni 😂 třeba teď koukam na telku a nic mi neni a to už mi přijde divný 😂 😂 buď prsa mě bolí nebo v břiše píchne nebo mam děsnej hlad a nebo naopak je mi těžko furt něco 😂
No jsem fakt zvědavá kolik těch dětí tam zítra budu v tom břiše mít 😂 😂 😂
@Kajiii434 ahoj já ne, ale koukala jsi na tohle? Neříkám, že je to ok, ale paní jej má 2× větší tak klid ![]()
https://www.sanatoriumhelios.cz/…tehotenstvi/
Potřebovala bych ujištění tak každých 5 minut ze bolest břicha je normální a v pořádku ale myslím ze ani tak bych tomu nevěřila 😩 vždycky mě to strašně vyděsi, má to charakter jak menstruace a já jdu se strachem kontrolovat kalhotky protože mám pocit ze tohle už musí být s krvi ta bolest 🙄 je to šílený, chvilema jsem psychicky úplně dole