Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marlenka216 píše:
Ahoj holky, můžu se přidat?dnes bych měla byt 4+1 tt dle poslední menstruace a vyšlo nám to úplně na první pokus, takže se trochu bojím tomu úplně 100% věřit.
kontrola až 11.3., to bych měla začínat 9 tt a TP podle aplikace 18.10. Taky máte holky, které jste ještě před kontrolou, hrozný strach, aby bylo všechno v pohodě? Jinak příznaky nemám žádné, krom toho, že mně bolí dost podbříšek a necítím se vůbec ve své kůži.
Taky mam kontrolu až takhle pozdě, ale myslím, že to alespoň bude prostě jasné ![]()
@Zuzkazbrna protože dělám na lince v nuceným taktu (rychlost jakou linka jede) a to je v těhotenství zakázaný, tak budu žádat o změnu pozice. Žádná taková, kterou bych mohla dělat, tam ale neni, takže zaměstnavatel má povinnost mě nechat doma za průměrný plat (samozřejmě bez bonusů) - a to je ten průměr. ![]()
@marlenka216 ja taky nevim, jak ten mesic vydrzim, kdyby mi aspon nebylo tak zle
Ale me je kazdy den blbe od rana do vecera a jedine, co zvladam, je lezet. V praci prezivam, navic se musim tvarit, ze mi nic neni, aby kolegove nic nepoznali. Uz aby byl ten prvni trimestr za nami ![]()
Holky já jsem 7 týden a bliju pořád, pokud je mi líp tak žaludek jak na vodě. Jsem ještě v jedné skupině tam bylo slečně pořád dobře ani jednou jí nebylo špatně a dopadlo to špatně . Prý nevolnosti jsou příznakem že je vše v pořádku takže si mísu užívám a při blití se i usmívam ![]()
@Sisa32 tyjo to mi ani neříkej!
mně není vůbec nic, krom bolesti v podbříšku - a to už taky ne pořád. A ještě mám tedy furt takový mléčný výtok, ale bez krve. Nevolnosti možná ještě přijdou, začínám teprve 5tt ![]()
@marlenka216 píše:
@Sisa32 tyjo to mi ani neříkej!mně není vůbec nic, krom bolesti v podbříšku - a to už taky ne pořád. A ještě mám tedy furt takový mléčný výtok, ale bez krve. Nevolnosti možná ještě přijdou, začínám teprve 5tt
O těch nevolnostech to nní žádné pravidlo… Mně v prvním těhotenství nebylo vůbec nic a mám zdravou pětiletou dceru.
@marlenka216 v 5tt me malinko tahalo v podbrisku a zacla jsem mit trosku citliva prsa. Ted jsem 6tt a je mi blbe jak nikdy
Takze vydrzaj, to teprv prijde ![]()
@Sisa32
Neee neblazni teď jsi tady vyděsila všechny holky co nemají příznaky!!!
![]()
Příznaky nejsou signálem že je vše v pořádku. Mě nebylo v prvním tehotenstvi vůbec blbě a mám zdravou dceru! ![]()
Teď mi trošku blbě je…každé tehotenstvi je jiné a každý to může mít jinak.
Přeji všem klid a pohodu!!! ![]()
@Zuzkazbrna mě teda špatně od žaludku není a 5,6tt jsem kromě pnutí v podbřišku nic nepociťovala. Ke konci 6 a teď na začátku 7tt na mě, ale padla taková únava, že sotva něco začnu dělat už jsem úplně mrtvá a musím si lehnout. Asi jako při horečce. Přitom jsem v pořádku.
no uvidíme co hezkého přinese další týden
tak se drž, snad bude brzo líp ![]()
Jee holky já vás nechtěla videsit
spíš uklidnit ty co jim je blbě,nebo jim nějake tahání a píchání v podbřišku deka starosti. Já s tím letěla do nemocnice že mě píchá neskutečně a píchl mi 2 injekce a právě mě uklidnil že je to normální a 12 týdnů ať s tím počítám
holky nebojte co vám nic není pouze můžeme závidět ale vše je ok. Jí možná nikdy nic nepichlo ani prsa citlivá prostě vůbec ani ťuk tak nebojte ![]()
Děvčata, poraďte, co je ještě normální. Jsem 6+4 tt a od čtvrtka jen ležím, protože je mi neskutečně zle od žaludku. Nejsem schopna se ani pohybovat po bytě jak je mi zle. Večer už dva dny
.
Máte zkušenosti? Vím že se říká že první trimestr je nejhorší ale přece nebudu ležet 6 týdnů ![]()
@marlenka216 ja v 5tt volam na gyndu a rikam sestricce, ze mi vubec nic neni, ze se necitim byt v jinem stavu. No a hned druhy den to prislo a kazdy den je mi blbe
5tt je jeste brzo, to jeste muze prijit ![]()
@_Kája90 rikam si to same, prece si nemuzu vzit mesic volno z prace, ale jak to budu zvladat zatim nevim. Ted vikend prolezenej, neschopna neco delat. Ja to mam jak na houpacce, 5min je mi dobre, 5 min blbe a furt dokola celej den. Nejhorsi je to rano, to nemuzu proste vstat. Zitra musim do prace, tak snad ten den zase nejak zvladnu. No uvidime no ![]()
Ahoj holky, prosím vás, nevíte, kdy by tak mohlo být vidět na ultrazvuku bijící srdíčko? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím vás, nevíte, kdy by tak mohlo být vidět na ultrazvuku bijící srdíčko?
Říká se, že tak od začátku 6. týdne. Ale jistější to bude asi v 7. tt.