Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sendy54 kamaradum a v praci to chci oznamit az po 12.tydnu. Rodicum to uz asi reknu za dva tydny po kontrole v 8+4tt, mamka se me furt pta, kdy pujdeme na IUI, kam jsme meli puvodne jit zacatkem ledna, ale kvuli me nemoci se odlozilo a my otehotneli prirozene
Tak v kazdem telefonatu se pta, kdy tam uz pujdem, proto to nemuzu utajit moc dlouho
Pockam tedy po pristi kontrole a pak bych jim to asi rekla ![]()
@Sendy54 Já teda s oznámením počkám až po 1. trimestru. Měla jsem ZT v 10tt a ani mi nedělalo problém to všem říct, ale to, jak se ke mně pak chovali, to bylo na palici. Teď jedinej kdo to ví je přítel a starší sestra. Jestli to vykecá, tak je po ní… ![]()
@Sendy54 já jsem v úplném začátku, 4+6 tt
takže našim jsme to řekli fakt hned, ale jak říkám. Kdyby to nevyšlo, tak jim to budeme říkat stejně.
kamarádům to ale budeme říkat fakt až po prvním trimestru. ![]()
Já jsem v 8 týdnu a řeknu to tento víkend manželovým rodičům a příští týden má moje maminka 50 tak jí to řeknu na dortu
taky nejsem pověrčivá a stejně i kdyby to nedopadlo bych jim to stejně řekla a řvali bychom stejně takhle se budeme aspoň radovat. Ovšem v práci a ostatním až tak 3 měsíc
@Sendy54 U prvniho tehotenstvi, ktere bohuzel nedopadlo nekdy kolem 10tt, jsme to ani moc rikat nemuseli, bohuzel hodne kamaradu to poznalo samo - aby ne, kdyz jsem prestala pit alkohol, kafe (bez toho jsem pred tim nedala ani ranu) a jeste jsem navic prestala kourit. Navic to od nas tak nejak kazdej i ocekaval, ze kdyz jsme koupili dum, tak ted logicky bude hned dite. Takze pak vsem tak nejak rikat, ze to nedopadlo… nebylo proste nejprijemnejsi. Nejhorsi ani nebyla ta situace sama, ale spis takovy to jejich: „neboj, priste to urcite vyjde.“ Ja je chapu, ale je to to posledni, cemu zenska cerstve po revizi veri, ze jo ![]()
Ted to vi akorat nasi, to by ani jinak neslo jim to nerict, mame hodne blizky vztah, navic s nama prozivaji celou nasi anabazi v CAR, takze se stejne porad ptaji, jestli UZ ![]()
A rekli jsme to nejblizsi kamaradce, jinak mame embargo (krome sefa, ale tam jsem musela, delam v chemicke firme) a tak to i zustane. ![]()
Holky,ja ted vubec nevim, jak nemuset chodit do prace a pritom jeste sefove nic nerikat
Kazdy den v praci prezivam a nevim, jak dlouho to jeste budu zvladat. Vzala jsem si akespon na pristi tyden tri dny dovci (po-st), ale co pak dal?? Nechci nic jeste rikat a zaroven nechci lhat ![]()
@lalala2016 Bud si vybirat dovolenou, ale ta ti pak muze chybet anebo ti ji taky nemusi dat, anebo nemocenskou, coz je naprd zase financne ![]()
Anebo ji to rict a domluvit se pripadne na home office nebo necem podobnem, ale to zalezi, jaky mate spolu vztah, jestli se s ni da mluvit a jestli to pak nevyzvoni vsem… ![]()
@lalala2016 ja mam tento tyden dovolenou a od soboty nastupuji na neschopenku… v praci jsem byla taky KO, dosla jsem domu a do vecera jsem lezela. A neschopenku budu mit hlavne kvuli tomu, ze mi to navrhla doktorka kvuli moznym infekcim v praci (prace s detmi v MŠ), tak jsem to zvazovala a rozhodla jsem se, ze nebudu nic riskovat a radeji zustanu doma. V praci o tom vi, ale vim, ze dal se to od nich nikam nedostane ![]()
@Cheriffka s sefovou mam moc dobry vztah, ale problem je v tom, ze dochazi u nas v praci ted k reorganizaci a jedna kolegyne odchazi, je to takove slozite. Ja mam ted podepisovat novou smlouvu a cely tyden na ni cekam a furt nic. Nejdriv urcite pockan,az ji podepisu, vydrzim do pristi kontroly a pak uvidim, jak mi bude a kdyztak ji to budu muset rict. Pokud by sla nejaka vyjimka na home office, tak by to bylo nejidealnejsi. Jeste to chvili vydrzim, ted s vikendem budu mit 5 dni volno, tak si odpocinu a pak teda poresim dal ![]()
@Kendy1 joo me pan doktor rekl, ze se mam vyhybat mist, kde je hodne lidi, coz pri kazdodennim jezdenim metrem do prace moc nejde
Ja snad budu chodit do prace s rouskou. Ted v zime je zrovna obdobi chripek
Jeste zitra do prace, pak 5 dni volna a pak asi vemu tu rousku
Co bych pro male neudelala ![]()
Já jsem to v práci řekla už kvůli tomu aby šéfka počítala stim že kdykoliv můžu zůstat už doma a hlavně mám i celkem klid
@lalala2016 no prave
ted je jeste to obdobi chripek, tak radsi se tomu vyhnout, ale clovek to muze chytit i treba kdekoliv v obchode
Jinak jezdim vsude autem, tak aspon tomu MHD se vyhnu… ale kdyz neni jina moznost, tak se neda nic delat. Ta rouska neni spatny napad ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová a jsem ráda, že jsem našla tuhle skupinu
Před dvěma lety jsem prodělala spontánní potrat tuším, že v 8 týdnu. Nyní jsem opět těhotná a mám hrozný strach, že se to bude opakovat. Jak s tím bojovat? Na kontrolu jdu za dva týdny v pátek a můžete mi říct v kolikátém jsem tedy týdnu, když poslední menstruace proběhla od 7. - 11.1.2019? Jsem ze všeho tak vyplašená, Jak prožíváte ty příznaky? Jeden den jsem hrozně unavená, bolí mě prsa, pak je vše v poho ...... hezký den ![]()
@Mysticlipstick
1. den poslední menstruace 7. 1. 2019
Týden těhotenství 6. týden
Lékařské označení stáří těhotenství 5+3
Trimestr 1. trimestr
Předpokládaný termín porodu 14. 10. 2019
najdeš na webu těhotenskou kalkulačku ![]()
@štítovka píše:
@Mysticlipstick
1. den poslední menstruace 7. 1. 2019
Týden těhotenství 6. týden
Lékařské označení stáří těhotenství 5+3
Trimestr 1. trimestr
Předpokládaný termín porodu 14. 10. 2019
najdeš na webu těhotenskou kalkulačku
Děkuju moc
![]()