Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky mi končí PPM 7.3. Od 8.3. Budu vybírat dovolenou (15 dní, byla jsem na cele těhotenstvi na PN, tak se mi zkrátil nárok na dovolenou) a od 1.4. Zazadam o RP. Myslím si, že mi mzdovka říkala, že na letošní dovolenou nemám nárok, ale nevím. Půjdu to řešit koncem února až budou hotové i daně. A zažádam take zatim na 30 měsíců, každé 3 měsíce se může výše měnit.
@tulipán píše:
Asi zmenim nazor a koupim spaci pytel pro tu moji zmrzlinu. Predchozi deti byly studeny odchov jako ja, ale tady to nejak nejde. Tento broucek vyzaduje nabalit a jeste pod perinku. Jaky mate pytel a je teply? Nekdo tady nejaky kupoval z USA a chvalil si ho…
My používáme tento https://www.sleepingbaby.com/…/zipadee-zip?… Ale neni zateplený, resp. mozna maji nejakou teplejší verzi, ale na to jsem nekoukala. Doporucuji vzit o cislo vetsi. Mala je v nem v body s krátkým rukavem a staci ji to.
@K.K.1907 píše:
Taky mi končí PPM 7.3. Od 8.3. Budu vybírat dovolenou (15 dní, byla jsem na cele těhotenstvi na PN, tak se mi zkrátil nárok na dovolenou) a od 1.4. Zazadam o RP. Myslím si, že mi mzdovka říkala, že na letošní dovolenou nemám nárok, ale nevím. Půjdu to řešit koncem února až budou hotové i daně. A zažádam take zatim na 30 měsíců, každé 3 měsíce se může výše měnit.
To se se mzdovkou hadej do krve 😀 Spocitej si kolik je pracovních dni na MD v roce 2020 - pokud jsi pracovala normalne 5 dnů v tydnu, tak ti to vychazi na 48 dni, kdyz si vyberes prevedenou dovolenou 15 dni, tak to je celkem 63 dni ktery se berou jako odpracovana doba a tim pádem ti vznikne narok na celou dovolenou za 2020 (vzniká pri odpracovanych 60 dni).
Holky ja jsem mzdova ucetni, kdyby se s vámi nekde hádali, at vam daji písemné vysvetleni a odepiseme jim paragrafy co si maji dostudovat ![]()
@Zuzkazbrna @terez8 holky přečtěte si muj prispevek ohledne dovolene. Dny na MD a čerpání prevedene dovolene jsou odpracovana doba a pokud vam to da 60 dni, tak mate narok na celoroční dovolenou. Pokud mene nez 60 dni, tak na 1/12 za každých 21 dni.
@Ivetmik
Jde to je super, že tady je někdo kdo tomu rozumí.
Pro mě je tohle účetnictví španělska vesnice. ![]()
Já pracovala na směny (12 hodinové, denní- noční, jsem zdravotní sestra), vím, že říkala něco o tom kraceni dovolené.
@kocourek88 píše:
Holky s tím přetáčením… našla jsem na jedmom fyzio webu tento článek (je tam vývoj až do 9 měsíce popsaný) a teda tam píšou, že převracení na bok rozhodně dobré není. No trochu mě to zneklidnilo
https://www.bebalanced.cz/…svete-1-dil/
Tohle chapu trosku jinak nez to ze se dite snazi otocit se. Spis ze proste spatne drzi telicko, ale nevim. Ja zas cetla nejaky clanek, ktery napsalo nekolik fyzioterapeutu, ze by se spravne dite melo davat na brisko az od 2 mesice, ze je nesmysl ho davat na brisko kdyz se neumi ani otocit na bok zatim. A to byl clanek novy, tak jsem z toho tenkrat byla spatna ze ho na to brisko davam vicemene od zacatku. Pak jsem cetla clanek kde se vyjadrovala nejaka kapacita, nejaky docent k psychomotorickemu vyvoji a k vojtovce. Ze vojtovka je fajn, ale je v dnesni dobe hrozne naduzivana. Misto toho aby se dal detem cas, tak se to resi hned takto a mnohdy to neni ani potreba. Pak ctes, ze pretaceni se na brisko uz je v tomto veku zadouci
tak si vyber
Snazim se nic nepodcenit, ale tento nadbytek informaci, nekdy nepodlozenych informaci je obcas dost na skodu. Pak prijdu k pediatrovi a ten je nadmiru spokojen. Adamek drzi telicko hezky a vylozene zatina svaliky a pracuje s nozickou a rucickou aby se mohl dotocit, tak ja mu vysvetlim at to nedela ![]()
Příspěvek upraven 23.01.20 v 09:16
@Ivetmik píše:
To se se mzdovkou hadej do krve 😀 Spocitej si kolik je pracovních dni na MD v roce 2020 - pokud jsi pracovala normalne 5 dnů v tydnu, tak ti to vychazi na 48 dni, kdyz si vyberes prevedenou dovolenou 15 dni, tak to je celkem 63 dni ktery se berou jako odpracovana doba a tim pádem ti vznikne narok na celou dovolenou za 2020 (vzniká pri odpracovanych 60 dni).Holky ja jsem mzdova ucetni, kdyby se s vámi nekde hádali, at vam daji písemné vysvetleni a odepiseme jim paragrafy co si maji dostudovat
Juuuu to je super
akorat kdyz chce maminka i tu letosni dovcu, je pak v ochranne lhute porad nebo na tu dobu neni?
Ahoj holky tak dnes máme 3m
doufám že se brzy ta kolika vytratí a budu spát v noci více hodin
![]()
@terez8 ja si to prave taky pocitla jeste pred odchodem na materskou a rozhodne mi to nevychazelo, tak jsem se fakt divila
Tak snad mi pak jeste nezavolaj, ze se spletli ![]()
@Ivetmik píše:
@Zuzkazbrna @terez8 holky přečtěte si muj prispevek ohledne dovolene. Dny na MD a čerpání prevedene dovolene jsou odpracovana doba a pokud vam to da 60 dni, tak mate narok na celoroční dovolenou. Pokud mene nez 60 dni, tak na 1/12 za každých 21 dni.
Tak v tom pripade je to spravne a HR u nas v bance nic nepopletlo ![]()
@Ivetmik
Vrrr, to jsem měla vědět v létě, kdy jsem si vybírala veškerou dovolenou
Můj šéf je totiž velká držgresle a na doporučení kolegyň a mých zkušeností, jsem si veškerou dovolenou za rok 2019 vybrala před nástupem na MD. Bylo to 18 dní, na rodičak nastupuji koncem února… Aaach jo..Takto jsem se pěkně ochudila o peníze… Vrrrr
@kocourek88 píše:
Holky s tím přetáčením… našla jsem na jedmom fyzio webu tento článek (je tam vývoj až do 9 měsíce popsaný) a teda tam píšou, že převracení na bok rozhodně dobré není. No trochu mě to zneklidnilo
https://www.bebalanced.cz/…svete-1-dil/
A ted jsem cetla clanek ze nektere deti to zvladaji uz dokonce od 3 mesice ![]()
@tulinka84 mala je krasnoucka
Nase mala dela uplne to samy s pusinkou ![]()
@juliettee píše:
Tak jsem asi každou hodinu a půl vzhůru a kojim, kozy mam rozzužlanýať žije spurt
![]()
Vítej v mém klubu
Dneska u nás úplně stejně.. Ale mam podezření, že buď bojovala s bacilem (večer pokašlávala) nebo ji bylo horko, když jsem ji totiž před 6 ráno rozbalila z peřinky a přebalovala měla dost horké nožičky i tělíčko. Teplotu neměla, měřila jsem ji. ![]()