TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
271
27.4.23 09:34

@mksv naprosto chápu a je to tak správně, každá to máme proste jinak a tyhle situace zpracováváme jinak :srdce:. Mně tím, že jsem do toho “naskocila” znovu téměř ihned se svým způsobem hrozne ulevilo, ale nadruhou stranu vnímám, že je to ve mne pořád živé a do další kontroly mě to samozřejmě jako asi každé z nás příjde nekonečné.. i když se snažím být tentokrat maximálně pozitivní tak stejně mi to několikrát denně blýskne hlavou.. co když…
zase…
Predtim nám otěhotnět trvalo, tak jsme tomu teď nechali volný průběh a necekali, že se to povede doslova na první pokus :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
27.4.23 09:40

Ahoj holky, mohu se přidat?
Taky se pomalinku a opatrně raduji. Podle těhotenské kalkulačky jsem dnes 4+4tt, na clearblue testu zobrazeno 2-3 týdny, tak to odpovídá. Termín porodu podle kalkulačky 31.12. 😀
Mám za sebou jedno ZT a doma jednu princeznu, 17 měsíců. 🙂
Na první kontrolu jsem se objednala na 23.5., to budu 8+2 a už by mělo být jasné, jestli je srdíčko. V minulém těhotenství mě doktorka objednala brzo a potom to byly dva týdny šíleného stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
27.4.23 09:43

@culinka123 a mas nějaký léky teď? Na udržení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
27.4.23 09:48

@mksv nene.. první těhu jsem brala utrogestan ale ted jsem zatím nic nedostala.. měla jsem asi půl dne slabounký spineni.. to teda přisuzují uhnizdeni … ty něco beres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
27.4.23 10:08

@culinka123 jojo, anopyrin a konskou dávku progesteronu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
27.4.23 10:12

@mksv tentokrat bude všechno v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
27.4.23 10:15

@culinka123 moc doufám🙏🏼 ale strach silenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
27.4.23 10:44

@Zuzca.K Haha :D. Já bych si hrozně dala karbanátek s brambory, ale nikde to u nás nemají, tak si to asi budu muset uvařit sama. Dneska ráno jsem vstala o půl hodiny dřív plná energie, tak jsem udělala lívance (z pytlíku - ale ze zdravé výživy), ale po té snídani mě zase chytla taková únava, že vaření oběda asi nezvládnu. Spíš půjdu na sluníčko a na oběd do „zdravé jídelny“, co tu blízko máme. Dneska mají brambory, ale s květákem. Takže své chutě uspokojím, ale jen tak napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
27.4.23 11:46

Ahoj holky, tak se k vám taky pomalu přidávám 🙈 podle MS a aplikace bych byla už 10+1 ale podle posledního UTZ jsem teprve 8+1 🙈 mám delší cykly takže jsem počítala ze ovulace byla později.

Těhotenství je pro me celkem náročné, protoze loni v říjnu mi byla diagnostikována těžká endometrioza a v prosinci po všech vyšetřeních jsem si poslechla ze šance na otěhotnění je 30%, coz ve 26 slyšet asi žádná z nás nechce 🙏🏼 po konzultaci s doktorem v endocentru jsme tomu dali půl roku, jelikož me na začátku června čeká svatba a pak po svatbě konzultace a plán složité a dlouhé operace.

Takže s přítelem jsme se snažili od prosince a sama nevěřím ze to vyšlo ❤️ jsem strašně vděčná a šťastná. Dodržovala jsem těžkou dietu, brala bylinky a různé doplňky.

Už mám za sebou asi 4 ultrazvuky, protoze při první kontrole kdy jsem byla podle MS uz 6+4 tak na ultrazvuku byla jen zvýšena sliznice. Kdy jsem si poslechla ze se možná jedna o mimodelozni (což je u endo větší pravděpodobnost) a dostala jsem zadanku a vzali mi HcG (jsem laborant tak jsem si to vysetrila sama 😃) naštěstí bylo jen 690 U/I. Takže se vědělo, že je těhotenství na začátku a čekalo se další týden kde už byl gestacni a žloutkový váček. O 2 týdny později už byl plod se srdickem ❤️ v úterý jsme byla na expertním ultrazvuku protože se mi musí hlídat 7cm cysta na vaječníku a fazole krásně roste 🫶🏼

Teď už jen doufám, že vše bude v pořádku a podle UTZ mám zatím termín 7.12 ❤️

Trošku jsem se rozepsala tak snad to nevadi a všem nám držím moc palce ☘️ 🫶🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
27.4.23 11:56

@Mishell498 ahojky nevadí, zrovna jedu z kontroly 5+1 a mám hladinu hcg 4995,1 IU, můžu se zeptat IU a U/I je rozdíl? Že máš „jen“ 690? 😊
Jinak jedu se smíšenýma pocitama, dutinka je v děloze vidět ale na levo je 6cm cysta, doktor teda řikal že by to nemělo mít vliv, ale i tak mam trochu strach 👀 děkuji z odpovědi! 😊 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
27.4.23 12:02

@Mishell498 ty jo docela zážitek u mě bylo taky podezření na mimoděložní ale já měla na pravé straně u vaječníku tekutinu proto podezření na mimoděložní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
27.4.23 12:02

Holky každý den pročítám co kdo přidá a všem novým prosincovym maminkam moc gratuluju :srdce: Popravdě jsem v prvním těhotenství nic takového nečetla a byla jsem asi víc v klidu 🙈 Když tu čtu, o ZT spousty z Vás, tak zacinam mít strach, ikdyz bych si to normálně asi moc nepřipouštěla. Nebo jsem to před 7 lety tolik neřešila? Nevím no. Nebo už jsem fakt stará, v listopadu mi bude 37 😃 Už ať je touhle dobou za týden a já mám po další kontrole 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
27.4.23 12:10

@culinka123 Gratuluji a věřím, že bude vše v pořádku :* po revizi se říká, že je to pohnojeno :lol: Já také otěhotněla hned po první MS od revize, dostala jsem za to pěkně od doktoru za uši :oops: a je pravda, že pak bylo asi i víc komplikací skrz to, krvácení, hematom, předčasný porod, ale vše jsme zvládli a pomohlo to rychle přebolet předchozí ztrátu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
27.4.23 12:34

@Garza mně prsa přestaly bolet snad ze dne na den, okamžitě jsem vyšilovala (jsme po IVF), no a od pondělí je mi tak blbě, že nevím, co se sebou 🤢 tak to mám asi za to, že jsem si stěžovala, že už mě ty 🐐 🐐 nebolí 😃 teď je cítím třeba večer, ale minimálně oproti tomu, co to bylo.. začínám si pomalu zvykat na to, že to je opravdu “jiný” stav a každý den čekám, co přijde… na další kontrolu jdu 4.5. a odškrtávám dny.. doufám, že pak budu zas o něco klidnější.. 🙏
Jak tady všechny píšeme… přežít květen a pak už to snad bude všechno sluncem zalité ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
27.4.23 13:18

@Lusi123 jsem ráda, že tu nejsem v „tomto“ věku sama 😂. Myslím, že čím je člověk mladší, více věcí bere v pohodě. Já jsem si řekla, že budu číst jen pozitivní informace. Ale díky holkám v této skupině jsem i trochu v klidu, většinu bolí podbřišek, většinu bolí prsa. A hlavně mi přijde, že si všechny moc držíme palce a tím, že to nikde ještě neříkáme, tak mi to psychicky pomáhá :srdce: :srdce: :srdce:. Prostě člověk v „tom“ není sám a chlap doma moc nepochopí jake to je když boli ty naše budoucí krmítka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí