Poradna duly
Jana Čurdová
Elis tak odpočívej, ale neboj, bude to taky dobré. Živé sny jsou v těhotenství normální a neznamenají žádnou předtuchu. Prostě ten podvědomí strach z toho, čeho se momentálně bojíš. A to si myslím, že máme všechny stejně. Málokterá těhulka je úplně v pohodě a nic neřeší. Navíc už jsi zase o kus dál, než byla Flooa, když se jí začal zkracovat čípek. No holky hold žádné dobíhání autobusu, okopávání záhonků a podobně. Už se prostě musíme začít trochu šetřit.
Krásné ráno ![]()
Tak jdu aspoň pozdravit a zdělit, že u nás snad vše v pořádku. Mimčo kope každý den, tak jsem ráda, že mám aspoň takhle kontrolu
, protože k doktorce jdu až 17.6., vlezli mi do toho zkoušky
Mám před sebou ještě dvě, které mi vůbec nelezou do hlavy a tak se dost učím. A když se neučím nebo nejsem v práci tak se snažím být co nejvíce venku, když je hezky. Tak se omlouvám, že Vás takhle zanedbávám.
Doufám, že jste všechny v pořádku, nestíhám Vás dočítat
Už se těším, až budu mít po zkouškách a to pak už pujdu pomalu i na mateřskou a budu mít dost času si všechno připravit a s Vámi pořádně popovídat.
Mascha píše:
Krásné ráno
Tak jdu aspoň pozdravit a zdělit, že u nás snad vše v pořádku. Mimčo kope každý den, tak jsem ráda, že mám aspoň takhle kontrolu, protože k doktorce jdu až 17.6., vlezli mi do toho zkoušky
Mám před sebou ještě dvě, které mi vůbec nelezou do hlavy a tak se dost učím. A když se neučím nebo nejsem v práci tak se snažím být co nejvíce venku, když je hezky. Tak se omlouvám, že Vás takhle zanedbávám.
Doufám, že jste všechny v pořádku, nestíhám Vás dočítatUž se těším, až budu mít po zkouškách a to pak už pujdu pomalu i na mateřskou a budu mít dost času si všechno připravit a s Vámi pořádně popovídat.
To na tebe s těma zkouškama budu myslet, ať je máš rychle za sebou a můžeš užívat prázdnin a pohodovýho těhotenství. ![]()
Elis, moc děkuji.
Nevím jestli jsem ti pochválila kočárek, ale teď jsem na něj jukla a je naprosto úžasnej ![]()
Dobre rano maminky
tak ja vecer usnula jako poleno
a rano uz v sest vstavala, dceru jsem nemohla probudit do skolky protoze dlouho strasila
v 7h uz sem jela do Diabetologicky poradny, vzala me krev s prstu a z zily ale sestra to vubec neumela
modrinu mam a boli me cela ruka
a pred dvanactou si mam prijit pro ten glukometr
tak sem zvedava.
Ahoj mamči! ![]()
Elis- neboj, to bude dobrý, jen musíš odpočívat, to zvládneme
V kolikátým jsi tt ![]()
Mascha- držím palečky ![]()
ahoj holky, tak já dnes dorazila do práce až později, na oběd jdu s kámošem a dnes už budu jen probírat papíry do skartu a na vyhození, huráá
Elis - tak se koukej šetřit a odpočívat!
Mascha - tak hlavně aby se u zkoušek zadařilo a měla si to z krku ![]()
Ivet - no tak uvidíš, jaký budou výsledky třeba ti ten glukometr ani nedaj, jinak já taky nikdy neměla problém s žílama, nikdy jsem modřinu neměla a jak jsem byla na tomhle odběru na cukrovku, tak jsem vypadala jak feťák a bolely mě ruce celý den, a je to opravdu o tom, jak ti napíchne žílu, když to neumí, dopadne to takto ![]()
ahoj ![]()
tak zivy sny me obcas „potrapej“ taky, uplne nejzivejsi co jsem mela, to bylo uplne na samym zacatku, kdy se mi zdalo ze kojim. uplne jsem to v tom snu citila, jako bych fakt kojila.
ja se ted nejak nemuzu poradne vyspat, pokazdy kdyz se otacim, tak me probudi bolest v krizi a v trislech - nebo jak to popsat.
vzdycky tu funim a hekam a pritel na me vzdycky v polospanku - oblikej se a jedem
ma to pekne nauceny, ale rano si z toho nic nepamatuje ![]()
hani mne kdyz delali odbery na cukrovku, tak jsem taky mela dobre zmordovany ruce a sotva mi zacaly ustupovat modriny, tak mi brali krev znova u doktora a druhej den jeste na pohotovosti v podoli, takze jsem pak mela sto chuti chodit venku a ptat se lidi, jestli nemaj nejakej fet. vypadala bych asi verohodne ![]()
janiii;-) píše:
ahoj![]()
tak zivy sny me obcas „potrapej“ taky, uplne nejzivejsi co jsem mela, to bylo uplne na samym zacatku, kdy se mi zdalo ze kojim. uplne jsem to v tom snu citila, jako bych fakt kojila.
