TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5135
18.5.11 17:44
elemka píše:
Hani, já ty tlaky mám taky a dost často. Mám pocit jako bych mimčo cítila už přímo mezi nohama :oops:
Ale už mi to dělá asi měsíc a pořád jsme 2v1 :lol:, tak to snad nic neznamená. Mám sice ten čípek zkrácený a měkký, tudíž nesmím nic dělat, ale nijak zvlášť to nehrotím…Jsem zastáncem toho, že nic se nemá přehánět ani ta sebekontrola :-) .

Mě spíš trápí zaražené větry 8-o to je teda mazec. Někdy mě břicho tak bolí, že mám pocit, že mi snad praskne. To jsem nikdy nezažívala. Je to spíš taková píchavá bolest.

Pomaličku se valím na oběd :mavam: , dneska máme květáček, tak už se těším. Jsem teď ulítlá na zelenině a ovoci v jakémkoliv stavu :pankac:

Jee, kvetak miluju a nezapomen ze zarazene prdiky jsou i z neho, hodne nadyma… Ale neboj, i ja s tim mam problemy. A taky citim, jak mi mala tlaci na streva a kdyz do nich jeste zacne kopat, to je zazitek :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.5.11 17:49
kači31 píše:
To by bylo fajn se tam potkat :palec:
Mě na cukrovku poslal, mám jít za 2-3 týdny, jak vás tu ale čtu, už jste tam asi všechny byly… No příznaky na sobě žádný nepozoruju, nevím, jestli se to dá nějak vypozorovat, tak snad to bude dobrý. A bříško mám zatím hodně malinký, ani na mě není poznat těhu, tak z toho mám taky trošku obavy, nu doufám zbytečné…
zvizatinka píše:
Ke Švecovi na pol. Sever :palec: U Tůmy jsem byla jednou a šupajdila jsem pryč, nějak mi nesedl - nevím proč, ale nebylo prostě ono. Berusenka od něj taky po prnvím těhotenství odešla, neposlal ji na těhu cukr a ona nakonec měla cukrovku :( Tebe poslal?? :think: Jinak mám termín 27.8., tak to se možná v porodce potkáme :hug:

Kaci, mne hodne lidi rika, jak mam pekne velke brisko, ale jini zase tvrdi, ze na 7. mesic neni teda vubec velke a mne taky nejak moc velke neprijde. Taky mam strach, jestli neni miminko mensi, nez by melo byt, kam by se tam veslo? Ale neboj, urcite je vsechno v poradku, jen mame mozna jinou konstrukci tela :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.5.11 17:51
kači31 píše:
ke komu chodíš teď na gyndu? Jsi spokojená? Já od Tůmy po těhu odejdu, už jsem měla choutky hned na začátku těhu a lituju, že jsem to neudělala hned.
K té cukrovce, měla jsi nějaké příznaky? To jste si s prckem pěkně užili trápení, doufám, že teď už je to všechno dobré. Teď už si tě doufám líp hlídají… Jak jste to měli s tou krví? Píchali ti nějaké protilátky v těhu nebo po porodu?

Kaciku, ja jdu na injekci pristi tyden - ve 28. tydnu, nekde pichaji v tehu a nekdy az po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.5.11 18:00

Flooa, no, pekne s temi vcelami teda… Jeste, ze jsi stihla utect a nic se ti nestalo…

Jinak pred par tydny byla u vas zima a nekde do konce snezilo, tady bylo na opalovani a ted se to nejak obratilo, to mam za to provokovani :-(. Posledni tyden, co jsem doma, je nejak zatazeno a dneska prselo…

Zatim tu na eMiminu taky nemam zadne fotky, ale pokusim se sem nejake dat.

Jejda, bych si mela uvedomit, ze ta diskuse neni jenom moje :-D. Ale to je tak, kdyz clovek docita a snazi se na vsechno reagovat, tak se omlouvam :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
18.5.11 18:10
No, když na mě těhotenství není vidět vůbec… Jen když jsem svlečená a pořádně pupek vystrčím, tak se zdá, že tam někdo je :-D
Ale toho se tak nebojím, to snad bude v pořádku, bojím se tak nějak celkově, že dr. něco zanedbá, vůbec mu nevěřím. Měla jsem utect hned na začátku, když jsem za ním přišla, že se víc jak rok snažíme a nic, a on se mě zeptal, jestli se nesnažíme málo… a odmítl nás poslat na žádná vyšetření. Myslela jsem, že se tam tenkrát propadnu…
Mondík píše:
Kaci, mne hodne lidi rika, jak mam pekne velke brisko, ale jini zase tvrdi, ze na 7. mesic neni teda vubec velke a mne taky nejak moc velke neprijde. Taky mam strach, jestli neni miminko mensi, nez by melo byt, kam by se tam veslo? Ale neboj, urcite je vsechno v poradku, jen mame mozna jinou konstrukci tela :hug:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.5.11 18:19

