Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, ja uz se taky tesim, az se tu zacnou objevovat prvni prispevky o narozeni miminek a fotecky
.
Jinak ja mam taky jeden termin podle ultrazvuku, ten je nejpresnejsi podle vyvoje mimca, ale podle posledni MS bych mela rodit na prelomu cervence/srpna. Vim, ze jsem mela pozdeji ovulaci, proto je termin az 13. srpna, ale presne, jak pise Jitule, rozmezi je 38 - 42 tydnu, ty terminy jsou podle me jen orientacni. Kolikrat clovek hledi, ze mimco ve 35. tydnu vazi vic, nez jine ve 39
.
Jani, s tim obarvenim tu, tusim, mela problem Hanca, te se obarvily rucniky pro prcka a hned je vyprala samotne a pustilo to. Tak snad to bude ok i u tebe…
Jani, ještě že tak ![]()
Mondik, jasný, každý má jiné zkušensoti a na to by se mělo brát ohledy ![]()
Ivet, tak já ti napíšu, co jsem si zbalila, ale ne že se budeš smát ![]()
Takže: noční košile, kojící podprda, kosmetika, vlžky do podprdy, mast na bradavky, toaleťák, ponožky, 2 ručníky, porodnické vložky, jednorázové kalhotky, normální kalhotky, přezůvky, župan.
Pro mimčo zatím jen mast na opruzeniny, obyč pleny, vlhčené kapesníky.
Oddací list a prohlášení k narození mimča a časáky
Kolis to mi povidej
a vcera me pozorovala mama a ptala se me co porad hledam pod tim trickem
nejhorsi je to vecer kdyz si svleknu podprsenku
MONDI-tak na takove prispevky uz se taky tesim a na fotecky mimisek ![]()
Jitule84 píše:
Jani, ještě že tak![]()
Mondik, jasný, každý má jiné zkušensoti a na to by se mělo brát ohledy
Ivet, tak já ti napíšu, co jsem si zbalila, ale ne že se budeš smát
Takže: noční košile, kojící podprda, kosmetika, vlžky do podprdy, mast na bradavky, toaleťák, ponožky, 2 ručníky, porodnické vložky, jednorázové kalhotky, normální kalhotky, přezůvky, župan.
Pro mimčo zatím jen mast na opruzeniny, obyč pleny, vlhčené kapesníky.
Oddací list a prohlášení k narození mimča a časáky
Proc bych se smala
ja to musim dat uz do kupy
pritel se me kazdy vecer do telefonu pta zda uz to mam a ja jo jo uz jo
tak se do ttoho pustim dnes
tak dekuji za inspiraci
jo a pribal se jednorazove podlozky aspon 2ks ![]()
Jitus, tak to mas podobne s tou „vybavou“ tasky. Mam asi tak vsechno, co ty + obleceni pro mimco, letni zavinovacka, nejake decky a tak. Jak dlouho zustavate v CR v porodnici? Tady je to vetsinou strasne kratce, hodne porodnic te „vykopne“ uz druhy den, ale ja jsem se ptala v moji porodnici a tam mi bylo receno, ze naprosto jak dlouho chci, ze prvorodicky vetsinou zustavaji tak kolem 4 dnu, vicerodicky jdou nekdy domu i par hodin po porodu, kdyz chteji… Pokud jde o kosmetiku miminka, tak treba ja mam ten nazor, ze novorozenec tak minimalne tyden po narozeni vubec zadnou kosmetiku nepotrebuje, ja osobne bych teda svyho drobecka nechtela patlat kremy hned po tom, co se vyklube
. Ale na ty opruzeniny si asi taky radsi krem vezmu. Kdyz jsem pracovala s detmi, tak ta jedna mamca sve miminko prvnich asi 14 dni natirala olivovym olejem. To je prirodni, ale mne se to nejak nezdalo, nevim, proc… ![]()
tak, posledni pracka. jestli to nepusti, budu vrazdit. chapete jako ze se obarvilo jen moje obleceni a pritelovo je jako netknuty? ![]()
a dneska uz ani nehnu prstem ![]()
ted uz se tu zase muzu s vama vykecavat, nez se mi teda dopere ![]()
Tak človběk si odskočí dopolko do města,naobědvá se,dá si s dcerou šlofíčka,pak ji vyparaví s babi ven a vy se mezi tím takhle rozjedete.Ale snažila jsme se dočíst.
Dneska jsme sehnala v rodince úplně obyč bavlněný noční košile.Přesně to co jsme chtěla.Jsem si porád dvě vzala.Za 39?-kaček jedna.No nekupúte to.
Příhody z dětství nemají chybu.Si vzpomenu na to jak mě máma nechala samotnou v pokoji se ségrou.Měla jsme ji hlídat aby nelezla na stůl.Ona byla hrozný číslo.No a kde byla ségra dkdyž se mamka vrátila? no samo že na stole.Jsem dostala vynadáno a ještě sem se omlouvala tím,že ji přece hlídám aby nespadla ze stolu
.
U kartářky jsme byla jednou.Teda byla to známá od kámošky.Chtěla jsem vědět něco ohledně dítěte.Prý otěhotním přirozeně akle hned to nebude.No a nakonec mám obě děti po IVF.
Jani, jeste, ze tak, vis, jak by vypadalo pritelovo obleceni obarvene do ruzova?
A ktera cast obleceni byla vinikem?
Mondik, hadříky na mimčo přiveze mm až později. Jinak většinou co vím, tak pokud nejsou komplikace, tak se chodí po 4-5dnech domů…
Souhlas, také nechci hned mimčo mazat kosmetikou, ale na opruzeniny je to potřeba. A chtěla bych i ze začátku mýt jen 1× za 2dny…
Jani, no to je teda dobrý…Ale jak říká Mondik, přítel by v tom růžovém vypadal asi trochu jinak…
Mondík píše:
Jitus, tak to mas podobne s tou „vybavou“ tasky. Mam asi tak vsechno, co ty + obleceni pro mimco, letni zavinovacka, nejake decky a tak. Jak dlouho zustavate v CR v porodnici? Tady je to vetsinou strasne kratce, hodne porodnic te „vykopne“ uz druhy den, ale ja jsem se ptala v moji porodnici a tam mi bylo receno, ze naprosto jak dlouho chci, ze prvorodicky vetsinou zustavaji tak kolem 4 dnu, vicerodicky jdou nekdy domu i par hodin po porodu, kdyz chteji… Pokud jde o kosmetiku miminka, tak treba ja mam ten nazor, ze novorozenec tak minimalne tyden po narozeni vubec zadnou kosmetiku nepotrebuje, ja osobne bych teda svyho drobecka nechtela patlat kremy hned po tom, co se vyklube. Ale na ty opruzeniny si asi taky radsi krem vezmu. Kdyz jsem pracovala s detmi, tak ta jedna mamca sve miminko prvnich asi 14 dni natirala olivovym olejem. To je prirodni, ale mne se to nejak nezdalo, nevim, proc…
Mondi tu je povinne v porodnici 72h podlozky samozrejme pro nas
suprova to vec ![]()
mondi pritelovo cervenobily tricko
fakt by me nenapadlo ze tomu kramu pustej rukavy ![]()
jo a nechapu jak je mozny, ze to neobarvilo i zbytek toho jeho tricka ![]()
Příspěvek upraven 08.07.11 v 16:42