ja se ted nejak nemuzu poradne vyspat, pokazdy kdyz se otacim, tak me probudi bolest v krizi a v trislech - nebo jak to popsat.
hani mne kdyz delali odbery na cukrovku, tak jsem taky mela dobre zmordovany ruce a sotva mi zacaly ustupovat modriny, tak mi brali krev znova u doktora a druhej den jeste na pohotovosti v podoli, takze jsem pak mela sto chuti chodit venku a ptat se lidi, jestli nemaj nejakej fet. vypadala bych asi verohodne
vzdycky tu funim a hekam a pritel na me vzdycky v polospanku - oblikej se a jedemma to pekne nauceny, ale rano si z toho nic nepamatuje
Já to mám s tím spaním podobně, při každým otočení hekám jak já nevím co
A po cukrovce jsem vůbec modřinu neměla, ale když mi na začátku brali ty 4 zkumavky, tak mi dokonce praskla žíla, takže jsem měla nejen modřinu jak prase ale i bouli
A sestřička říkala, že mi asi budou žíly praskat, ale od tý doby nic, no možná za 14 dní ![]()
jani - vid člověk pak vypadá jak bůh ví kdo…
Akorát tedy koukám, kolik vy máte odběrů, mě brali jen na začátku těhu, pak v tom 16tt triple test, 25 tt cukrovka a teď budu mít poslední ve 33 tt, jinak když jdu do poradny tak mi nikdy neberou…
Já když v noci ležím na těch bocích, tak už mě začínají bolet kyčle, tak jsem většinou po šesté už vzhůru, a taky tím, že musím na wc, nechápu lidi co musí chodit normálně i v noci, mě by to hrozně narušilo spánek, takhle mě to jen budí dřív ![]()
flooa tak to jsi me uklidnila, ja jsem si rikala ze uz jsem takova hekna ufnukana… ![]()
hani mne brali taky na zacatku, pak tez triple testy, cukrovku a ted ten krevni obraz.
plus odbery na pohotovosti, kam uz jsem taky parkrat zavitala (a radsi bych si to byla usetrila)
no, potreba na wc me ted zacala taky probouzet rano driv a kolikrat i klidne v noci.
ale pres den je to horsi, mala mi kolikrat boxne do mocaku, ze v tu chvili musim fakt letet, jinak bych to asi pustila ![]()
janiii;-) píše:
flooa tak to jsi me uklidnila, ja jsem si rikala ze uz jsem takova hekna ufnukana…![]()
hani mne brali taky na zacatku, pak tez triple testy, cukrovku a ted ten krevni obraz.
no, potreba na wc me ted zacala taky probouzet rano driv a kolikrat i klidne v noci.
plus odbery na pohotovosti, kam uz jsem taky parkrat zavitala (a radsi bych si to byla usetrila)
ale pres den je to horsi, mala mi kolikrat boxne do mocaku, ze v tu chvili musim fakt letet, jinak bych to asi pustila
To já jsem taky ráda, že v tom nejsem sama. A s tím močákem, to je fakt, že mám taky někdy pocit, že to nestihnu a nejhorší je to po ránu ![]()
Já teda taky neměla moc odběrů, na začátku ten velký na skupinu, HIV, atd., pak triple testy, nedávno cukrovka a příště nevím, co to bude ![]()
Ahoj maminky ![]()
Eli - to bude dobrý, teď už jen odpočívej, zasloužíte si to oba.
Mascha - taky na tebe budu myslet s těma zkouškama, ať u je máš za sebou a můžeš užívat zbytek těhotenství v klidu
S těma odběrama - taky jsem byla jen na Tripple, na cukrovku, na zátěžák a ještě mě čeká poslední za 3 týdny - všechno bylo braný z prstu kromě Tripple, to bylo z žíly, tak ještě, že tak - já když vidím větší množství krve tak je mi hoooodně na ![]()
No a bohužel s tím wc jdu i několikrát za noc, takže je 6 hodin a já jsme většinou vzhůru, tak se jen tak převaluju, ale už i to není příjemný, tak vstanu, nasnídám se a pak ještě jen ležím.
pajo mne driv odbery nejak nevadily, ale poslednich par let mi to dela problemy. takze vetsinou nahodim vyraz mucednice, uplne otocim hlavu a v duchu si zpivam tjadydadydaaa ![]()
no z tý žíly mě musela sestřička položit na lehátko, dělaly se mě úplný mdloby, do toho ještě nízkej tlak… Proto jsem ráda, že teď to zvládnou brát jen z prstu ![]()