Poradna duly
Jana Čurdová
janiii;-) píše:
mne teda netece zatim nic
vim, ze je to teda individualni, ale kdy tak asi to zacina tect, tak jako obvykle? potazmo dotaz - kdy vlastne se zacina delat mliko? jsem lama![]()
Jani, mne bylo receno, ze mlezivo asi od 16. tydne, ale ja jsem teda pozorovala zaschle bile flicky na bradavkach temer od sameho zacatku. A mleko by se pry melo zacit tvorit 3. az 5. den po porodu, ale osobni zkusenosti s tim nemam…
janiii;-) píše:
eli ja se bojim toho ze zaberu a nevzbudi me ani rana z dela
nekdy me dokaze probudit sebemensi sustnuti, ale jindy, kdyz proste chci spat tak spim a nehne se mnou ani kdyby mi strileli u hlavy
Janičko myslíš, jako že tě nevzbudí miminko? Tak to se neboj - jen se pohne a budeš vzhůru. To je nějaké vnitřní napojení nebo co, ale věř, že to prostě 100% funguje. Kamarádka taky nevěřila, říkala, že jim hamtal zloděj po baráku a všichni v pohodě spali, že jí určitě nevzbudí nic. I ráno na budík se nevzbudí, musel jí probudit manžel silným zatřesením a přesto i jí miminko vždy zaručeně probudilo.
krmar píše:janiii;-) píše:Janičko myslíš, jako že tě nevzbudí miminko? Tak to se neboj - jen se pohne a budeš vzhůru. To je nějaké vnitřní napojení nebo co, ale věř, že to prostě 100% funguje. Kamarádka taky nevěřila, říkala, že jim hamtal zloděj po baráku a všichni v pohodě spali, že jí určitě nevzbudí nic. I ráno na budík se nevzbudí, musel jí probudit manžel silným zatřesením a přesto i jí miminko vždy zaručeně probudilo.
nekdy me dokaze probudit sebemensi sustnuti, ale jindy, kdyz proste chci spat tak spim a nehne se mnou ani kdyby mi strileli u hlavy
krmar - no nevim
vzpominam na svoji kamaradku, uz jsem tu o ni dnes psala - pribrala 32kg v tehotenstvi… bydlely jsme spolu v praze na studentskym byte, takze jsme spaly v jedny mistnosti i s jeji malou. a ta kazdou noc rvala jak pavian a s kamoskou to ani nehlo ![]()
tak aby to nebylo stejny i tady ![]()
Ivet23 píše:janiii;-) píše:Hned jak porodis
mne teda netece zatim nic
vim, ze je to teda individualni, ale kdy tak asi to zacina tect, tak jako obvykle? potazmo dotaz - kdy vlastne se zacina delat mliko? jsem lama![]()
udela se ti mlazivo a potom mleko. ja mela rovnou mleko bez mlaziva u dcery!! ale znama mela mlazivo cele tehu a nakonec mleko zadne, jak tece mlazivo neni zaruka, ze budes kojit a mit mleko, podle dr tak nevim.
Ivet, jo, taky jsem slysela, ze mnozstvi mleziva v tehotenstvi nema vliv na mnozstvi mleka po porodu. Ale my jsme zrovna vcera na predporodnim kurzu resili kojeni a mlezivo ma kazda, i kdyz o tom nevi (akorat nektere ho maji malo) a taky ty prvni 2 - 3 dny, nez se zacne tvorit mleko, by to mimiskum melo stacit. Ale ja fakt nemuzu rict, nikdy jsem nekojila…
janiii;-) píše:
hmmm, tak ted teda mackat nebudu, stale sedim na teraseale ze bych to zkusila vecer v koupelne?
