Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, pomáhá vám něco na bolest hlavy? Poslední dva dny jen spím, jak hrozne me tresti cely den hlava
. Piju hodně obyčejnou vodu a fakt už nevím, co zkusit ![]()
@TerkaS98 já měla samovolný potrat to byl masakr ale zvládla jsem to doma sama bolesti jak sviňa krvácení a nevím jestli to psát do detailu ale plod ze mě odešel doma no a jinak asi jedno biochemické jsem měla ale to jsem měla slabě pozitivní test který pak začal slábnout a já pak dostala menstruaci opožděnou jinak mi nic nebylo
Díky holky za Vase pribehy ❤️ snazim se nestresovat, clovek stejne vi, ze toho moc neovlivni 😪 spis me opravdu udivuje mnozstvi z Vas, ktere to mate za sebou.. furt se o tom asi moc nemluvi, a je to spise tabu tema… ale urcite nas vsechny ceka zdrave miminko❤️
@Banila Taky na migrenu ted trpim🙄 nepomaha nic. Jedine co jsem se docetla, ze je dobre zkusit, je sprcha - stridani teple a studene vody, ale furt se mi do toho nechce, jsem hrozna zmrzlina😁 kdyby ti neco zabralo, dej vedet🙏🏻
@culinka123 Já bych se řídila selským rozumem. Vynechávám akorát tatarák (syrové maso), plísňové sýry a černé a zelené čaje a alkohol. Jinak všeho s mírou, to bychom se z toho čtení složení a hledání na netu, co je a není vhodné zbláznily. ![]()
@Holula jo normalne Lavazzu z kavovaru, capucino teda presneji ![]()
Holky, tak jsem byla 27.4. U dr na kontole. Posledne byl videt jen gestacni a zloutkovy vacek. Po 14ti dnech, takze ted ve ctvrtek byl krasne plod videt, tlouklo mu srdicko a dnes jsem 8+1tt
ma 14 mm, takze super.
Preju vsem hodne stesti a zdravicka. Termin porodu je nekdy zacatek prosince
@TerkaS98 jedine, co mi aspoň na chcili pomůže je stáhnout si hlavu šátkem a studeny obklad
. Ale je to vždy jen na chvíli na zmírnění bolesti
. No snad to brzo přejde ![]()
@TerkaS98 já prožila SP, a začala někdy okolo 5tt spinit. Na kontrole byl plod vždy menší, ikdyz se objevilo i srdíčko. Jenže že špinění začalo krvácení a na začátku 9tt odešlo samo. Den před domluvenou revizí.
@TerkaS98 U mě proběhlo ZT cca v devátém týdnu (v devátém týdnu revize, mimi se přestalo vyvíjet asi v sedmém týdnu). Předcházelo tomu krvácení. Ale celý ten začátek byl takový zvláštní, špinění, doktorka, že ok, že je to normální, potom zase dva týdny klid a potom jsem jeden den začala krvácet hodně, tak jsem jela na gyndu a doktorka mě objednala na druhý den na revizi. Zpětně si myslím, že byla zbytečná, už jsem krvácela, tělo by se vyčistilo samo. To bylo v prosinci pár dny před Vánoci. A v únoru najednou cysta, horečky, operace. Nicméně za další rok v únoru se povedlo otěhotnět, těhotenství bylo ukázkové a teď tu se mnou baští kotlety s rýží sedmnáctiměsíční dcera. Takže to tak prostě mělo být. Díky tomu prvnímu neúspěchu jsem si nakonec našla skvělou práci, dodělala ještě navazující studium na vysoké škole… Bylo to smutné období, ale mám to v sobě uzavřené. A člověk se na začátku těhotenství vždycky obává, do toho prvního screeningu je to nekonečné, ale zase že bych cítila nějakou paniku, to ne. Pokud je plod zdravý, tělo to zvládne, je to úžasný nástroj. ![]()
@TerkaTA mám to úplně stejně. Tatarák a plisnove sýry ne, jinak všechno. I kafe si dam jedno denně když bude chuť. Rozhodne se nestresuji a nehledam co mužu a nemůžu 🤷🏼♀️
@TerkaTA taky si kafíčko dam, tatarák nejím ale včera jsem byla na sushi, ale vím že tam mají suroviny čerstvé, je to dost vyhlášená restaurace 😊 tak nemám strach
Když mám chuť dám si deci vína nebo malé pivo, né tedy každý den😊 beru to hodně intuitivně 😊
@Zuzca.K Jo, tak malý pivo si taky asi dám, když budu mít chuť. 🙂 Ale už se začínám smát, zrovna dnes donesl tchán dvě lahve vína, že je někde dostal. ![]()
@Banila Když mě hlava do večera nepřejde, tak si vezmu normálně Paralen. Ze zkušenosti, jak to nechám přes noc, většinou se mi druhý den rozjede migréna ![]()
@Holula Já mám kávu ráda, i mi teď v těhotenství voní, ale nepiju a snad vydržím ![]()
@Banila Možná kdyby byla bolest velká, dala bych si Paralen, ten se v tehu může 🙏
@TerkaS98 Opravdu se o tom moc nemluví. A to je škoda, protože když já měla ZT před synem, myslela jsem si, že jsem jediná a kde je teda problém, že nám miminko umřelo, když u ostatních je vše ok. Ale jakmile jsem o tom s holkama mluvila, zjistila jsem, že skoro každá to má za sebou a bohužel některé i několikrát
Jinak neměla jsem žádné příznaky, odezněly nevolnosti, zmírnily se prsa a pak to v 9tt poznal na ultrazvuku, že se přibližně týden již nevyvíjí a šla jsem na revizi. Nejhorší je, že toto neovlivníme, musíme jen věřit, že to bude ok a prcci v pořádku ![]()