Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky omlouvam se ze píši sem, mam tp az 4.1., ale nemam schválenou zadost do skupiny.
Ja dnes byla na pohotovosti (protoze muj gyn. bohuzel byl mimo ordinaci) poslala me tam ma sestra od gynekologa, protoze jsem mela ruzove spineni… tam mi samozrejme krome toho nez co tam delam a ze je to jeste moc male, ale ze je to v děloze a neni nic videt krome gestacniho váčku (dnes jsem 5+5tt) mi nic nerekli…
Do zprávy mi napsal, ze pochva bez vytoku, ihned po vysetreni samozrejme pri utreni utiram hnědý výtok… na to mi rekl ze tam nic nevidel… no nejaky totalni blbec…
Kazdopadne ma otazka zni, od te doby co jsem prijela od nej, to bylo cca 10rano tak jen lezim a odpocivam, ale ted uz se neda mluvit ani o spineni, ale vylozene krvácení (je to světlejší krev neni uplne ruda), chci se tedy zeptat, co myslite vy, mam proste zustat doma a nic neřešit nebo se sebrat a jet na jinou pohotovost? Ja si rikam ze ted uz to pravděpodobně neovlivnim a spis se smiruji s tim ze to neudrzim, ale premyslim také vice o sobe, zda bude vse v poradku se mnou, kdyz budu doma a nebudu nic resit, na kontrolu ke svemu gynekologivi jdu ve ctvrtek (zitra tam porad neni)
Dekuji za vase rady, je to me prvni tehotenstvi, tak nemam příliš zdání co a jak ![]()
@Sp06 můžeš to zkusit ještě jinde, třeba ti daji progesteron na udržení, ale těžko říct. Mas i bolesti? “Potratova” krev bývá s cucky, kusy sliznice apod.
Hele hned jak jsem vam to sem odeslala tak bolesti a cucky :/
@Sp06 jela bych na jinou pohotovost. Tohle musel být nějaký blbec.
Já byla též před 14 dny na pohotovosti(byla neděle) v 6+1 protože jsem špinila. Řekl mi, ze je vše v pořádku, ale pro jistotu nasadil uteogestan a ascorutin…
@Sp06 Podobně jsem to měla já a bylo to biochemické 😞. S tou krví to bylo přesně tak, jak popisuješ. Doktorka tehdy na ultrazvuku ale nic moc neviděla, bylo ještě brzy, tak mě poslala jen na odběr HCG a pak na další, aby to bylo úplně na nule.
@Sp06 jak píšeš, třeba teď už nic bohužel neovlivníš, ale musíš teď v první řadě myslet na sebe ať jsi OK. Taky bych jela na pohotovost, třeba tam už bude jiný doktor a nebo jeď do jiného města ![]()
Dekuji moc, balim se a jedu.
Jinak vam vsem drzim palce!!! :smiling_face_with3_hearts:
@Sp06 dej prosím pak hned vedet! Držím palce a myslím na tebe ![]()
@Sp06 Ahojky urcite hned jed na jinou pohotovost 🙏🏻 moje mamca byla v nemocnici s krvacenim od asi 6teho tydne, a miminko se udrzelo (jsem z toho ja😁). Treba ti daji neco na podporu udrzeni. A i kdyby to miminko nezvladlo, je dulezite, aby zkontrolovali tebe. Tak drzim moc palce, urcite se ozvi🙏🏻 ❤️
Já mám mladší těhotenství o 2 týdny ☺️ pozitivní tt jsem měla až 36DC. Podle MS bych byla teď 12+2 ale podle UTZ jsem 10+1. Ale vše se vyvíjí tak jak má
srdicko i mimco roste přesně tak jak podle utz má. Zítra jdu teda na kontrolu po 2 týdnech tak doufám ze bude vše ok, ale doktorka říkala ze je to v pohodě ze jsem měla proste pozdější ovulaci ze by sedelo i to ze jsem ještě 34DC měla negativní test. Mám delší a nepravidelné cykly, většinou jsem MS měla okolo 29-34DC.
Ahoj holky, tak já byla dnes taky na kontrole a jsem dnes 9+1 podle ultrazvuku, podle poslední MS bych měla být 11+0. Od začátku jsem přesně věděla jaký den jsem otěhotněla, a naprosto to sedí. Takže ano, i o dva týdny to nemusí sedět a může být všechno v pořádku. Miminku krásně bije srdce a už se tam i hejbe 😍 Přikládám fotku toho našeho drobečka 🙂
PS: hematom jsem měla v předchozím těhotenství a užívala jsem ascorutin, je volně prodejný, tak jen taková rada 👍