![]()
Jani, ja bych to moc nemackala, jako obcasne zmacknuti urcite nevadi, ale aby sis je nesnazila nejak moc mackat, protoze se tim vyplavuje oxytocin a muzes si vyvolat porod… Ale to si myslim, ze by sis je fakt musela nejak moc masirovat. Nedavno tu nekdo psal, ze jeste koji starsiho prcka. To mi tak nejak neni jasne. Ja bych teda mela pocit, ze nutne potratim nebo predcasne porodim…
koliska píše:
ahojky holky no vy mi teda dáváte to snad dneska nedočtu![]()
jen v rychlosti…maličká přibrala takže je už odpovídající 33tt
na UTZ je vše v pořádku dokonce pan Dr říkal že je to určo holka že ji tam nic nepřbylo
vtipálek
dokonce jsem se přestala otevírat tak mě ani šít nebudou a počkáme jak se to vyvrbí
V DMku jsem nechala plno peněz ale už mám skoro vše koupení jen zajít ještě do lékárny a dokonce se musím pochlubit že už mám něco málo sbaleno v tašce
fičím ted ven dokud je hezky večer se tady kouknu zatím pa a moc nedrbejtejen noční košili jsme nesehnala ale prej mi v nemocnici dají erární tak si vezmu jen ty dvě co mám doma a pak se uvidí…
Kolisko, tak lepsi zpravu jsi nam rict nemohla! To jsem stastna za tebe a hlavne mam radost z toho, ze mala odpovida tydnu! ![]()
Mondíku je fakt, že zrovna spolehlivá metoda na vyvolání porodu to není, tak možná proto, to na někoho nepůsobí, ale je fakt, že taky takové zkoušky moc často nedělám, navíc, jak se ty prsa nalejvají, tak to stejně bolí a moc dobře ani nejde.
Ivet23 píše:
No taak jestli te pak nechal venkuno mi takovbe prihody nemame, ale jak jsem psala, ze jsme zavislaci na sexu tak mame zas ruzne mista, a jsi mi pripomela tesco
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ivet, no, nerikej!
Ja si taky nemyslim, ze by mel nekdo jiny sex v Britskem muzeu v Londyne (ale s byvalym…) ![]()
Ale je pravda,ze kdyz se podivam na bradavky tak tam trocha bileho zaschleho mam
a vcera jsem zjistila kdyz sem si byla koupit podprsenku,ze sem musela vzit 80 E
jo jen pritel si libuje na zvetsenem poprsi!! jinak mam radost i kdyz byla draha,ale udela fakt pekna prsa ![]()
Mondíku troufám si tvrdit, že minimálbně žádná z nás tady. Holky vy teda máte zážitky, to já budu muset asi ještě něco dohánět, já jsem asi nějaká nudná…
krmar píše:janiii;-) píše:Janičko myslíš, jako že tě nevzbudí miminko? Tak to se neboj - jen se pohne a budeš vzhůru. To je nějaké vnitřní napojení nebo co, ale věř, že to prostě 100% funguje. Kamarádka taky nevěřila, říkala, že jim hamtal zloděj po baráku a všichni v pohodě spali, že jí určitě nevzbudí nic. I ráno na budík se nevzbudí, musel jí probudit manžel silným zatřesením a přesto i jí miminko vždy zaručeně probudilo.
Presne to, jsem chtela napsat. Zapusobi prirozeny instinkt, ze proste nemuzes spat, kdyz mas toho maleho uzlicka…
Mondíku, my asi čteme tu samou odbornou literaturu
Ale vidíš, Janina kamarádka byla nějaká vyjímka, nebo opravdu moooc unavená maminka.
Ivet23 píše:
Ale je pravda,ze kdyz se podivam na bradavky tak tam trocha bileho zaschleho mama vcera jsem zjistila kdyz sem si byla koupit podprsenku,ze sem musela vzit 80 E
![]()
![]()
jo jen pritel si libuje na zvetsenem poprsi!! jinak mam radost i kdyz byla draha,ale udela fakt pekna prsa
Ivet, vubec se mi moje prsa nelibi a celkove, kdyz se na sebe podivam, vypadam jak slonik - celulitida, kterou jsem nikdy nemela, natekle nohy, na prsou vlozky, vlasy jak vrabcak a presto se pritel vzrusi okamzite jen co mam vetsi vystrih, nedej boze, abych prosla naha… No, chapes to? Ja ne… ![]()
krmar píše:
Mondíku troufám si tvrdit, že minimálbně žádná z nás tady. Holky vy teda máte zážitky, to já budu muset asi ještě něco dohánět, já jsem asi nějaká nudná…
To se neboj, to bylo poprve a naposledy, ja takova mista fakt nevyhledavam… Ale blokovali jsme WC pro vozickare a pohledy tech minimalne 10 lidi, co tam cekali a meli jinou potrebu nez my, bych vam neprala
.
Kmar- jinak pritel byl dost vyplesklej z ucesu
mel doma bloncku s vlasama do pul zad a ted mam vlasy hodne kratke. dnes jsem byla jeste na melirech takze to mam svetlejsi a jeste sem si nechala vic zkratit ofinu
a vlasy mi nesahaji ani po ramena
jo jo zazitky jsou
a to nic neni, znama s prace 39let stale taha toho sveho na takove zajimave mista
![]()