Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem teprve 4+3 a protože nechci nic zakriknout a vím že se může takhle v začátku cokoliv stát, tak se snažím se na to tolik neupinat. Jako jsem šťastná, to jo, ale jaksi to zatím nějak extra neprožívám
ale jako samozřejmě se strašně těším a doufám, že bude všechno v pořádku. Z přítele mi brzo asi hrabne, nenechá mě ani v klidu vysát byt
musím mu opakovat, že nejsem nemocná, ale těhotná.
@juliettee tahle věta u nás taky zní často. 😂 😂 já jsem ale taky furt jako s nohama na zemi a vím, že se může ještě stát cokoliv. Tajně ale doufám, že to nebude náš případ a prckovi každý den říkám, že je to silák/silačka a musí to s námi vydržet.
až si přijdu občas jak magor, protože se těším, ale zároveň mi prijde ze počítám spis s tím, že by to nemělo vyjít
ale bude to dobrý prostě! ![]()
Muj se me dnes zeptal, zda uz je videt brisko
A uz by to taky nejradsi vsem rekl
Holky,dnes jsem po dvou tydnech byla schopna prijit z prace a udelat veceri, no uz me to zmohlo, tak zbytek dodelava manzel. Ale po nekolika dnech zadny kupovany jidlo konecne
Uz to i v praci bylo dnes lepsi, ted mam 5 dni v kuse volno, tak si poradne odpocinu. Uz aby byla dalsi kontrola a ja zase videla nase miminko, tak pomalu to utika.
Ahoj holky, tak já myslím, že už je to jasné a těhotná opravdu jsem, podle aplikace mám termín 22.10. ![]()
Zatím si teda připadám úplně normálně, jen jsem citlivější na pachy a vůně a dělá se mi špatně v autě i v autobuse, no a občas mi trošku tahá v podbřišku.
Takže vy už jste to asi většina oznámila manželům a přítelům, že? A kdy se to chystáte oznámit zbytku rodiny a kamarádům?? My s tím určitě počkáme až po prvním trimestru, pro jistotu. Ale mamce jsem to musela hned zavolat, to se prostě nedalo vydržet, znáte to
![]()
@Matea33 Gratuluji, máme podobný termín. Rodině a kamarádům až po prvním trimestru, jak říkáš, pro jistotu…
Kdy jdeš na kontrolu? ![]()
@lalala2016 píše:
Ten strach o male mam neustale, obavam se kazde kontroly. Na dalsi jdu 26.2.a zase budu tak nervozni z toho, co rekne doktor. U prvni kontroly jsem se pri UTZ bala i na nej podivat, abych nevidela jeho vyraz. Jakmile rekl, ze je vse v poradku a je uz srdicko, okamzite mi tekly slzy stesti a spadl ze me obrovsky kamen. Prosim, at jsou vsechny kontroly naprosto v poradku. Verim, ze miminko je silne a spolecne to zvladneme a nic nas nerozdeliJsem rada, ze se tady muzu sverit se svymi pocity a ze me chapete, jinak bych se ze vsech tech svych myslenek asi zblaznila
[/citace
Jo mám to úplně stejně… Také jsem ráda že je tato skupina 😍
@nuklear90 Děkuji, také moc gratuluji!! No, já to mám trochu složitější, žiju v Anglii a tady to funguje úplně jinak a je to dost postavený na hlavu, mám tu jít na první kontrolu k midwife až 2.dubna..!!
s tím samozřejmě nesouhlasím, protože se do té doby asi zblázním strachy, navíc v té době už stejně budeme zpět v ČR, takže teď mi nezbývá než se sama objednat do nemocnice na Scan a doufat, že mě vezmou a od dubna už si mě pak převezme moje gynekoložka.
Kdy jdeš ty? Asi rozhodně dřív než já, viď? ![]()
@Matea33 Já jdu 4. března.
Dříve mi řekla, že by to nemělo cenu, aby bylo něco vidět a třeba už bude bít i srdíčko…
Mám strach, pro mě je to za hodně dlouho. Už abych byla v práci, tam na to nemám čas myslet… ![]()
Ahoj holky, vás tady už je
S dovolením se k vám přidám. Poslední ms 1.1. na uz 11.2. těhotenství o týden mladší, než by dle ms mělo být, takže zatím nebylo vidět srdíčko. Mám delší cykly a ovulace byla až 18DC, tak doufám, že je to jen tím, že oni počítají ovu 14.DC. 25.2. jdu na kontrolní UZ, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
@Matea33 moc gratuluji, mne vychazi podle kalkulacky 27.10. Manzelovi jsem predala test na Valentyna a rekla to mamce. Zbytku rodiny az po 3 mesicich.
@Matea33 píše:
@nuklear90 Děkuji, také moc gratuluji!! No, já to mám trochu složitější, žiju v Anglii a tady to funguje úplně jinak a je to dost postavený na hlavu, mám tu jít na první kontrolu k midwife až 2.dubna..!!s tím samozřejmě nesouhlasím, protože se do té doby asi zblázním strachy, navíc v té době už stejně budeme zpět v ČR, takže teď mi nezbývá než se sama objednat do nemocnice na Scan a doufat, že mě vezmou a od dubna už si mě pak převezme moje gynekoložka.
Kdy jdeš ty? Asi rozhodně dřív než já, viď?
A v kolikátém týdnu budeš
? Vždyť je to hrozné jít tak pozdě. A pak že naše zdravotnictví stojí za prd. ![]()
@Chimera Také moc gratuluji!
Že to ale dá zabrat nic neříct co?
člověk z toho má hroznou radost a nejraději by to hned vytroubil všem, bohužel je lepší si to fakt že začátku nechat pro sebe.. ![]()
@LucieMD No měla bych přibližně být tak ve 12 týdnu v té době, ale bohužel přesně nevím, ovulaci nesleduji a cykly mám různě od 28-34 dní, takže těžko říct
no já říkám, že buďme rády za české zdravotnictví, opravdu ho máme oproti Anglii nesrovnatelně lepší. To čekání a nejistota jsou strašné, já myslela, že mě tentokrát budou hlídat lépe, když mám za sebou SP v prosinci v 10.týdnu o ono nic!!
![]()
@Matea33 no ja vzhledem k tomu, ze mam fakt bolesti, jako bych to mela kazdou minutu dostat se i dost bojim, ze to nevyjde:(
@Chimera Neboj, určitě to bude v pohodě, nesmíme si to připouštět a musíme věřit že to bude dobrý. Je to těžký, já vim ale myslím, že i hlava v tomhle dělá hodně.