Kaci a co mimi, je hodne aktivni? No, tady v Anglii je to s doktory uplne na ho… Tady se totiz neresi vubec nic! Ja te uplne chapu, taky citim silenou nejistotu, kdyz vim, na co v CR predepisuji tabletky, posilaji na ruzna vysetreni, apod. a tady ti prohmataji brisko s tim, ze je vsechno v poradku. Ono asi je, ale jak si tim muzou byt tak jisti? Jako Anglicankam to vubec divne neprijde, ony netusi, jaka je pece o tehotne v CR, ale muj pritel me uklidnuje, ze tu je proste jen jiny system a ze vedi, co delaji. No, tak snad jo. Ale i tak celkove pristup k tehotnym je v teto zemi hrozny. Jasne, tehotenstvi neni nemoc a nejsem jedina tehotna na svete, ale tady si nemuzes na nic sebemensiho postezovat, protoze se hned kazdy tvari, ze delas z komara velblouda a ze jsi „jenom“ tehotna. No, abych jim nekrivdila, ne kazdy je takovy, od dost velkeho poctu lidi jsem tu mela velkou podporu, ale obcas mi je fakt z nekterych lidi spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
18.5.11 19:12

No to se ti nedivím, to věřím, že tam ta péče taková není. Ale tady je, tak proč ji nemít… Jen kvůli tomu, že jsem si nevybrala zrovna doktora? štve mě to a nemám sílu s tím něco udělat, nevím, jestli se to vůbec dá. Připadám si u něj jak hypochondr, co si vymýšlí problém - na druhou stranu ten problém u nás skutečně byl, že jsem těhotná je obrovské štěstí v neštěstí, tak ať se mi nikdo nediví, že mám o mimi strach, obzvlášť když vidím, že kolem to jde i jinak. Jsem epileptička, kvůli těhu mám už pár let snížený léky a díky hormonům se mi to rozjelo tak, že mám i několik záchvatů denně. A on by mě klidně nechal čekat další rok.. Neurolog mi říkal, že mé těhu bude muset být hodně kontrolované, nu chodím na KO každé 4 týdny, nicméně holky co znám chodí touto dobou častěji, a to jsou zdravé a přirozenou cestou. Utz tedy je vždy, není to jen prohmataní břicha jako u Vás, ale je to spíš rychloutz, včetně toho genetického (na tu čtvrthodinu, co jsem byla objednaná já, nás v den, kdy mi dělal genetický utz, bylo objednaných osm!!!). Na cokoliv se zeptám, vždycky mě odpálkuje s tím, že jsem si nějakou blbost vyčetla na netu… Ale věřím, že tam u vás je to ještě horší. Kdysi jsem žila chvilku v cizině, a modlila jsem se, abych tam nestonala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
18.5.11 19:20

kači31 - tak si najdi jiného doktora, aspo%n nebudeš mít nervy, vždyť si mužeme svobodně vybrat a myslím, že je to jedno, že jsi v půlce těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10360
18.5.11 19:35

Ahoj holky, to je venku krásně :potlesk: my sjme s Anetkou celý den u našich..,mají bazén, tak je to tam lepší než v bytě v centru města

Jinak dneska jsme zvládly obě zubaře a obě bez kazu :potlesk: mám přijít po 6ti nedělí na RTG zubů :wink:

Koukám, že řešíte váhu..já s Anet přibrala 13kg a do roka jsem byla na svý váze..ale úplně samo to teda nešlo..kojila jsme jen 3 měsíce, tak to možná bylo i tím. Ted už mám nahoře 7kg, tak uvidíme, kde se ručička váhy zastaví ted :roll: v pondělí jdu na OGTT, tak snad nebudu mít cukrovku, pže na sladkým ujíždím dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
18.5.11 20:43

ja som nabrala pri W 7kg a do tyzdna som to mala dolu, do 6 mesiacov som mala dolu dalsich 10kg :potlesk: Kojila som az do 11m. Ale je pravda, ze toho pohybu mam ovela viac ako pred tehu, mame psa, mimi, predtym som len sedela na prdke v kanclu.
Teraz som zatial pribrala 7kg :-o nejak rychlo to leze hore

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
18.5.11 21:07

Krásný večer, těhule! :)

Tak jsem dneska byla na tom cukru, hnus, ale přežila jsem… teď ještě aby dopadly dobře ty výsledky… :)

Pájo, díky za přáníčko Anetce k svátku, včera už jsem nestihla odepsat :hug:

Kačí, tos měla odejít hned, jak Ti přišel divnej… Sice se smí gyndař měnit asi jen jednou za rok (nebo tak nějak), já byla nejdřív u Lišky, pak jsem od něj odešla právě k Tůmovi - ten mi nebyl sympatickej - tak jsem šla ke Švecovi a s tím jsem spokojená :srdce: Ono, když nemáš problémy, tak je i Tůma dobrej… třeba kámošky jsou s ním spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
18.5.11 21:13

Ahojky, tak zubař úspěšně za mnou a docela v pohodě, čekala jsem, že to bude horší a zvládla jsem to i bez umrtvení. Tak jsem si z radosti k večeři musela udělat bramboráčky, byly výborný :andel: To je hrozný se přejídat takhle na večer, a teď mě ještě honí mlsná - ale to skončí pouze u banánu :mrgreen:
Jinak já už mám nahoře 7kg a přijde mi, že se docela dost zakulacuju, přítel ale říká, že to ještě není tak hrozný, tak nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
18.5.11 21:16

Kačí já tě s tím Tůmou nechtěla strašit,jen jsem psala zkušenost co jsem s ním měla a přesně jak říkáš,pro něj nic není problém..ale neboj,všechno bude v pořádku a po těhu pokud budeš stále chtít tak odejdi,udělalo to víc mojich kamarádek právě proto,že jim přišlo že už se můžou vyšetřovat sami s jeho přístupem.navíc mě u něj šíleně štvalo to čekání,ať už jsi byla objednaná nebo ne :zed: tenkrát sme tam čekali s přítelem na to aby nám vzali krev 2 hodiny a to sme byli objednaný!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.5.11 21:40
kači31 píše:
No to se ti nedivím, to věřím, že tam ta péče taková není. Ale tady je, tak proč ji nemít… Jen kvůli tomu, že jsem si nevybrala zrovna doktora? štve mě to a nemám sílu s tím něco udělat, nevím, jestli se to vůbec dá. Připadám si u něj jak hypochondr, co si vymýšlí problém - na druhou stranu ten problém u nás skutečně byl, že jsem těhotná je obrovské štěstí v neštěstí, tak ať se mi nikdo nediví, že mám o mimi strach, obzvlášť když vidím, že kolem to jde i jinak. Jsem epileptička, kvůli těhu mám už pár let snížený léky a díky hormonům se mi to rozjelo tak, že mám i několik záchvatů denně. A on by mě klidně nechal čekat další rok.. Neurolog mi říkal, že mé těhu bude muset být hodně kontrolované, nu chodím na KO každé 4 týdny, nicméně holky co znám chodí touto dobou častěji, a to jsou zdravé a přirozenou cestou. Utz tedy je vždy, není to jen prohmataní břicha jako u Vás, ale je to spíš rychloutz, včetně toho genetického (na tu čtvrthodinu, co jsem byla objednaná já, nás v den, kdy mi dělal genetický utz, bylo objednaných osm!!!). Na cokoliv se zeptám, vždycky mě odpálkuje s tím, že jsem si nějakou blbost vyčetla na netu… Ale věřím, že tam u vás je to ještě horší. Kdysi jsem žila chvilku v cizině, a modlila jsem se, abych tam nestonala…

Kaci, samozrejme bych ti taky poradila si najit jineho doktora a presne, jak to tu bylo napsano, mas pravo si vybrat a klidne i v pulce tehotenstvi. No, nam se tady opravdu zije mnohem lip nez v CR, ale to zdravotnictvi je fakt katastrofa. Jinak jsem tu pred par tydny jednou v praci mela docela silne bolesti briska, vystrelovalo mi to az do boku a do zad a nikdy driv jsem to nemela, tak jsem zacala plasit, protoze se to stupnovalo a mimco jsem ten den vubec necitila, tak jsem nakonec sla k normalni doktorce, protoze ta moje tam nebyla. Ta rikala, ze je vsechno v poradku, male silne bilo srdicko, tak jsem se uklidnila. Byl patek, tak mi jen rekla, ze se mam pres vikend vzdat prace a vic opdocivat. Kdyz jsem pak byla zpatky v praci, tak se me manazerka ptala, jestli uz vsechno ok a pak dodala neco v tom smyslu, ze v prvnim tehotenstvi vetsinou kazdy zbytecne vsechno resi. Bylo kolem dost mych kolegu a ja jsem si pripadala jak debil, ze jsem sla k doktorovi s bolestmi briska, kdyz uz jsem sotva chodila :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
18.5.11 22:29

Mondíku tak to je teda s prominutím kráva. Mě navíc připadá, že teď řeším víc než v prvím těhu. Mě na začátku těhotenství bolelo břicho a už jsem zůstala doma úplně. Ta práce (a hlavně ta mizerná výplata) mi teda opravdu nestáli za nějaké komplikace. Nakonec se k tomu ještě přidali celodenní nevolnosti a nebylo co řešit.

Ahoj Holouško. Tak to máš teda momentálně dost náročné období, tak až se zase vše zklidní, tak zase zavítej. Neboj hned zase najedeš, tady se pořád řeší aktuální strasti i slasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí